Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursalılara mühim bir öneri

Yazının Giriş Tarihi: 17.09.2021 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.09.2021 00:06

14 Eylül 2021 Salı akşamı gerçekleştirdiğimiz Sivil Gündem Platform Fark Yaratanlarımız Ödül Töreni’nde ödül sahibi tüm konuklarımız kısa birer konuşma yaparak hem kendileri ile hem de mensubu oldukları kuruluş, grup ve platformlar ile ilgili bilgiler verdiler.

Bendeniz de her yıl olduğu gibi bu yıl da hepsini can kulağı ile dinleyenlerin arasındaydım tabii.

Gerçi organizasyonun mutfağında olduğum için artık tamamını gayet iyi tanıyordum da aşağıda konuşmasından alıntılar yaptığım Türk Eğitim Vakfı Bursa Şube Yürütme Kurulu Başkanı Sayın  Mehmet Çalışkan’ın biz Bursalılara olan önerisinden o geceye dek haberim yoktu.

Olunca da derhal sizin ile de paylaşmak istedim elbette.

Bursa’da  anaokulu, lise ve öğrenci yurdu inşa ederek gençlerin yararına sunan  ve Bursa ile  çevre illeri doğumlu 36.000 (otuz altı bin) başarılı gence burs veren,1967 yılından bu yana 260.000(iki yüz altmış bin) öğrencinin hayatına dokunan TEV’in Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet bey diyor ki;

‘‘ Önümüzde ki günlerde  25 yıl önce aramızdan ayrılan Türkiye’nin Sanat,TEV’nın Eğitim Güneşi ZEKİ MÜREN’i bir kez daha rahmetle anacağız.

Bu güne dek TEV bünyesinde kurulan Zeki Müren burs fonundan  Türkiye’nin bütün illerinden  3.638 öğrenciye burs verildi bu yıl da 220 öğrenciye burs vereceğiz.

Şimdi size bir önerim var;

Malumunuz çeşitli ülkelerde yine çeşitli alanlara yönelik ünlülerin salonu anlamında müzeler bulunuyor. Bu yapılarda da konseptine göre ünlü insanlara ait özel eşyalar ve objeler  sergileniyor.

İlimizin   böylesi bir müzeyi dolduracak kadar çok sayıda ulusal ve uluslararası düzeyde ün kazanmış pek çok sanatçısının bulunduğu aşikar olduğuna göre neden Bursa özelinde de  sanata yönelik bir Bursa Ünlüler Salonu oluşturulmasın?

Eminim ki bu gün biz geçmişe sahip çıkarsak gelecekte de bizim yarattığımız katma değerlere sahip çıkacaklar olacaktır.

Bence bu konu hayata geçirilmek için geç bile kalındı. Adı ne olur ise olsun bu kentin sanatçılarını onurlandırmak ve gelecek nesillere adlarını aktarmak amacı ile böylesi bir müzesi olmalı. Siz ne dersiniz? ’’

Öneri bu…

Sayın Başkanın sorusu il genelinde nasıl bir karşılık bulur bilemiyorum ama benim yanıtım

‘‘Bence de sizce Mehmet bey’’

Hatta üzerinde yoğunlaşılarak çalışılır ise projenin içeriğinin çok daha da geliştirilebileceğini de düşünüyorum.

Ha bir de kentimizin ruhuna uygun böylesi bir önerinin ölü doğmayacağını ve yıllardır aralarında bulunmaktan onur duyduğum pek çok kurum-kuruluş-grup-platform ve rol model kişiler tarafından da benimsenerek kısa süre de olgunlaşıp hayata geçirileceğini…

Yıllar boyu hep dedim, kaç yılım kaldıysa demeye de devam edeceğim;

Her değer bin emek

Haydi dostlar

Bursa Ünlüler Salonu değerini ilimize katmak için emek birliğine…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.