Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanayideki kapasite kullanımı artışı ve İhracat Haftası…

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2017 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2017 00:03

Dün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını kutladık.

Bir kez daha tekrar edelim; İyi ki varsın, var olmalısın Cumhuriyet…

* * *

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası birkaç gün önce İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranlarını açıkladı.

2017 yılı Ekim ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre 0,7 puan artarak yüzde 79,7 seviyesinde gerçekleşti. Böylece kapasite kullanım oranı 2008 yılı Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Ekim ayı kapasite kullanımı geçen senenin aynı ayına göre 2 puan artış gösterdi.

Bu da demek oluyor ki, ekonomideki kırılganlıklar artarken sanayide çarkların dönüşü hızlandı.

2017 yılı Ekim ayında mal gruplarına göre kapasite kullanım oranları değerlendirildiğinde, gıda ve içecekler, dayanıksız tüketim malları, yatırım malları ve ara mallarında artış gözlendi.

Bundan sonrası istihdam ve ihracat artışında.

* * *

İhracat deyince hemen eklemeliyim, bugünden itibaren 3 Kasım tarihine kadar İhracat Haftası…

Bu kapsamda ülke genelindeki İhracatçı Birlikleri çeşitli etkinlikler düzenleyecek ama büyük toplantı 1-3 Kasım tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.

İhracatımızın sürdürülebilir ve kalıcı bir şekilde artırılmasına yönelik olarak yapılan çalışmalar çerçevesinde düzenlenen toplantının açılışına, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte alanlarında uluslararası ve ülke çapında tanınmış uzman kişiler ile ihracatçılar katılacaklar.

İhracatın finansmanı, lojistik ve gümrük uygulamaları, hizmet ihracatı, başarı hikayeleri ve Türkiye Ticaret Merkezleri panellerinin gerçekleştirileceği bu zirvenin ilk günü yapılacak olan ve kur riski, ihracatın sürdürülebilirliği, Ar-Ge/İnovasyon, uluslararası siyaset konularının ele alınacağı, Ali Kırca’nın moderatörlüğünü yapacağı İhracat Meydanı oturumuna,Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz da konuşmacı olarak katılacak. Bu oturumda Hüseyin Durmaz ile birlikte, Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, TAI Genel Müdürü Temel Kotil de yer alacak.

Etkinliğin diğer günlerine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü,Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide SarıeroğluileKültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuşda iştirak edecekler.

Ekonomi Bakanlığı’nın destekleri ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinasyonuyla düzenlenecek zirve, katılımcılara ihracat hakkında en kapsamlı bilgiye ulaşmaları, sorularına çözüm bulmaları ve Fas, Endonezya, Singapur gibi ülkeler özelinde düzenlenecek İhracat Pusulası etkinliklerinde pazara giriş konusunda iş ağlarını genişletmeleri için de fırsat sunacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.