Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kentsel Dönüşümde Çözüm: Fedakârlık…

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2019 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2019 00:06

Bu hafta bizden yazacağım. Bizden diyorum ama konu Bursa’yı yakından ilgilendiriyor…

Kurucuları arasında yer aldığım ve üyesi olduğum Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD), N. Nuri Yavuz arkadaşımızın başkanlığındaki yeni döneme önemli bir etkinlik ile başladı.

‘Çözüm için buradayız’ temasıyla düzenlenerek BTSO’nun ev sahipliğinde gerçekleşen Kentsel Dönüşüm Paneli başarılı bir şekilde tamamlandı.

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Uşun, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak’ın konuk olarak iştirak ettikleri, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Şahin, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Sekreteri Hakan Karademir, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç ile Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur’un konuşmacı olarak katıldıkları panelde, Bursa’daki kentsel dönüşüm çalışmaları enine boyuna masaya yatırıldı. Bursa’daki kentsel dönüşümün nasıl başladığı, nelerin yapılıp nelerin yapılamadığı, bugün gelinen nokta ve bundan sonra yapılması gerekenler ele alındı.

Açılışta konuşan BEGD Başkanı Sevgili Nuri, mesleki sorumluluk ve kamusal duyarlılık hassasiyetiyle panelin düzenlendiğini belirtirken, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak da, “Hızlı sanayileşme, göçe bağlı olarak çarpık yapılaşan ve deprem riskleri barındıran kentler arasında yer alan şehrimizde kentsel dönüşüm büyük önem arz etmektedir. Bu konuda başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere yerel yönetimlere ve sektör temsilcilerimize büyük iş düşmektedir” dedi.

Açılış konuşmaları bölümünde görüşlerini dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise, “Nilüfer, kentsel dönüşüm açısından en çok rağbet gören bölgelerden biri oldu. Bu da beraberinde birçok sıkıntıyı beraberinde getirerek, vatandaşımızın mağduriyet yaşamasına neden oldu. Hızlı bir şekilde hareket ederek, bu sorunun çözümü için hep birlikte çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Etkinliğe sonradan katılan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç de, “Belediyelerimizin, Akademik Odalarımızın, STK’ların ve halkımızın yoğun ilgi gösterdiği bu toplantıda, kentsel dönüşüme çözüm sunulması gerektiği ortaya konulmuştur. Bundan sonraki süreçte, sorunları çözmek için öncelikle en mağdur taraf alan mülk sahiplerinin sıkıntılarını gidermek için çalışmalıyız” diye konuştu.

Panelde konuşan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Sekreteri Hakan Karademir, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ile Bursa’nın ilk kentsel dönüşüm projesi olan ve başarıyla tamamlanan Nilüferkent Sitesi’ni yapan Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur kendi bakış açılarıyla Bursa’daki kentsel dönüşümü değerlendirdiler.

BEGD’nin bu etkinliğinden sonra bende kalanları şöyle özetleyebilirim…

‘Yaptım oldu’ ile olmuyor… Eski yönetmeliğe göre konutların yıkılıp yeni yönetmeliğe göre yapılmasının istenmesi ile de olmuyor. Kaldı ki, bu dönemde değişen deprem yönetmeliği ve değişecek olan otopark yönetmeliği ile gürültü yönetmeliğinin de dikkate alınması gerekiyor.

Bursa birinci derece deprem kuşağında yer alan Bursa’da, konutlar için olduğu kadar sanayi yapılarında da dönüşün kaçınılmaz bir gerçek.

Son olarak kentsel dönüşümün başarılı bir şekilde tamamlanması ve sorunun çözümü için fedakârlık yapılması, hem de bu fedakârlığı konunun tüm taraflarının yapması gerekiyor…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.