Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fahri Konsolos iki Durmaz Kardeş…

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2015 00:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2015 00:43


 

Hafızam beni yanıltmıyorsa Bursa’nın ilk fahri konsolosu Almanya’nın Bursa Fahri Konsolosu olan Halit Cura idi, şimdi kızı Sabine-Sibel Cura Ölçüoğlu yapıyor aynı görevi. Sonra Ergun Kağıtçıbaşı, Oya İzmirli (İtalya), Mehmet Erbak (Fransa), geçen hafta kaybettiğimiz Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol (KKTC), Muzaffer Çilek (Bosna Hersek), Yavuz İskenderoğlu (Letonya), Hüseyin Özdilek (Slovakya) Fahrettin Gülener (Kosova) derken sayı 25’e ulaştı.

Son olarak geçtiğimiz Perşembe akşamı düzenlenen törenle Hüseyin Durmaz 2008’den buyana boş olan İngiltere’nin Bursa Fahri Konsolosluğu görevini üstlendi.

Böylece Durmaz Ailesi’ndeki fahri konsolos sayısı ikiye çıktı. Daha önce de Fatma Durmaz Yılbirlik Polonya’nın Bursa Fahri Konsolosu olmuştu.

Durmaz Ailesini 35 yıldır yakından tanırım. Yaptıkları yatırımlar ve işlerinin devamlılığı ile Bursamız ve ülkemiz ekonomisine çok önemli kazanımlar sağlıyorlar. Ayrıca gerek Fatma Durmaz Yılbirlik ve gerekse Hüseyin Durmaz toplumsal hizmete yönelik üstlendikleri görevleri de başarıyla devam ettiriyorlar. Her zaman rahmetle hatırladığım değerli büyüğümüz Ali Durmaz, iki evladının hem işlerindeki başarılarından hem de üstlendikleri yeni görevlerden dolayı kıvanç duyardı. Ben de bu vesile ile Ali Ağabey’i bir kez daha rahmetle anarken, Fatma Durmaz Yılbirlik ile Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapmakta olan Hüseyin Durmaz’ı bir kez daha kutluyorum.

* * *

Birkaç gün önce TÜİK motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Bursa’da toplam 711 bin 500’ün üzerinde araç bulunuyor. Bunların 385 bini otomobil, 12 bini minibüs, 9 bini otobüs, 139 bini kamyonet, 25 bini kamyon, 82 bin 500’ü motosiklet ve 58 bini de traktör.

Bursa ülkemizin en çok motorlu kara taşıtı bulunan beşinci şehri ve bu sayı her 3 bin 500 ile 5 bin yeni araç eklenmesiyle devamlı artıyor.

Haliyle yolların yetmiyor olması, trafik sıkışıklıkları ve doğal olarak günümüzün büyük bölümünün yollarda geçmesi normal değil mi? Bir de bayramdan sonra okullar açılsın da o zaman görün siz araçları ve trafiği…

Bayram ve trafik deyince, kurallara uyma konusundaki hatırlatmamızı yapıp bir kez daha kazalara dikkat diyelim.

Son söz tabii ki bayram kutlaması… Hepinize sağlık mutluluk ve esenlikle iyi bayramlar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.