Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençlerin ilgisi savunma sanayi

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2024 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 10:43

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Bursa’da açtığı Devlet Teşvikleri tanıtım günleri etkinliğine gençler damga vurdu. Jandarma standını ziyaret eden gençler, savunma sanayi alanındaki silahlar ve yapılan teknolojik gelişmelere hayran kaldılar.

Ülkemizdeki son gelişmeler ve kamu hizmet birimlerinin halkla bütünleşmesinde büyük katkı sağlayan etkinlikler ardı artına yapılıyor. Bursa’da Cumhurbaşkanlığı İletişim Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ve Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikler büyük ilgi çekti. İletişim Bölge Müdürü Ali Fuat Gölbaşı, kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra halkla bire bir ilgili olan kamu hizmet birimlerinin de yaptıkları çalışmaların anlatıldığı etkinliğin, gençlerin ilgisini çekmesinden son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Evet, etkinlik gerçekten Bursa adına sevindirici.

Üniversiteli gençlerin, liseli gençlerin akın akın geldikleri etkinlikte, Uludağ Üniversitesi’nin eğitim standı ile Bursa Teknik Üniversitesi’nin İHA ve güneş enerjisi ile çalışan otomobil modelleri büyük ilgi çekti.

Yurt dışı eğitim ve Erasmus programları konusunda bilgi almak isteyen gençler, Ulusal Ajansın standını adeta doldurdu.

Gençler, Bursa Teknik Üniversitesi’nin standında yer alan İnsansız Hava Aracı ve Silahlı İnsansız Hava Araçları ile roketlere büyük ilgi gösterdi. Üniversite öğrencilerinin geliştirdikleri ve kendi imkanlarıyla yaptıkları bu çalışmaların gerek Teknofest festivallerinde sergilenmeleri gerekse TÜBİTAK tarafından takibe alınması bir Bursalı olarak bizlerinde göğsünü kabarttı.

Emeği geçenleri, öğrencileri, proje geliştirenleri ve öğretim üyelerini, gençlere bu fırsat kapılarını aralayan üniversite yönetimlerini yürekten kutlarım.

Savunma sanayisine yönelik projelere gençlerin ilgisi duyması ve merak etmeleri de bizleri gelecek için umutlandırdı. Çünkü, Türkiye senelerdir, savunma sanayisinde bir tek mermi için bile yurt dışına bağlı kalıp, elleri kolları tutulmuş vaziyette davranmak zorunda kalıyordu. Hatta, ülkemize silah ve mermi satıp paralarını alan bazı ülkeler, “siz bu silahları terörle mücadelede kullanamazsınız” diyerek, ülkemizdeki teröre destek oluyorlardı.

Şimdi bakıyoruz, kendi silahımızı, topumuzu, tüfeğimizi, tankımızı, helikopterimizi, İHA’larımızı, SİHA’larımızı kendimiz yapıyoruz. Sadece ülkemize saldıran ve terör estiren teröristlerin değil, bütün dünyanın gözleri artık bizim silahlarımıza çevrilmiş vaziyette.

Devlet Teşvikleri etkinliklerine katılan kamu kurumları arasında Jandarma Bölge Komutanlığımızda vardı. Bursa’da askeri garnizonları halkla buluşmak adına kapılarını açan Jandarma Bölge Komutanı ve Garnizon Komutanımız Tümgeneral Tekin Aktemur, Jandarma standında gençlerle buluştu. Onların sorularına cevap verirken, beraber hatıra fotoğrafları çektirdi.

Jandarmanın, araç, gereç ve ağır silahları Merinos’un bahçesinde sergilenirken, arama kurtarma eğitimli köpekleri, uyuşturucu ve silah kaçakçılarına göz açtırmayan yine eğitimli köpekler, teröristlerin görünce korkularından ne yapacaklarını şaşırdıkları dağ komando birlikleri, eğitim, kültür ve toplumsal olaylarla ilgili halkı bilgilendiren jandarma timleri, özellikle kadın askerlerimiz fuarın en gözdeleri olarak dikkat çekti.

Ben bu etkinliği, Kent Konseyi başkanımız Şevket Orhan, genel sekreter Murat Başlar, 22. Dönem Bursa milletvekili Faruk Ambarcıoğlu ile beraber, vali Mahmut Demirtaş, vali yardımcılarımız Hamdi Bolat, Mustafa Kılıç, Sultan Doğru, Rıza Gençoğlu, Şeref Aydın, Harmancık Kaymakamı Esma Atasever, il emniyet müdürümüz Sabit Akın Zaimoğlu,Basın İlan Kurumu İl Müdürü Osman Başeğmez ve kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerine refakat edip gezdik.

CİMER’in Bursa’daki çalışmalarını öğrendik. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının gençlere, ev hanımlarına ve yeni iş kuracak olanlara yönelik hibe programlarını öğrendik. İşkur’un meslek edindirici ve iş garantili kursları hakkında bilgi sahibi olduk. Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz standında, STK’ların çalışmaları, faaliyetleri ve İçişleri Bakanlığın hibe destekleriyle ilgili bilgiler aldık.

Jandarma standına geldiğimizde ise Jandarma Bölge Komutanımız Tekin Aktemur’un nezaretinde, standı gezerken öğrendiğimiz bilgiler ve gördüğümüz azim ve kudret nedeniyle “ülkemizde, vatanımızda, geleceğimiz de emin ellerde” diyerek kendisine teşekkür ettik.

Kadın astsubayların ise gençlere, Jandarma Marşının ilk satırları; “Anlımızda parıldayan şeref ve şan arması, Kahramanlar kahramanı, yılmaz Türk Jandarması…” şeklinde öğretmeleri de dikkatlerden kaçmadı.

Devletimizin çeşitli hizmet birimlerinin gençlere ve ülkemizin geleceğine yönelik proje geliştirenlere yönelik pek çok destekleri var. Kimisi proje desteği bazında, kimisi ise üretim ve pazarlama, geliştirme AR-GE bazında pek çok hibesi, destekleri mevcut. Fuarımı geçen gençlerle yaptığım sohbet sırasında gençlerin pek çok konuda yeni fikir ve projeler üretmeye hazır olduğunu görmek bizleri umutlandırdı.

Bugün, İslam aleminin birlik ve beraberlik ayı olan, bereket ayı Ramazan’ın ilk günü. Hayırlı olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.