Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi Taban Hareketi Samsun izlenimleri

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2016 01:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 01:16


 

26 Mart günü Samsun fuar alanı Derya Düğün Salonu’nda yapılacak olan Demokrasi Taban Hareketi (3) toplantısına katılmak için cuma akşamı hazırlanarak yola çıktık iki tercihimiz vardı Sakarya, Bolu üzeri gitmek veya Eskisehir, Ankara üzeri gitmek ilk tercihi yaparak Sakarya, Bolu istikametine yöneldik bazı arkadaşlarımızın gündüz yola çıkması sebebiyle iki sona kalan iki araç olarak yola çıktık gece yolculukları daha sakin olmasının yanı sıra riski de beraberinde taşıyor mutlaka Bolu dağına tırmanış anında müthiş bir sise yakalandık yaklaşık 10 kilometre süren aşırı sis yarım metre önünüzü dahi görmenize engel oluyordu karambole devam ettiğimiz yolda aracı kullanan DP Osmangazi eski ilçe başkanı Hilmi Bulan'ın usta şoför olmasıyla kefeni yırtmış oluyoruz.

Cumartesi günü saat 11,30 da başlayan toplantının Divan başkanlığını Kocaeli eski Milletvekili Halil İbrahim Artvinli yaparken divan başkan yardımcılıklarını Sakarya eski il başkanı Muharrem Ün, Osmangazi ilçe başkanı İsmet Koyuncu, Kastamonu eski il başkanı İrfan Savcı, Çorum eski il başkanı Satılmış Yılmaz Bilecik eski il başkanı Ahmet Yıldız, Bafra ilçe başkanı Ufuk Saral yaptı Saygı duruşu ve İstiklal marşı okunduktan sonra açılış konuşmasını Bafra ilçe başkanı ve ev sahibi olarak Ufuk Saral yaptı . Salon dizaynı süsleme ve organize işlerini yapan Hakan Ertaş, Oktay Yılmaz, Yusuf Üstün ve Gökhan Dumana ayrıca teşekkür etmek bütün Demokrasi Taban Hareketi gönüllülerinin borcudur eksiksiz bu güzel çalışmaya imza attılar.

Yağmurlu bir Samsun gününde salon tamamen doldu 600 kişinin üstünde katılımcının olduğu toplantıya katılan 30 civarı il oldu Samsun'un ev sahipliği yaptığı toplantıda katılımcı şehirler Bursa, Sakarya, İstanbul, Yalova,  Balıkesir, Eskişehir, Bilecik, Kocaeli, Ankara, Konya, Çankırı, Niğde, Çorum, Kırıkkale, Yozgat, Amasya, Antalya, Isparta, Kastamonu, Zonguldak, Bolu, Artvin, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Tokat, ve Manisa iştirakçı oldular.

Toplantıda söz alan konuşmacılar sırası ile Eski Milletvekili Hlil İbrahim Artvinli Kocaeli, Ahmet Yıldırım Bursa, Raif Kandemir Kocaeli, Naci Akın Manisa, Ali Kandaz Sakarya, Bekir Demirayak Isparta, Mahir Berberoğlu Samsun, İsmet Koyuncu Bursa, Hakan Şenocak Samsun, Mustafa Gençosmanoğlu Samsun, Emrullah Yıldız Samsun olurken Toplantıya Ankara'dan son anda yetişen DYP Genel başkan yardımcısı Nihat Alparslan yaptığı konuşmada DYP olarak 4 yıldır uğraştıklarını ancak böyle bir toplantı yapmayı başaramadıklarını salondaki kalabalığı görünce duygulandığını ve merkez sağ partilerinin bölünmek yerine ANAP, DYP, AP, ANAYOL, gibi partilerle görüşüp DP çatısı altında toplanmayı önereceğini söyledi.

Samsun toplantısı katılım olarak beklenenin üstünde oldu mevcut il ve ilçe başkanlarının genel merkez tarafından tehdit edilmeleri hiç bir işe yaramadı süreç devam ettikçe mevcut görevliler her geçen gün Taban Hareketine dahil olmakta ve bunu da açıkça ifade etmeye başladılar, Olayı sıradan olmaktan ayıran bir çok özellik var Taban Hareketini başlatan ve emek verenlerin asla şahsi hırs ve beklentileri yok ve olamazda çünkü bu insanlar memleket sevdalısı bir ekolden geliyorlar ana hedef ve amaç ülkenin bölünmez bütünlüğü milli, manevi ve insani değerlere saygı duyarak yaşamak ve bunu yeni nesillere sağlamaktır.

Merkez sağ siyasetinin giderek arandığı ülkemizde Demokrasi Taban Hareketi çığ gibi büyümekte ve bu hareketi takip eden kişilerin toplantının kendi illerinde olmasını talep etmeleri emek verenleri ziyadesiyle memnun etmekte Ege ve Akdeniz bölgeleri toplantının öncelikle kendi bölgelerinde belirleyecekleri bir şehirde yapmasını önerirken bizde bu bölgelerde olmasının faydalı olacağını düşünenlerdeniz. Ancak şahsi fikrim ise olması beklenenin aksine Demokrasi Taban Hareketi 4. veya 5. toplantısının Diyarbakır'da olmasını önereceğim fikrimi açıkladığım dostlarım önce şaşırıp sonrada mükemmel olur diye destek vermekteler.

Demokratların ülke genelinde giremeyecekleri yer yoktur çünkü her il, ilçe ve köyde hizmetleri ve imzaları vardır Cumhuriyet tarihinde en faydalı işleri yapanlar Demokratlar olduğu için her yerde kapılar kendilerine açılır ben gezdiğim birçok il, ilçe, belde ve köylerde bunu gördüm yaşadım.

26 Mart günü yapılan Samsun toplantısının ardından yapılan ön görüşmelerden sonra İstanbul’da Taban Hareketi temsilcileri 4 nisan günü belirlenecek bir otelde 2 günlük bir kampa girecekler 22 ve 23 nisan tarihlerinde yapılacak kampta fikir alışverişinde bulunarak yol haritası çizilecek 4. toplantı yeri ise önümüzdeki günlerde açıklanacaktır Toplantı konularından biri ise her ilden iki temsilci belirlenmesi olacaktır İstanbul kamp toplantısına Benimle birlikte Hilmi Bulan, Ahmet Yıldırım ve Hüsnü Sungur'un katılması bekleniyor, Ayrıca bu toplantıya eski bakan ve milletvekillerinin de katılmaları bekleniyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.