Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUSED Bursa Severler Derneği

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2015 00:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2015 00:42


 

Yaklaşık iki yıl önce Ördekli Kültür Merkez’inde Bursa Severler Derneği  (BUSED) Olağan genel kurul vardı. Davetli olduğumuz genel kurula bazı arkadaşlarımla katıldım. Tamamen amatör bir ruhla kurulmuş olan dernek samimi insanlardan oluşarak faal çalışmalara imza atmaktalardı. Diğer dernek, STK, Siyasi parti organizasyonlarına da ekip olarak katılmaktan keyif aldıklarını gözlemliyorduk. Bursa Severler Derneği ile tanışmam 25 yıllık dostum Hasan Tabaklar sayesinde olmuştu. Hasan Tabaklar derneğin kuruluşunda en çok emek verenlerden biriydi kuruluşu tamamlanan dernek yasa gereği kongreye giderek atanmış başkan Gülerman Can ile seçilmiş yönetimini tescillemiş olmuştu. Birlik beraberlik içinde geçen kongrenin devamında farklı gelen şairlerde sahneye çıkarak kendi şiirlerini yorumluyor ortaya güzel bir tablo çıkıyordu. Bizi tanıyanlar şiir yazdığımızı biliyorlardı ve şiir okumamız için ısrarla sahneye çıkmamız istendi. Bizde sahneye çıkarak Gözlerin ve Arap Şükrü Sokağı isimli iki şiirimizi icra etmeye çalıştık. Aslında yazdığım şiirleri ezberleme huyum olmamasına rağmen bu iki şiir her nasılsa aklımda kalmıştı ve iki yıl önce böylesi güzel bir ortamda geçen kongre bizleri de keyiflendirmişti.

13 Eylül Pazar günü saat 15.00’de yine Ördekli Kültür Merkezi’nde Olağan üstü genel kurul vardı. Davete icabet ederek DP Osmangazi ilçe başkan yardımcısı Fehmi Etiği ile Ördekli Kültür Merkezine geldik. Girişte Gülerman Can ve İlknur Hayırlı Şen ile karşılaştım hayırlı olsun kongreniz dediğimde gülümsediler teşekkür ederken yüz ifadelerinde heyecan ve tedirginlik okudum. ‘Başka aday var mı?’ dedim, ‘var’ dediler. ‘hayırlısı olsun’ diyerek içeri girdim. İçeride bu kez Süleyman Kunduzcu ve Özay Sarıkaya karşıladı bizi. Süleyman Kunduzcu Aday olduğunu söyledi kendisine başarı dileyerek yerimize oturduk ve kongre başladı Süleyman Kunduzcu ve İlknur Hayırlı Şen divana birer liste sundular.

Ancak listede asil ve yedek yönetim sayılarının farklı olması bizleri şaşırttı Süleyman Kunduzcu doğru olanı yaparak 8 asil 8 yedek yazmasına rağmen diğer listede 5 asil 5 yedek yazılmıştı ve bu rakam en alt sınırdı işte böylesi durumlar daima sıkıntıya yol açar ve enteresan olan 5 kişilik listenin bir ismi diğer listede yazılı olmasıydı ve Divan başkanı kendisine listenin birinden istifa etmesi gerektiğini söylediğinde tercihini Süleyman Kunduzcu'dan yana kullanarak diğer listeden istifa ettiğini söyledi. Sıkıntıya düşen diğer listeye öneri bizzat Süleyman Kunduzcu'dan geldi Divana kendilerine 30 dakika süre verelim yeni bir isim yazsınlar listelerine diyerek Demokrasi örneği gösterdi. Bu jestin karşısında bir müddet düşünen Başkan adayı İlknur Hayırlı Şen açıklama yapmak istediğini söyleyerek listesini çektiğini ve aday olmayacağını ilan ederek alkış aldı. Ve kendisini ilk tebrik eden ben oldum. Ardından bu kez ben söz istedim. Divandan yıllardır kongre yaşamış biri olarak ve 5 kez sandığa girmiş bir İlçe başkanı olarak tecrübelerimi kısaca anlatırken yine Demokrasi vurgusu yaptık. Kongrelerin bayram havasında geçmesini demokrasi gereği birden fazla aday olabileceğini ancak sandıktan çıkanın tüm üye ve delegelerce sahiplenilmesini anlattık. Duygusal kırgınlıkların yaşanabileceğini ama bunların zamanla aşılabileceğini söyleyerek toparlayıcı bir konuşma ile sözlerimizi noktaladık.

BUSED Yeni başkanı ve yönetimi olarak tarz değiştirebilir diye düşünüyorum yalnızca etkinliklere katılarak değil BUSED Adına özel etkinliklerde yapabilir. Yönetimde yeni tanıştığım Sadık Giray araştırmayı seven inceleyen sorgulayan bir Bursa sevdalısı sohbet esnasında yaptığı bir çalışmayı anlattı. Bursa'nın en eski ve ilk yapılan caminin Alaaddin cami olduğunu söylediğinde bunun pek bilinmediğini daha çok Orhan caminin bilindiğini söyledim ve yine Bursa'nın ilk spor alanının bu gün Atıcılar ve Veysel Karani mahallelerinin Atlıspor kulübünün olduğu bölgede var olduğunu anlattı. İlgiyle dinledik kendisini… Umut ediyorum Bursa'ya belediyelerde yıllarca hizmet vermiş olan BUSED Başkanı Süleyman Kunduzcu ve arkadaşları ile bir çok bilinmeyen bilgi ve doneler ile karşımıza çıkacaklardır.

BUSED Üye yapısını güçlendirerek daha da büyüyecek diye düşünüyorum derneğe üye olma şartı Bursa doğumlu olmanızı gerektirmiyor nereli olursanız olun Bursa'yı sevmeniz ve Bursa değerlerine sahip çıkmanız yeterlidir. Osmanlı başkenti tarihi şehir ve Avrupa şehri ödüllü Bursa'yı sevmek yaşanılır kılmak her vatandaşımızın öncelikli görevi olmalıdır. Öyle düşünüyorsanız BUSED'e destek vermek gerekir. Esenkalın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.