Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınova mahallesi giriş yolları

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2017 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2017 00:08

Bursa'ya taşınalı tam tamına 40 yıl olmuş.Dün gibi hafızamda.İlk gelişimiz 19 haziran 1977 hiç unutamadığım bir tarih Polatlı'dan Bursa'ya taşındığımız gündü ilk gelişimizde bir kaç aylığına Hipodrom semtinde otururduk babamın lokantasına yakındı Bursa'nın en eski fabrikalarından ünlü Rekor fabrikası ve Mehmet Arda'nın AR Tekstil fabrikasının yanında olan lokantamız güzel iş yapıyordu, Rekor fabrikası ve Mehmet Arda'nın Babama bize yemek yap istekleri hep reddediliyordu ''ben uğraşamam'' cevabı merhum babamın bu konuda ki standart cevabıydı, bir müddet sonra lokantamızın karşısında ki sokağa taşınıp on yıl orada oturacaktık ta ki kendi evimizi yapana kadar on yıl Başaran mahallesi ikametgahının ardından Veysel Karani mahallesinde yaptığımız evlerde ise 7 yıl oturduk, askere gidip tezkereye geldiğimde mahallemizi tanıyamamıştım her yer iş yeri dolmuş adeta bir sanayi olmuştu ve bu sebeple özene bezene yaptığımız üç katlı evimizi sattık 23 Yıldır Altınova mahallesinde satın almış olduğumuz binada oturuyoruz tercih sebebimiz ise merhum Dr Ayten Bozkaya'nın arazisini bağışlayıp yaptırdığı Dr Ayten Bozkaya ilk öğretim okulu, poliklinik, anaokulu ve spastik engelli çocuklar hastane biriminin yakın olmasıydı çocuklarımız hep bu okulda okudular ve mezun oldular, mahallemizi seviyoruz genelde Bulgaristan göçmenleri ve Mustafa Kemal Paşalı vatandaşlarımızın ikamet ettiği sakin ve huzurlu bir mahalledir.

Son dönemde  şehir içi bağlantı trafiğini rahatlatmaya yönelik yapılan bir yol var Alemdar ve Fatih mahallesi  yönünden gelip Altınova, Küçük balıklı, Veysel Karani, ve Millet mahallelerini bir birine bağlayan bu yol çok doğru bir projedir şehir içi merkez trafiğine girmeden bu yol hem mesafeyi kısalttı hem merkez trafiğini rahatlattı, Beşyol kavşağının yakın tarihte mevcut yerinden kaldırılıp bir kaç yüz metre alt tarafa alınıp bu yola bağlanacağını biliyoruz ve bu yol Yeni ve eski Yalova yollarını'da birbirine bağlamış olacak. Doğru projeleri her zaman desteklediğimizi net olarak söylüyoruz, ancak burada Altınova mahallesi sakinlerinin bir şikayeti var yalnızca sakinler değil esnaflar, araç sürücüleri, hasta sahipleri ve dolmuşçular sıkıntılarını Ramazan ayı içinde bizlere bildirdiler.

Altınova mahallesi Dr Ayten Bozkaya okul, poliklinik ve hastane giriş ara yolları berbat durumda yeni yapılan caddeden geçip ara yola gireceğiniz zaman çok dikkatli olmanız gerekiyor yüksekte kalan yol sebebiyle kazılıp öylece yarım bırakılmış ara yol sokak girişi aracınıza büyük zarar verebilir belli yerleri derin çukur olan bu giriş yaklaşık iki aydır öylece duruyor. Yolu yapan kişi şöyle baktığında insan olarak bu iki metre mesafe teşgil edecek yere asfalt dökerdi diye düşünüyorum belki Büyükşehir belediyesi caddeleri yapıyor sokaklar bizim işimiz değil diyerek topu Osmangazi belediyesine'de atabilirler! fakat insan olarak toplamda üç sokak girişine bu iki metre mesafeye asfaltı döker vatandaşı mağdur etmezsiniz geçicide olsa oraya bir çözüm üretirsiniz.! Bu sebeple vatandaştan tepki toplandığını açıkça belirtmeliyim.

Altınova mahallesi muhtarı Mehmet Karaoğlu'da talep başvurularını yaptığını ve bu güne kadar olumlu bir dönüş yapılmadığını söyledi.

Belediye yetkililerini uyarıyorum esnaf ve araç sürücülerinin haricinde Dr Ayten Bozkaya Spastik engelliler hastanesine tekerlekli sandalyeler ile Anneleri tarafından hastaneye getirilen çocuklarda var en çok bu görüntüleri gördüğümde üzülüyorum bu bozuk ve yapılmamış sokak girişlerinden geliş ve gidişlerde bu çileli ve vefakar Annelerin bu bozuk yol girişlerinde verdiği emek ve zorlanış inanın insan olan herkesin vicdanını sızlatır. Bu ikişer metrelik sokak girişlerinin en kısa zamanda yapılmasını yetkililerden bekliyoruz... Esenkalın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.