Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu tür maçları kazanmak lazım

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2014 00:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2014 00:19

 


Bursaspor, bu hafta kendisi ile aynı puanı bulunan Kasımpaşa’yı Bursa’da ağırlayacak. Bir anlamda 6 puanlık maç. Bu tür maçları kazanmak gerekiyor. Hani hep deniyor ya “eşik atlama maçı” diye, ister eşik diyelim, ister hendek diyelim, kısaca ne dersek diyelim bu tür maçları artık kazanmalıyız.

Kasımpaşa ile aynı puanda olmamızın dışında; rakibimiz 18 gol atmış biz 16 gol atmışız ancak, Kasımpaşa’nın yediği gol sayısı 16, bizim 10. Yani rakip atıyor ama yiyor da. Öyleyse savunmamız her zaman onlarla övündüğümüz gibi performansları sahaya yansıtacak ve 6 puanlık maçı kazanacağız. Bunun başka bir izah tarzı yok.

Futbol Federasyonu ile yıldızı bir türlü barışmayan yeşil beyazlı ekibe yine ilk tribün kapatma cezası verildi. Kasımpaşa maçında kapalı kale arkası ve maraton tribünlerine taraftar alınmayacağı için, taraftar desteğinin yüzde 80’i olmayacak. Ancak stada gelecek taraftarlarımızın Şenol Hoca’nın dediği gibi ‘az ama ateşleyici’ özelliğini yansıttığında takıma gerekli motivasyonu sağlayacaktır.

Ligde ilk beş sırada bulunan takımlardan kopmamak ve liderden fazla uzaklaşmamak adına da Kasımpaşa karşısında alınacak 3 puanın önemi çok büyük.Teknik Direktör Şenol Güneş ve yeşil beyazlı futbolcular da zaten bunun bilinci içerisindeler.

Ligin ilk yarısında zaten kalan haftalara baktığımızda yeşil beyazlı ekibi mutlak kazanması gereken karşılaşmaların beklediğini çok rahatlıkla görebiliyoruz. Ligde zirve yarışı için rakibimiz olan Galatasaray ve Beşiktaş’tan puan alamadık,Fenerbahçe’yi yenemedik ama, en azından çıkış içerisinde olan ve ilk 5’i zorlayacak takımlara kesinlikle puan vermemek gerekiyor. Bu maçlarda alınacak puanlar zatenBursaspor’un geleceğini de büyük oranda etkileyecek.

Bu arada, önümüzdeki hafta da Bursaspor için kupa maçları başlayacak. Bu maçların önemi de fazla. Çünkü Bursaspor bir kupa takımı ve bu şehre bir kupa getirmenin zamanı da artık geldi. Grup maçlarına iyi başlamak da bu yolda çok önemli. Tabi ki kupa maçlarında en büyük görev bugüne kadar fazla forma şansı bulamaya oyunculara düşecek. Eğer bu takıma katkı koymak, bu formayı giymek istiyorlarsa bu maçlarda gerekli performansı göstermeleri gerekir. Teknik patron Şenol Güneş’te sanıyorum bu maçlarda oyuncularını son kez görme fırsatı bulacak ve devre arasında kimin gidip kimin kalacağına karar verecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.