Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hızlı tren yolda

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2018 00:01

'Bursa Haber Gündem Buluşmaları' kapsamında bu hafta sonu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile bir araya geldik. Yerelden genele bir çok konuyu konuştuk, biz sorduk Çavuşoğlu tek tek ve detaylıca cevapladı.

Yılan hikayesine dönen hızlı tren

Bursa yıllardır trene hasret. Bırakın hızlısını, kara treni bile göremedik. Osmanlı döneminde bazı tren hatlarına sahip olan Bursa'ya, Cumhuriyet döneminde bırakın yeni hatların eklenmesini, mevcut hatlar bile korunamadı. 

Son yıllarda ise bu alanda yapılan yeni yatırımlar kapsamında Bursa da vardı ancak işin Bursa ayağı yılan hikayesine döndü ve tünelin ucu bir türlü görünmedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, göreve geldiği ilk günden itibaren odaklandığı ve önem sırasına göre üzerinde çalıştığı konuların; hızlı tren, otomotiv test merkezi, Uludağ ve sağlık yatırımları olduğunu söyledi.
Hızlı Tren konusunda sorunların aşıldığını belirten Çavuşoğlu, projenin Haziran ayında ihalesinin yapılacağını ve 2 yıl içinde tamamlanacağını, ayrıca hızlı tren hattının Gemlik'e de götürüleceğini açıkladı.

Otomotiv test merkezi

Yenişehir'de yapılması planlanan Otomotiv test merkezinin iptal edildiği ve Bursa'nın bu yatırımı kaçırdığı konuşuluyordu. Hakan Çavuşoğlu, bu yatırımdan vazgeçilmediğini aksine daha da geliştirildiğini ifade etti. Otomotiv test merkezinin içine savunma sanayi de dahil edilecekmiş. Savunma sanayimiz için geliştirilen araçların testleri de burada yapılacakmış. Bu iş için TÜBİTAK'tan kaynak da ayrılmış ve 2018'in ortasına doğru ilk kazma vurulacakmış.

Uludağ'ın durumu

Türkiye'nin beyaz cenneti Uludağ'daki çalışmaların da devam ettiğini ve otellerin dönüşümüne başlandığını belirten Çavuşoğlu, isim vermeden, (Recep Altepe'yi kast ederek) "Kendi içimizdeki gereksiz çekişmeler yüzünden zararı Bursa görüyor ve almamız gereken yatırımlar gerçekleşmiyor. 'Sen yapacaksın, ben yapacağım' diye zaman kaybetmektense, Uludağ kalkınsın da, kim yaparsa yapsın" dedi.

Sağlık yatırımları

Bölge hastaneleri olarak civar illere de hizmet veren Bursa'daki mevcut hastanelerin artık bu yükü kaldıramadığı ortada. Özellikle yoğun bakım ünitelerinde yer bulunamıyor. Yoğun bakımda yer bulamayan hasta yakınları tarafından kendisinin de her gün arandığını anlatan Bakan Çavuşoğlu, şehir hastanesinin yapımının devam ettiğini, Bursa'ya yeni doktor kadroları için atamalar yapıldığını, Bursa'nın tarihinde ilk kez mecburi kadrodan doktor atandığını ve buna devam edileceğini kaydetti.

Bu arada yeni binasının yapımı devam eden Yüksek İhtisas Hastanesi taşındıktan sonra yerine Emirsultan Hastanesi yapılacakmış.

2019 seçimleri

2019 yılında yapılacak yerel ve genel seçimlerde Bursa'daki adayların belirlenmesinde ne kadar etkisi olacağını ve mevcut isimlerden ne kadarının değişme ihtimali olduğunu sorduğum Çavuşoğlu, 'karar verici ben değilim' dedi ve ekledi: "Bu işlere partinin yetkili kurulları karar verecek. Araştırmalara ve anketlere bakılacak, istişare edilecek ve karar verilecek. Partinin genel başkanı var, MKYK'sı ve MYK'sı var. Ben belediye işlerinden anlamam. O değerlendirmeler de ilgi birimlerde yapılacak."
Hakan Çavuşoğlu, 2019'da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adının geçtiği hatırlatılınca da, kesinlikle böyle bir niyetinin olmadığını söyledi.

Somali temasları

Türkiye'nin son yıllarda yüzünü ağartan çalışmalara imza atan TİKA da, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'na bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Somali'ye giden Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkede hayırla yad edildiğini ve Türkiye'nin Somali'ye verdiği desteğin unutulmadığını kaydetti.

Hakan Çavuşoğlu, oradaki yetkililerin kendisine anlattığı şu sözler karşısında çok duygulanmış: "Türkiye, bizim tarihimizi değiştiren iki olayı gerçekleştirdi. İlki, 2011 yılında biz kıtlık, açlık ve sefaletle boğuşurken, kimse yüzümüze bakmazken Erdoğan, yanında erzaklarla dolu uçaklarla bize geldi ve bizim kaderimizi değiştirdi.

İkincisi de, 500 kişinin öldüğü o büyük terör saldırısında, patlama olduktan kısa bir süre sonra Türkiye ambulans uçak gönderdi ve ağır yaralıları alıp ülkenizde tedavi etti. Bu da unutamayacağımız ikinci olaydı. Eskiden hasta olunca Azrail'i beklerdik ama artık Türkleri bekliyoruz."

Yüzyıllardır atalarımızın bize yakışanı yaptığı gibi çok şükür ki, bugün de tekrar o günlere dönüyor ve bize yakışanı yapıyoruz. Tüm dünyada ve özellikle Müslüman coğrafyasında tüm mazlumların gözü bizdedir. Unutmayalım ki, Türk beklenendir... 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.