Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir tartışmasında kim haklı?

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2024 16:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 16:22

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Salı günü yaptığı bilgilendirme toplantısında hem yaptıklarını anlattı, hem de Alinur Aktaş’ı resmen topa tuttu.

Çarşamba günü toplantı yapan eski başkan ise Bozbey’i iş bilmezlikle suçladı.

Şimdi gelin, iddiaları ve cevapları ana başlıklarıyla inceleyelim.

Eş, dost, akraba atamaları

Alinur Aktaş, Mustafa Bozbey’in yaptığı akraba atamalarının ülke gündemine gelmesinden dolayı köşeye sıkıştığını ve bu algıyı değiştirmek için toplantı yaparak dikkatleri başka yöne çekmeye çalıştığını iddia etti. Üstelik bu iddiasında haklılık payı da var.

Bozbey’in yeğenini belediyenin BURKENT şirketine yönetim kurulu başkanı yapması elbette çok yanlıştı. Peki, Alinur Aktaş bunları söylerken hiç aynaya bakıyor mu?

Kendi yeğenini özel kaleme alıp sonrasında yaşanan bir vukuat! Sonrasında önce uzaklaştırdığını, sonra da bazı sıkıntıları bertaraf etmek için yeğenini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiğini unuttu mu?

Mustafa Bozbey’in, baldızını daire başkanı olarak atadığını hatırlattı Alinur Aktaş. Çok haklı bir eleştiri, peki Alinur Aktaş ablasının damadını Tarım AŞ ve Kültür AŞ’de genel müdür yaptığını unuttu mu? Yine diğer yeğeninin de Kültür AŞ’de çalıştığını unuttu mu?

Kendi şoförünü önce özel kalemde görevlendirip, sonrasında daire başkanı ve genel sekreter yardımcısı yapmadı mı?

Ayrıca, Alinur Aktaş büyükşehir belediyesine ilk ataması yapıldığında, İnegöl’den Bursa’ya doğru küçük bir kavimler göçü başlatıp, ehliyet ve liyakate hiç bakmadan belediyenin bütün dengelerini bozmadı mı?

Elbette Mustafa Bozbey’in geçmişte Nilüfer Belediyesi’nde, bugün de büyükşehir belediyesinde yaptığı eş, dost, akraba atamalarını doğru bulmuyoruz fakat Bursa’da bunu eleştirecek son kişi Alinur Aktaş’tır!

Belediyenin borç durumu

Taraflar arasındaki diğer tartışma konusu da belediyenin borç durumu.

Her iki taraf da, rakamları kendi istedikleri yönden açıkladığı için ortaya devasa bir fark çıkıyor.

Alinur Aktaş, borcu 7,1 Milyar TL olarak açıklamıştı ancak belediye iştiraklerinin borçlarını unuttuğu! İçin rakamın toplamda 20 Milyar TL olduğunu söylememişti.

Mustafa Bozbey ise, kasadaki parayı ve alacakları hesaba katmayıp kendi dönemine ait borçları da ekleyerek bu rakamı 25,25 Milyar TL olarak açıkladı.

Bozbey’in rakamları biraz abarttığını kabul etsem de, 6,5 yıl boyunca dişe dokunur hiçbir icraat yapmayan Alinur Aktaş’ın, buna rağmen ciddi bir borç bıraktığını söylemeliyim.

Geriye doğru inceleme yapan herkes görecektir ki, Alinur Aktaş’ın övündüğü icraatların büyük bölümü bakanlıkların yatırım bütçelerinden karşılandı.

Bozbey’in 6,5 yıldır yapılmayan işleri sıralayarak “O zaman bu paralar nerelere harcandı?” Şeklindeki sorusu çok doğru ve yerinde bir çıkış fakat bunu çözmek, gereğini yapmak ve yargıya taşımak da yine Bozbey’in görevi.

Men dakka dukka

Alinur Aktaş’a bir de ‘men dakka dukka’ (Eden bulur veya çalma kapımı, çalarlar kapını anlamında) hatırlatması yapalım.

Kendisi göreve geldiğinde, üstelik aynı partiden olmasına rağmen eski başkan Recep Altepe’ye çok daha insafsızca suçlamalar yapmadı mı? Her türlü eleştirime rağmen, Alinur Aktaş ile kıyaslandığında çok daha başarılı işlere imza atan Recep Altepe için resmen bir devr-i sabık oluşturmaya çalışmadı mı? Şimdi aynı şeyin kendisine yapılmaya çalışıldığından şikâyet ediyor!

Aktaş göreve geldiğinde belediyenin borçlarından yakınmış, Altepe’nin belediyeyi batırdığını ima etmiş ve büyük bir gururla siparişi verilen makam aracının iptal edildiğini açıklamıştı. Daha sonra kendisi aynı aracın daha üst versiyonunu aldığı gibi, aynı markadan bir tane de makam aracı olarak vip minibüs almıştı.

Başkan Yeşiltaş iddialı konuştu

Salı günü Bozbey’in basın toplantısından hemen sonra Bursa Haber TV’de ağırladığım CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’a her şeyi açık açık sordum.

Başkan Yeşiltaş da, açık yüreklilikle cevapladı. Belediyede yapıldığı iddia edilen yolsuzluk ve usulsüzlükleri sonuna kadar araştıracaklarını ve yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Nilüfer Belediyesi için konuşulan benzer konular için de aynı tavrı sergileyecekleri sözünü verdi.

Bu dönemde yapacakları icraatlarda en önemli kriterlerinin halkın talepleri olacağını ifade etti.

Yerim dolduğu için detaylara giremiyorum ama merak edenler programı buradan izleyebilir.

https://www.facebook.com/Bursahaber/videos/420272154088040

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ı çok coşkulu ve iddialı gördüm fakat yerelde elde ettikleri bu büyük fırsatı nasıl değerlendireceklerini de önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.