Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayağınıza taş değmesin

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2018 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2018 00:07

Mehmetçik yine bizler rahat edelim diye sefere çıktı. Conilerin DAEŞ tiyatrosunun bir sonucu olarak sınırımızın hemen yanı başında konuşlandırılan çakal ve sırtlan sürülerinin itlaf edilmesi için yine eller tetikte bir operasyon yürütülüyor. Devletin diğer organları işin masa tarafını halledince şimdi görev sırası sahada TSK'ya geldi.

Zeytindalı Operasyonu

Kurulduğu günden bu yana namertlikten ve kahpelikten beslenen bu habis yaratıklar, hiç bir zaman askerimizin karşısına çıkamamış, kurdukları pusularla ocaklara ateş düşürmüşlerdi.

Şimdi yine Mehmetçiğin karşısına çıkamayacakları ve direnemeyecekleri için kalleş pusuların peşindeler.

Allah yiğitlerimize zeval vermesin ve ayaklarını taştan bile esirgesin. Yazıyı kaleme aldığım ana kadar maalesef üç şehidimiz var. Böylesi bir operasyon için belki büyük kayıplar değil lakin bu leş kargalarının tamamı, Mehmetçiğin bir damla kanına bile karşılık gelmeyeceği için yüreğimiz yanıyor. Tek tesellimiz ise şehitlerimizin ali makamlara kavuştuklarına dair olan inancımızdır.

Çok şükür ki, operasyon planlandığı gibi gidiyor. İnanıyorum ki, yakında çok daha güzel haberler alacağız ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda olduğu gibi, bölgedeki pislikleri de temizleyeceğiz. Bu işin sonucunda ise sınırlarımızın güvenliği kat be kat artacak ve ülkemizdeki terör faaliyetleri de iyice bitme noktasına getirilecek.

Türk'ün aydınlanma çağı

Son yıllarda ülkemiz adeta bir aydınlanma çağı yaşıyor. Yaşadığımız ihanetler, ülkemize kurulan global pusular, ekonomik ve siyasal darbe girişimlerinin ardından nihayet fiili olarak yaşanan darbe girişimi adeta bir turnusol kağıdı görevi görüyor.

Artık hepimizin zihni daha berrak ve her şeyin çok daha iyi farkındayız. Yaşanan her kritik sınavda kim bu milletin sendelemesi için ellerini ovuşturuyor, kim hainlik yapıyor, kim kafaları bulandırmaya çalışıyor, kim devletimizin bekası için çalışıyor, kim samimiyetle ülkesine sahip çıkıyor ve kim gözyaşlarıyla seccadelerini ıslatıyor artık çok daha iyi seçiyoruz.

Ordumuzun Afrin'e başlattığı operasyon sonrası da içimizdeki hainler yine ayrık otu gibi belirdiler. Başta HDP ve PKK sempatizanları olmak üzere, ne kadar yazar, çizer, sanatçı, siyasetçi görünümlü vatan haini varsa ortaya çıktı. Kimi manipülasyon peşinde koştu, kimi Erdoğan'a, ülkemize ve ordumuza nefretini kustu, kimisi de açıktan teröristlerin propagandasını yaptı. Dedik ya artık aydınlandık. Şimdi hepsini çok daha iyi görüyoruz.

İşgal yıllarından sonra İngiliz, İtalyan, Fransız ve Yunan askerleri belki ülkelerine döndü ama anlaşılan geride bıraktıkları artıkları hala içimizde yaşıyor.

Bu kanserli hücreler de tez zamanda bünyeden sökülüp atılmadan bize rahat yok. Derhal yeni bir "Vatana İhanet Yasası" çıkarılmalı ve bu tür pislikler vatandaşlıktan çıkarılarak, ya itlaf ya da sınır dışı edilmelidir.

**********

Limak Uludağ Elektrik

Dün Bursa Haber Gazetesi olarak, Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac'ın davetlisiydik. Şirket çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi aldık. Genel Müdür Ali Erman Aytac, enerjisi çok yüksek ve genç bir yönetici. Her konudaki sorularımızı (bazıları kayıt dışı olmak üzere) detaylıca yanıtladı. Görünen o ki, özelleştirmenin ilk yıllarında Uludağ Elektrik'te yaşanan sorunların büyük bir bölümü aşılmış.

Limak Uludağ Elektrik; Bursa, Yalova, Balıkesir ve Çanakkale'de, (1,5 milyonu Bursa'da olmak üzere) toplam 3 milyon aboneye hizmet veriyor. Özelleştirme sonrası, özellikle fatura borcundan dolayı hemen hizmetin sonlandırılması büyük tepki topluyordu. Borcunuzu ödeyemediğinizde faturadaki son ödeme tarihinden itibaren 10 gün geçince elektriğiniz kesiliyordu.

Bu konuda "esnek fatura" adında bir ara formül bulunmuş. Sayaç okuma tarihinden bağımsız olmak üzere, aboneler artık kendi belirledikleri (maaş aldıkları gün gibi) son ödeme tarihinde ödeme yapabiliyor.

Bir de yazlık ev gibi aboneliklerde "alt limit belirleme" opsiyonu getirilmiş. Fatura belli bir limite ulaşana kadar bu abonelere fatura çıkarılmıyormuş. Ayrıca düzenli ödeme yapan abonelere daha fazla süre tanınıyormuş. Önce hatırlatma yapılıyor, ödeme için bir sonraki faturaya kadar da bekleniyormuş. Ali Erman Aytac, bu opsiyonlar sayesinde kesme sayısının geçen seneye göre yüzde 21 oranında düştüğünü vurguladı.

Görünen o ki, özelleştirilen kurumların "devlet memuru" mantığından çıkmaları biraz zaman alsa da, en azından Limak Uludağ Elektrik şimdilik bu zorluğu aşmış görünüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.