Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Medicabil’in uzun ve en sağlıklı yolculuğu

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2024 14:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 14:57

Açıldığı 2011 yılından bu yana Bursa başta olmak üzere çevre illere de sağlık hizmeti sunan Medicabil Sağlık Grubu, hasta ve hasta yakını odaklı uygulamalarıyla dünyanın da ilgisini çekmeyi başarmış gibi duruyor.

1-

Kuruluşundan bu yana geçen 14 yılda Yalın Sağlık Yaklaşımı’ ilkelerini hem tedavi yöntemlerinde hem de hizmet sunumunda titizlikle kullanarak kentteki diğer sağlık kurumlarına da örnek olan Medicabil, gerçekleştirdiği Kaizen uygulamalarıyla da ‘Kaizen Award Türkiye 2024’ yarışmasında birinciliği elde etti. Söylerken ya da yazarken çok kolay gibi duran ödül, aslında inanılmaz bir bilgi birikimi, özveri ve hedef birliği sonunda kazanılıyor. Ekip ruhu öne çıkıyor.

2-

Ödül sürecine de değinmek gerek; Bu yıl, Medicabil Sağlık Grubu tarafından kazanılan KAIZEN Awards ödül programları, her sene Dünya’nın her kıtasında yaklaşık 32 ülkede Kaizen Institute Ofisleri tarafından organize ediliyor. Ulusal ödül programlarını kazanan firmalar, Global KAIZEN Award programı içerisinde değerlendirilmeye hak kazanıyor. Bu süreçte; hasta yatış sürelerinin kısaltılması, eğitimler, hastane yazılım programları, aksiyon planları ve hasta yakınlarına gösterilen ilgi öne çıkıyor.

3-

Medicabil Sağlık Grubu’nun birinciliği ile ilgili basın toplantısı, Mudanya Caddesi’ndeki (FSM Bulvarına yakın) ilk hastane binasında düzenlendi. Toplantıya; ‘Yalın Sağlık Yaklaşımı’nı uygulamada öncü olan Medicabil Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, Medicabil Nilüfer Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, Yalın Sağlık Enstitüsü Başkanı Duygu Soydan, Kaizen Institute Turkey Genel Müdürü Dr. Muhsin Güneşlik, Acil Servis Hemşiresi Osman Ağbaba ile Ameliyathane Sorumlusu Yeliz Şahin katıldı.

4-

Medicabil Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, yaptığı konuşmada hastanelerinde hayata geçirilen uygulamaları özetledikten sonra; “Bu yıl gerçekleştirilen yarışmaya 30’un üzerinde firma ve firma temsilcileri katıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen program, Kaizen Yalın felsefenin ülkemizde ileri derecede önemsendiğinin bir göstergesiydi. 2011 yılında kurulan hastanemizi Yalın Sağlık felsefesine uygun bir şekilde kurduk. 2016 yılından itibaren de tanıştığımız Kaizen Institute Türkiye ile birlikte çalışmalarımızı yürüttük. Bu çalışmalar doğrultusunda hastanemizde enfeksiyon oranımızın sıfır olması için çalıştık. Hastalarımızın mümkün olduğunca erken taburcu edilmesi ve tedavi ettiğimiz hastalarımızın aynı şikayetle hastanemize tekrar başvurmaması için gerekli tüm çalışmaları yürütüyoruz. Bizim şu anda enfeksiyon oranımız binde 2, yani sıfıra yakın. Bu üç hedefimize neredeyse ulaştık. Hastanemizin işleyişi ve hizmetlerimizde dijitalleşme çalışmalarına büyük önem verdik. Bilim her alanda olduğu gibi sağlık alanında da ilerliyor ve bu ilerlemeye tabi olmamız gerekiyor. Gecikirsek kaybederiz” dedi.

Sayın Bilgen’in konuşmasının içindeki ‘Enfeksiyon oranı binde 2’ bölümüne dikkatinizi çekerim. Müthiş bir başarı yakaladıkları belli. Buradan tebrik ediyorum.

5-

Dünya Kaizen Yarışması, 12 Kasım 2024 tarihinde Brezilya’nın Sao Paulo kentinde gerçekleştirilecek ve bu yarışmada Türkiye’yi; Medicabil Sağlık Grubu temsil edecek. Uluslararası bir yarışmada özellikle sanayi tesislerinin yer alacağını buradan hatırlatayım. Bir Türk hastane grubunun bu büyük başarısı, alkışlanmalı. Kaizen kavramı, verimliliğin artırılmasına yönelik iyileştirme çalışmalarının tümünü kapsadığı için Bursa’daki kuruluşların Medicabil örneğini incelemeleri gerekir.

6-

Kaizen Institute Turkey Genel Müdürü Dr. Muhsin Güneşlik de yaptığı konuşmada; “Bu ödülün diğer anlamı da şu; Herkes sanayide maliyetlerin düşürülmesi için çalışıyor ancak sağlık alanında yeni bir sistem bu. Bu felsefe ile direkt insana dokunabilirsiniz. Bu ekiple birlikte dünya çapında dereceler alınacağına da inanıyorum” dedi.

7-

Konuşmaların ardından hastane çalışanları adına duygularını paylaşan ‘Ameliyathane Sorumlusu Yeliz Şahin ile Acil Hemşiresi Osman Ağbaba da alınan ödül ve Kaizen çalışma sistemi hakkındaki görüşlerini belirtti.

Programın sonunda Birincilik ödülü Kaizen Institute Turkey Genel Müdürü Dr. Muhsin Güneşlik tarafından, Medicabil Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen ve Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar başta olmak üzere Medicabil Sağlık Grubu ekibine takdim edildi.

NOTLAR: Medicabil Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, güven veren bir bilim insanı. Ortopedik vakalarda başarısı çok yüksek. Hastane ruhsatında ‘Ortopedi ve genel sağlık hastanesi’ yazdığı için hemen her branşta en yetkin isimlerle yollarına devam ediyorlar. Gelecek yıllarda eğer yatırım iklimi iyileşirse başta Tarsus olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde yeni hastaneler de planlıyorlar.

Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Başarılar dilerim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.