Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk Lokantası beyefendi dolu!

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2024 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 22:14

30 dakika kadar ayakta bekledikten sonra Bursa’da bir ilk olan ‘Kent Meydanı’ndaki ‘Halk Lokantası’na girebildim. 4 çeşit yemeği bitirmeye çalışan vatandaşlarla sohbet ettik.

1-

Evi olmayan, kirada oturan emeklinin canı burnunda! Alışveriş yapamıyorlar, AVM’leri seyrediyorlar, kasap ve manavla da küs yaşıyorlar! Manzara hiç iyi değil!

Halk Lokantasının imdatlarına yetiştiğini söyleyen takım elbiseli bir yaşlının sözleri sitem dolu;Emekliyim, bizi bu hale getirenler, inşallah bizim gibi olurlar.”

2-

Giriş kapısının yanında günün yemek isimleri ve yanlarında da ne kadar kalori taşıdıkları yazıyordu. Mercimek çorbası (213 Kcal), dana orman kebabı (286 Kcal), pirinç pilavı (356 Kcal) ve ayrandan (60 Kcal) oluşan öğün için sadece 80 TL ödeyen vatandaşlardan en yaşlı olanından gelenİstanbul’da Ekrem İmamoğlu var, Bursa’nın İmamoğlu da Erkan Aydın” sözleri sessiz alkış aldı. Su ve poşetli ekmeğin de verildiği ‘Halk Lokantası’na gelenlerin içinde emekliler ilk sırada!

3-

Takım elbisesini giymiş, ayakkabasını boyatmış, sakal tıraşı olmuş yaşlıların sayısı beni şaşırttı. Düğüne gelir gibi giyinmişler. Kadınlar da çok şıktı.

İlk etapta günlük 1000-1100 kişiye hizmet verecek lokantada ilk yemek servisini Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın yaptı, eli oldukça yatkındı. Önlüğünü giyerek kazanların başına geçen Aydın, yemeklerden de tattı.

4-

Osmangazi Halk Lokantasındaki yemekler, Soğanlı’daki OKİ’de (Osmangazi Kültür İşletmeleri) pişiriliyor. Ortalama 25 kişinin çalıştığı yemek servisi için piyasadan alım yapılıyor. En iyi gıda ürünlerini gıda mühendisleri denetliyor ve piştikten sonra da kontrol ediliyor. Hafta içi her gün saat 11.00 ile 15.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet verecek olan lokantada, bazen 3, bazen de 4 çeşit yemek olacak. Halk Lokantasının anlık kapasitesi 300 kişi. Halk Lokantası, hafta sonları ve resmi tatil günlerinde kapalı olacak.

5-

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'ın ev sahipliğinde düzenlenen açılış törenine; CHP Milletvekili Hasan Öztürk, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, eski mlletvekili İlhan Demiröz, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar ile çok sayıda gazeteci ve davetli katıldı. Dışarıda konuklara pasta ve limonata servisi yapıldı.

6-

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum ortada. Ekonomik sıkıntılar, her geçen gün vatandaşlarımızı boğmaya devam ediyor. Bayram öncesi vatandaşlarımız ekonomik sıkıntıların yansımalarını çok ağır bir şekilde hissediyor. Asgari ücret, açlık sınırının yarısına düşmüş durumda. Emeklilerimizin durumu ise ortada. Emekli maaşları, hayatta kalmayı imkansız hale getirecek bir seviyede. Bu ekonomik tablo içerisinde, dar gelirli vatandaşlarımızın hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmak adına Osmangazi Halk Lokantası hizmetini başlatıyoruz” dedi.

Başkan Aydın’ın ‘Danışman’ kadrosu gereken ne varsa yerine getiriyor olmalı. Tarım AŞ’nin yetiştirdiği ürünlerin fiyatı eğer piyasadan düşük kalırsa bir iç ticaret de başlayabilir, ‘Ata tohumlarından’ elde edilen tarım ürünleri halka daha ucuza ulaştırılabilir.

Sayın başkan sahip olduğunuz tarlalar asla boş bırakılmamalı ve yakın köylerde üretim seferberliği ilan edilmelidir. Türkiye’nin önde gelen ilçelerinden biri olan Osmangazi’deki her adım örnek birer girişim olarak literatürdeki yerini almalıdır.

Bursa’da ilk ekmek fabrikası olan BESAŞ’ı hayata geçiren CHP, şimdi de ‘Halk Lokantası’ ile farkını belli etti.

Sözlerinize gösterdiğniz özen, hayatı çekilir kılıyor.

Kolay gelsin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.