Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Festival zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2024 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 17:01

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in doğduğu 1962 yılında başlamış Bursa Festivali; Türkiye’nin en uzun soluklu etkinliği olarak tescillenmiş ve Uluslararası hale gelmiş. Bu yıl 62.’si düzenleniyor.

1-26 GÜNLÜK FESTİVAL

05-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında birbirinden ünlü sanatçı ve grupların katılımıyla gerçekleştirilecek olan Festival, Siudy Garrido Flamenko Topluluğu ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası konseriyle başlayacak, 31 Temmuz’da ‘Büyük Ev Ablukada’ konseri ile sona erecek.
2-BŞB VE BKSTV EL ELE
Bursa Festivali’nin tanıtım toplantısı, Kültürpark Altınceylan Tesisleri’nde, dün, yapıldı. Toplantıya; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Şafak Baba Pala, BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Metin Atış, BKSTV Genel Sekreteri Fehim Ferik, BKSTV Yönetim Kurulu, sponsor firmaların temsilcileri ile çok sayıda medya mensubu katıldı.
3-HERKESE, HER KESİME
Oldukça mutevazı bir program hazırlanmış. Açılış konseri, Merinos Park’ta gerçekleşecek. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın şefi Naci Özgüç. Siudy Garrido Flamenko Topluluğunu kaçırmayın derim.

Bursalılar, festivalde Duble Salih (Ege’nin İki Yakası-Yıldırım Cazibe Merkezi), Ramazan Sesler (Babadan Oğula Bir Gırnata Efsanesi-Mustafakemalpaşa Amfi Tiyatro), Gülcan Altan’ı (Çerkes ve Abhaz Müziği-Kestel Açıkhava Tiyatrosu) dinleme fırsatı bulacaklar.

İbrahim Yazıcı şefliğinde Pera Flarmoni Orkestrası ile Şevval Sam, izleyenlere unutulmaz bir müzik deneyimi sunacak (Kültürpark Açıkhava).

Türkiye’nin en güçlü seslerinden Fatih Erkoç ile önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev de ‘Jazz Project’ projesiyle müzikseverlerle buluşacak (Kültürpark Açıkhava). Festival kapsamında Feride Hilal Akın (Merinos Park), Ahmet Özhan (Kültürpark açıkhava), Anna Maria Jopek (Balat Ormanı-Kulübe), Dedublüman Grubu da sahne alacak (Kültürpark Açıkhava).

Nükhet Duru, Pow Trio ve gitarist Cenk Erdoğan ile birlikte ‘Nünü Caz Söylüyor’ konseriyle sevenleriyle buluşacak (Kültürpark Açıkhava).

Usta müzisyen Bülent Ortaçgil’in ‘Kadın Sesi Değmiş Şarkılar’ özel projesinde ise kendisine sahnede Jehan Barbur, Dilek Türkan, Zuhal Olcay ve Ceylan Ertem eşlik edecek (Merinos Park).

4-CELTIC LEGENDS

Festivalde, İran, Azerbaycan ve Türkiye kültür yelpazesini dünya müziğiyle harmanlayan ‘No Land Topluluğu’ (Balat Ormanı-Kulübe), İrlanda’nın dans ve müzik kültürünün özgün lezzetini enstrümanları ve dansçılarıyla sahneleyen ‘Celtic Legends’ (kültürpark Açıkhava), İBB Kent Orkestrası da Bursalılar için sahne alacak (Merinos Park).

Bekir Ünlüataer tarafından Zeki Müren’in eserleri de festival kapsamında seslendirilecek (kültürpark Açıkhava). Bağlama virtüözü Erdal Akkaya ise Berlin Senfoni Oda Orkestrası ile sahne alacak (Yıldırım Cazibe Merkezi). Dünya müziğinin sevilen sanatçılarından Mercan Dede, Hayko Cepkin ve Ceza, Bursalılar için performans sergileyecek (kültürpark Açıkhava).

5-AZİZA MUSTAFA ZADEH

Gençlerin sevgilisi Köfn (Merinos Park’ta), Bedreddin Oratoryosu (İznik Antik Tiyatro’da), Azerbaycanlı sanatçı Aziza Mustafa Zadeh (Merinos Park’ta), Erkan Oğur-Coşkun Karademir-Derya Türkan (Yıldırım Cazibe Merkezi’nde), Tunus’lu sanatçı Emel Mathlouthi (Kültürpark Açıkhava’da), Burçin Büke-Güvenç Dağüstün-Zuhal Olcay (Kültürpark Açıkhava’da), Şenay Lambaoğlu (Balat ormanı-Kulübe’de), seyirciyi her zaman şaşırtan Büyük Ev Ablukada konseri de (Merinos Park’ta) Bursalılarla buluşacak.

Her konserin ya da etkinliğin bilet fiyatları farklı olduğu için elinizi çabuk tutmanız gerekiyor.
6-BURSA’NIN DEĞERLERİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 62. Uluslararası Bursa Festivali'nin heyecanını yaşadıklarını, hedeflerinin 17 ilçede birden festival coşkusu yaşatmak olduğunu söylerken oldukça kararlı bir ses tonu kullandı. Sanata değer veren kentlerin öne çıktığını dile getiren Başkan Bozbey, Bursa’nın değerlerini halka tanıtmak istediklerini, hazırlık yaptıklarını söyledi. Festival bu yıl; Yıldırım, Kestel, İznik, Nilüfer, Mustafakemalpaşa ve Osmangazi ilçelerinde gerçekleşecek.

7-ALTIN KARAGÖZ

Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması da 07-12 Temmuz tarihleri arasında 17 ilçede gerçekleşecek, final her zaman olduğu gibi Kültürpark Açıkhava’da. Kültür ve Turizm bakanlığı katkısı sadece bu alana verilmiş.

23 ülkenin katılacağı yarışmayı da izleyin, izletin.

NOT-1- Festivalin bütçesini tüm ısrarımıza karşın öğrenemedik; ancak Büyükşehir’in yaptığı katkının yüzde 70’lerden yüzde 30’a indiği açıklandı.

SPONSORLAR; Atış Yapı, Uludağ Premium, Durmazlar, Özhan Shopping, Harput Holding, Şahinkaya, Turkısh Airlines, Karinna, Neskar, Çaytaze, Kardelen ve Hayat Hastanesi.

Bursa, kültür ve sanatla dolu dolu bir ay geçirecek. Parçası olun ve akşamları her yeri doldurun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.