Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Büyükşehir’de borç yükü çok ağır!

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2024 14:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 14:36

Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı AKP’li Alinur Aktaş, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi Almira Otel’e davet ettiği ve sayıları 75’i bulan gazeteci, haber sitesi yöneticisi ile köşe yazarına belediyenin borç miktarını ‘7 milyar 100 milyon TL (7.1 milyar TL)’ olarak açıklamıştı.

Hemen hatırlatayım; Aktaş, 6,5 yıl önce göreve ilk atandığında bir önceki belediye başkanı AKP’li Recep Altepe’yi hedef göstererek “Belediyenin tespit edilen borcu 4 milyar TL” demişti.

Seçimlerin ardından 47 yıllık hasret bitti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı Mustafa Bozbey başkan seçildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 1. Dönem 2. Birleşiminde ‘2023 Yılı Faaliyet Raporu’nun oylanmasından hemen önce konuşan Yıldırım Belediye Başkanı ve AKP Grup Sözcüsü Oktay Yılmaz, “Bütçeyi inceledik. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun 8 milyar TL olduğunu gördük. Yapılan işlere bakılınca normal görünüyor” dediğinde yanımda bulunan gazeteci arkadaşıma “7.1 milyar denmişti. Ne oldu da borç arttı” dedim. Hayrete düşmüştük.

TURPUN BÜYÜĞÜ

25 Nisan 2024 tarihi itibarıyla öyle bir rakam telaffuz edildi ki ağzımız açık kaldı.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunurken; yeni bir rakam açıkladı. Öztürk, “Aktaş, Umre programı nedeniyle devir teslim töreninde yoktu. Ona vekaleten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz devir teslim töreninde, belediyenin iştirakleri ile birlikte 20 milyar TL borcu olduğunu söyledi. Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey ile görüştüm, çalışmaların devam ettiğini ancak borcun 20 milyar TL’nin dahi üzerinde olacağını tahmin ettiğini söyledi. Millet kuru ekmeğe mahkum edilmişken AKP’li belediyelerin saltanat ve lüks içerisinde belediyeleri nasıl yönettiğini gerçekten merak ediyor ve anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

Büyükşehir’in kısa, orta ve uzun vadeli borçları tam olarak ortaya çıktığında ‘Türkiye’nin en borçlu belediyesi’ unvanını alabiliriz.

Daha sırada BUSKİ’deki yolsuzluk var.

BURULAŞ’A DİKKAT

Geçen gün başımdan geçen BURSAKART ile ilgili gelişmeler var. Kredi kartından para çekiliyor ancak ‘Bursakart’a kontör yüklenmiyor. E-kent’in mutlaka denetlenmesi gerekiyor. Burulaş Genel Müdürü olan Fahrettin Beşli’nin etkin bir yönetim anlayışı geliştireceğine inanıyorum.

---

Bursa'da iki avukat ve

icra memuru darp edildi


Dünyanın demokratik ülkelerinde ‘savunma hakkını kullanmak isteyen herkesin yanında görmek istediği avukatlar’, ne yazık ki yaptıkları iş gereği zaman zaman belki de istemeden bazı haciz işlemleri yaparlar.

Bursa’da 3 gün önce tanınmış bir işadamının evine bu amaçla giden iki avukata ve bir haciz memuruna yapılan saldırıyı anlamakta güçlük çektim.

Haciz, uyarıların ardından uygulanan yasal bir süreç. Bir borcun tahsili, bir alacaklının rahata erdirilmesi süreci. Zor kullanmak, orada bulunan avukatlara el kaldırmak, hakaret etmek kimseye yakışmıyor.
Bursa Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada özetle şöyle denildi: "Baromuz üyeleri avukatlar E.K. ve B.S., haciz memuruyla beraber 24 Nisan 2024 tarihinde gittikleri haciz mahallinde 3 kişi tarafından darp edilmiş, hakarete ve tehditlere maruz kalmışlardır.
Avukat meslektaşlarımıza, mesleki kimliklerinden ve üstlendikleri görevlerinden dolayı yapılan bu saldırıyı kabul etmiyoruz. Avukatları baktığı dosya ile özdeşleştirerek, mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, olayın faillerinin hak ettiği en yüksek cezayı alması için sürecin yakından takipçisi olduğumuzu, avukatlara yapılan fiili ve sözlü saldırılara karşı mücadelemizden asla geri durmayacağımızı
kamuoyuna duyururuz."

---

Yılmaz Akkılıç Ödülleri

Bu yıl 14. kez düzenlenen Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri’nin sahipleri açıklandı. 2023

yılında doktora teziyle Alper Can, yüksek lisans teziyle de Ramazan Buldu başarı ödülüne değer bulundu.

Prof. Dr. Feza Karaer, Prof. Dr. Tülin Vural Aslan, Prof. Dr. Alparslan Türkkan, Doç. Dr. Nilüfer Alkan Günay, Şafak Baba Pala, Yener Akkılıç ve Hacı Tonak’tan oluşan Bursa Araştırmaları Ödülü Seçici Kurulu, doktora kategorisinde 10, yüksek lisans kategorisinde 38, akademi dışı kategoride 1 olmak üzere 49 eseri değerlendirdi.

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri, 29 Nisan Pazartesi günü saat 19:00’da Akkılıç Kütüphanesi’nde düzenlenecek törende sahiplerine verilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.