Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burkay Almanya’da ‘Meclis’ mesaide

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2024 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 15:54

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) 2022 yılından bu yana Yönetim Kurulu 1. Başkan Vekili olarak görev yapıyor. Aynı zamanda TFF İcra Kurulu Üyesi de olan Burkay, TFF Stratejik Planlama ve Yeni Proje Geliştirme Birimi'nden de Sorumlu.

Burkay, TFF yönetim kurulu üyesi olarak bir süredir Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın Avrupa’daki maçlarını yerinde izlemek ve takımın sorunlarını ilk elden çözmek amacıyla Almanya’da. Milli takımın Gürcistan, Portekiz ve Çekya maçlarında protokoldeki yerini aldı.

1-

Burkay’ın ‘milli görevleri’ icra ettiği günlerde yerini genellikle BTSO Yönetim Kurulu (YKB) Başkan Yardımcısı İsmail Kuş alır. İki gün önce gerçekleştirilen BTSO Meclis toplantısında konuşan Kuş, Ankara’ya doğrudan mesajlar verdi.

Kuş, yeni vergi politikalarında, üretimin, istihdamın ve ihracatın aktörleri olan işletmelerin rekabet gücünün ve sürdürülebilirliğinin de gözetilerek uygulanmasını beklediklerini söyledi; “Yeni vergi paketi, işletmelerimizin yükünü ağırlaştırmamalı” dedi.

Umarım; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son 22 yılın bedelini; namusuyla çalışan, vergisini zamanında ödeyen, istihdam sağlayan, ihracatıyla ülkeye döviz getiren, sosyal barışın tesis edilmesinde doğrudan katkısı olan küçük ve orta boy işletmelere ödetmez.
2-
BTSO YKB Yardımcısı İsmail Kuş, ayrıca 6 Haziran’da 135. yaşını kutladıkları Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın köklerine de değindi. BTSO’nun, Osmanlı’dan Kurtuluş Savaşı’na, Cumhuriyetin ilanından günümüze kadar uzanan dev bir çınar olduğunu söyledi. Kuş, BTSO’nun kurulduğu tarihten bu yana kentin büyümesinde ve Türkiye’nin kalkınmasında hep öncü ve lider bir kuruluş olduğunu vurguladı. Küresel ticarette ve ülke ekonomisinde önemli bir değişim dönüşüm süreci yaşandığını hatırlatan İsmail Kuş, bir taraftan bu dönüşümü gerçekleştirirken, diğer yandan da ülke olarak yüksek enflasyon ve mevcut faiz oranlarının sosyal yaşamda ve ticaret hayatındaki olumsuz etkilerini azaltmak için mücadele verdiklerini söyledi.

İflas ve konkordatoların arttığı bir dönemde yapılan konuşmanın içeriğini hazırlayanları tebrik ediyorum.
3-
Uygulanan para ve maliye politikalarının yanı sıra yatırım ortamını iyileştirecek ve işletmeleri destekleyecek adımların kritik önem taşıdığını ifade eden İsmail Kuş,Toplumun her kesimini derinden etkileyen ve sürdürülebilir büyümenin önünde ciddi engeller oluşturan yüksek enflasyon ve yüksek faizin oluşturduğu tahribatı azaltmanın yolu etkin ve akılcı politikalardır. Bugüne kadar atılan kararlı adımlar, özellikle yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda düşüş beklentimizi artırmıştır. Faiz indirimi için gerekli koşulların da oluşmasıyla işletme sermayesi ve yeni yatırımların da yolu açılacaktır. Kaynakların etkin ve verimli kullanılması, tasarrufların üretime, yatırıma ve ihracata yönlendirilmesi, sağlıklı bir büyüme ve kalkınma yolunda en önemli hamleler olacaktır” diye konuştu. Çözüm önerilerini sıralayan Kuş; canı yanan, işçi çıkarmak zorunda kalan, maaş ödemelerinde sıkıntı yaşayan, hammadde bulmakta zorlanan ve işletmesini ayakta tutarken ‘deveye hendek atlatan’ sanayiciye destek verdi. Bence de “Önce işyeri güvenliği’ sağlanmalı. Gerisi zaten kolay.

4-

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur da 6 Haziran 1889 tarihinde Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının Koza Han’da attığı ilk adımın Bursa’nın ekonomi tarihinin yönünün değiştiği anlardan biri olduğunu belirterek, “Tarihte bazı anlar vardır. İşte o anlarda alınan kararlar ülkelerin ve şehirlerin kaderini değiştirebilir. Bugün Odamız 55 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarımızdan birisi haline geldi” dedi.

NOT-1

BTSO Makine Komitesi Başkanı da olan Cem Bozdağ, Türkiye Asansör Sanayicileri Federasyonu (TASFED) Başkanlığına seçildi.

NOT-2

BTSO’nun ekonomi danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel’e göre ABD Doları yıl sonunda 37 Lira 82 kuruş olacak.

NOT-3

Dr. Gürlesel, enerji fiyatlarının bu yıl artmayacağını, 2025 yılına bırakılacağını; asgari ücrette herhangi bir artış olmayacağını; AB’de sağcı iktidarların başa geldiğini bunun da ilişkileri bozabileceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.