Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süpürge Görkemli Bir Törenle 19. Kez Havalandı

Ana sponsorluğunu Çankaya Belediyesi’nin yaptığı 19. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Ankara Devlet Opera ve Bale Binasında yapılan görkemli bir törenle başladı.19. yıl teması “Sevgi Neydi?” olan ve 12 Mayıs’a...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ana sponsorluğunu Çankaya Belediyesi’nin yaptığı 19. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Ankara Devlet Opera ve Bale Binasında yapılan görkemli bir törenle başladı.
19. yıl teması “Sevgi Neydi?” olan ve 12 Mayıs’a kadar sürecek Festival kapsamında, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde film gösterimleri ve çeşitli etkinlikler yapılacak.
Yalnızca kadın yönetmenlerin filmlerini göstermesi ile kadına yönelik şiddete ve kadın sorunlarına dikkat çeken Türkiye’nin en önemli film festivallerinden Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin açılışı görkemli bir törenle yapıldı.
Devlet Opera ve Bale Binası’nda sanatçıların ve sinemaseverlerin katılımıyla yapılan törene, festivalin ana destekçilerinden olan Çankaya Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner katıldı.
ONUR ÖDÜLÜ SELDA ALKOR’A
Bu yıl “Sevgi Neydi?” diye soran festivalin açılış programında sunuculuğu, Yetkin Dikinciler ve Şenay Gürler’in yaptı. Film tanıtımlarının yanı sıra müzik dinletileri, stand-up gösterisi ve ODTÜ The Company Müzikal Topluluğu’nun gösterileri ile renklenen gecede, Onur Ödülü Selda Alkor’a verildi. Belgeselci Bingöl Elmas, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz ve oyuncu-seslendirme sanatçısı Tülay Bursa’nın ödül aldığı gecede, festivalin bu yılki Tema Ödülü ise Diyarbakır patlamasında yaralanan yönetmen Lisa Çalan’ın oldu.
ÇAĞDAŞ SANATLAR MERKEZİ EV SAHİBİ
Kızılırmak Sineması, Alman Kültür Merkezi ve Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi festival filmlerinin gösterileceği merkezler olarak festival boyunca sinemaseverleri ağırlayacak. Film gösterimi ve söyleşi gibi 14 etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, etkinlikler her gün 13.00, 15.00 ve 17.30 saatlerinde başlayacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.