Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yakılan ormanlarımızı Ülkücüler yeşertecek

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2019 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2019 00:06

Son günlerde ülkemizde yaşanılan en önemli olaylardan bir tanesi olan ve “ciğerlerimiz yandı” diye haberlerini yaptığımız orman yangınlarıyla ilgili Ülkü Ocakları harekete geçti. Genel Başkan Sinan Ateş, başta İzmir olmak üzere yakılan bütün orman alanlarının Ülkücü Gençlik tarafından ağaçlandırılacağını, bu konuda Tarım ve Orman Bakanlığı ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Dünya siyaset tarihine “karşılıksız vatan sevgisi” olarak yazılan Ülkücülük, vatan millet sevgisinin en güzel örneği, orman yangınlarına karşı sergilenecek. Geçen haftalarda ülkemiz, orman yangınları açısından büyük bir tehlikeler yaşadı. Bursa Orhaneli ilçemiz dahil, ülkemizin pek çok bölgesinde ormanlarımız alev alev yandı. İnsanlarımız, bu orman yangınlarını izlerken, içimizi cızlatan ve ormanda yaşayan hayvanlarında nasıl hayatlarını kaybettiklerini görmesi, inanın vicdanları sızlattı.

Orman yangınlarını terörün insan hayatına karşı işlettiği en büyük suçlardan bir tanesi olduğunu belirten Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Dr. Sinan Ateş, bu yangınlara karşı mücadele etmek ve yakılan alanları yeniden ağaçlandırmanın bu ülkeye yapılacak en iyi vatan hizmeti olduğunu söyledi. Ankara’da Ülkü Ocakları Genel Merkezinde ziyaret ettiğim genel Başkan Dr. Sinan Ateş, ülkemiz gençliğinin yetiştirilmesi ve geleceği teslim alacak olan yöneticilerin kamu hizmetine hazırlanması konusunda pek çok fikir ve proje sahibi birisi.

Yakılan orman alanlarıyla ilgili olarak vakit geçirmeden Tarım ve Orman Bakanlığı ilgileriyle görüşüp, İzmir için hemen harekete geçmiş. “İzmir’in dağlarını, ormanların ülkücü gençlik olarak yeniden yeşertmek için fidan dikmek istiyoruz” diyerek görüşmelerini yapmış. Bakanlık ilgilerinden olumlu cevap verilmiş. En kısa zamanda Ülkü Ocakları ve Ülkücü Gençler olarak İzmir’de 300 bin fidan dikecekler.

Tabi, ülkücü gençlerimiz sadece İzmir’le yetinmiyor. Başta Bursa’da yakılan orman alanları olmak üzere de toplamda 65 ayrı ilde 65 tane Ülkü Ocakları Ormanları oluşturma adına yeni bir fidan dikme kampanyasının da hazırlıklarını tamamlamışlar. “Ağaç yakmak, ağaç kesmek, ormanlık alanları yok etmek, ülkemize ve dünyaya verilecek olan en büyük zarar olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle gençlerimizi yetiştiriyoruz. Bu dünya geçmişte bu topraklar üzerinde hayatlarını sürdüren atalarımızdan bizlere emanet. Bizlerde gelecek nesillerimize, kardeşlerimize bu ülkeyi ve bu dünyayı emanet edeceğiz. Emanete zarar vermek hıyanettir. Ormanlarımız, ağaçlarımız, yeşil alanlarımız, insanlarımızın nefes alacakları semt parkları, çocuk oyun anları bizlere teslim edilen emanetlerimizdir. Bizlerin görevi, bunları korumak, olduğu gibi değil de geliştirmek, çoğaltarak gelecek nesillere emaneti teslim etmektir. Ormanları yakanlarla mücadele etmek, terörle mücadele etmek gibi kutsal bir görevdir” diye düşüncelerini açıklayan Dr. Sinan Ateş, gerçekten çok önemli bir hizmete imza atmaya hazırlanıyor.

Ben, ormanlar ve yakılan orman alanlarıyla ilgili olarak bu düşünceleri savunan ve harekete geçen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Dr. Sinan Ateş’i canı gönülden kutluyorum.

Tabi, Ülkü Ocakları, sadece ülkemizdeki orman alanlarıyla ilgilenmiyor. Pek çok çevre projeleri var. Sokak hayvanlarına yönelik alkışlanacak bir proje başlatmışlar. “Kaba can kat” projesiyle cadde ve sokaklara bir kap su ve bir kap mama içeren uygulama başlatmışlar. Bu konuyu ülkemizdeki bütün Ülkü Ocakları titizlikle uygulamaya başlamış. Burdur Gölü Koruma için proje hazırlamışlar. Nesli tükenmekte olan Dik Kuyruklu hayvanlar için yine koruma amaçlı çalışmalar yapıyorlar. Ekolojik dönemdeki geçiş hayvanları için de koruma amaçlı çalışmaları var. Ayrıca yaban hayatı ilgilendiren pek çok konuda, hayvanların ve insanların dostça yaşamalarını sağlama adına çalışmaları var.

Ülkü Ocakları bu sene bana göre en önemli bir bilimsel projeye imza atıyor. UNESCO tarafından Anma ve Kutlama Yıldönümleri içine alınan ve günümüzden tam 950 yıl önce, nerede ise bin yıl önce Yusuf Has Haci tarafından yazılan Kutdgu Bilig isimli eseri Türk çocuklarıyla tekrar buluşturacak. Türk düşünce dünyasının temel kaynaklarından birisi olarak kabul edilen bu eser, Çocuklar için Kutadgu Bilig Dede Korkut’un 13 hikayesi dahil olarak hazırlanıp, bastırılacak. Ülkü Ocaklarının 26 yıldır aralıksız yayınını sürdürdüğü Ülkü Ocakları isimli Derginin baskı sayısı 5 binden 50 bine çıkarılıp, daha geniş kitlelere ulaşması başarılmış.

Ülkü Ocaklarının kültür sanat faaliyetleri arasındaki en büyük çalışması ise Bilge Türk isimli aylık fikir, kültür ve sanat dergisi. Bu derginin ilk beş sayısı aylık olarak yayımlandı. Dağıtıldı. Türk Milliyetçiliğinin gelişmesi ve siyasallaşmasına büyük katkı sunacağına inanılan bu dergi önümüzdeki aylardan itibaren ülkemiz genelindeki bütün gazete bayilerinde satışa sunulacak.

Ne mutlu, çok güzel çalışmalara imza atıyor Ülkücü Gençlik.  Ülkü Ocakları.

Şu anda Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini ifa eden Dr. Sinan Ateş’i ben Bursa, Soğukpınar Ahmet Gökbayrak Lisesinde öğrenci iken tanıdım. Saygılı, geleceğe yönelik hedefleri olan, ülkemiz için fikir proje üreten ve Hacettepe Üniversitesi’nde akademik kadro içinde yer alan azimli bir gencimiz. Türk gençliğinin Ülkü Ocaklarına gelsinler veya gelmeyenler, vatan millet sevgisiyle, fikir üreten, proje üreten, kamu yönetimine katkı sunan birer genç olarak yetiştirilmesine gayret ediyor. Devlet Bahçeli, MHP genel başkanı olduktan sonra Ülkücü Gençlere sokak olaylarından uzak durun talimatı vermişti. Sinan Ateş, bu talimatı unutmadıklarını, sürekli bilimsel faaliyetlerde bulunduklarını anlattı.

Çevremdeki insanların anlayışına baktığımda ise Ülkücü Gençleri sadece şehit cenazelerinde slogan atan topluluk olarak hatırlıyorlar. Oysa, terörle mücadele edenlerin, şehit olanların, gazilerimizin fotoğraflarına baktığımızda hemen hepsinin Bozkurt işaretli fotoğraf çektirdiklerini görüyoruz. Yine, dünyanın dert bir köşesinde eğitim ve kültürel anlamlı faaliyetlerde Ülkücü Gençleri görüyoruz. Ülke yönetiminde Ülkücü kadroları görebiliyoruz.

Ülkü Ocaklarının yeni çalışmaları, projeleri ve hedefleri böyle.

Eskiden söylenilen bir sloganı hatırladım; Ülkücü hareket engellenemez!...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.