Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

WhatsApp'mı BİP'mi yoksa?

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2021 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2021 00:01

Son günlerde ülkemizde en çok konuşulan ve gündem olan konulardan biride  WhatsApp gizlilik kararı güncelleme sözleşmesi.

WhatsApp  geçen hafta kullanıcılarına gönderdiği gizlilik sözleşmesi bildirimi ile sözleşme metninin onaylanması için güncelleme istemektedir aksi takdirde mevcut kullanıcılarına 8 Şubat'a kadar süre vermiş WhatsApp, yeni koşulların kabul edilmemesi durumunda uygulamanın kullanılamayacağını belirtmişti.

WhatsApp kullanıcılarına yolladığı sözleşme güncelleme metni ;

"Whatsapp hizmetlerinin yürütülmesi, sağlanması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması amacıyla WhatsApp; hizmetlerimizi ne zaman yüklediğiniz, kullandığınız veya hizmetlerimize ne zaman eriştiğiniz dahil olmak üzere bazı bilgileri almak veya toplamak zorundadır.(Whatsapp kullanıcıları için) aldığımız ve topladığımız veri türleri, hizmetlerimizi nasıl kullandığınıza bağlıdır. Hizmetlerimizi sağlamak için belirli bilgilere gereksinim duyarız ve bunlar olmaksızın hizmetlerimizi size sağlayamayız. Facebook markalarının bir parçası olan Wp, diğer Facebook şirketlerinden bilgi alır ve bu şirketlerle de bilgi paylaşımında bulunur. Whatsapp hizmetlerimizin ve Facebook şirketi ürünleri dahil bu şirketlerin sunduğu olanakların yürütülmesi, sunulması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması maksadıyla bu şirketlerden aldığımız bilgileri kullanabiliriz ve bu şirketler de bizim onlarla paylaştığımız bilgileri kullanabilirler.

Bu uygulamada WhatsApp sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, 8 Şubat'a kadar onaylanması gereken yeni koşulların AB ülkelerindeki kullanıcıları kapsamadığı belirtildi. Sosyal medya uzmanları ise Avrupa Birliği AB ülkelerinin sözleşme güncellemesi kapsamına alınmamasını "çifte standart" olduğu, veri güvenliğine yönelik sert yaptırımlar içeren yasal düzenlemeler nedeniyle WhatsApp'ın AB ülkelerine karşı "temkinli" yaklaştığını belirtiyor.

Bu bildirinin ardından sonra, Türkiye'deki kullanıcılar, sosyal medyada #WhatsAppSiliyoruz etiketiyle paylaşımlar yapılmaya başladı,

Milyonlarca WhatsApp'ın kullanıcılarına yönelik "zorunlu güncelleme" kararının ardından, kullanıcılar alternatif mesajlaşma uygulamalarına akın etti.

Dünyanın en büyük mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Türkiye'de hiç beklemediği boykotla karşılaştı ve son 1 günde 2 milyon kullanıcı WhatsApp uygulamasını telefonundan silerek öncelikle alternatif yerli uygulama olan BİP ve ardından sırasıyla Telegram,Dedi,Signal,Yaay,Wiber,WeChat, Discord indirmeye başladı.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, sosyal medya paylaşımında "Yerli uygulamamız BiP’e gösterdiğiniz yoğun ilgi için teşekkür ederiz. Son 24 saatte BiP’i 2 milyon kişi indirdi. Operatör fark etmeksizin 192 ülkede Turkcell güvencesi ile kullanılan BİP‘e tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

WhatsApp'ın sitesindeki bilgilere göre, uygulamanın kullanıcılarından topladığı bilgiler arasında; hesap bilgileri, mesajlar, bağlantılar, durum bilgisi, işlem ve ödeme verileri, müşteri desteği ve diğer iletişimler, kullanım ve kayıt bilgileri, cihaz ve bağlantı bilgileri, konum bilgileri, çerezler, üçüncü taraftan sağlanan bilgiler yer alıyor. Uygulama elde ettiği bilgileri; hizmetler, emniyet, güvenlik ve bütünlük, Facebook şirketleri hakkındaki iletişimler ve kurumsal iletişimler için kullanıyor > devam edecek

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.