Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Whatsap'mı Bip'mi yoksa ?

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2021 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2021 00:01

WhatsApp, Facebook tarafından 2014 yılında satın alınmıştı. Facebook, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Messenger, Facebook ve Instagram'ı da bünyesinde bulunduruyor. Facebook, Cambridge Analytica gibi veri skandallarıyla gündeme gelmiş, kurucusu Mark Zuckerberg ABD'nin ilgili kurumlarına konuyla ilgili ifade vermişti.

WhatsApp güncellemesi neleri kapsıyor ? Hesap Bilgileri,Mesajlar,Bağlantılar,Durum Bilgisi,İşlem ve Ödeme Verileri,Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler,Kullanım ve Kayıt Bilgileri,Cihaz ve Bağlantı Bilgileri,Konum Bilgileri,Çerezler,Başkalarının Sizin H-Hakkınızda Sağladığı Bilgiler,Kullanıcı Şikayetleri,WhatsApp'taki İşletmeler,Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları,Üçüncü Taraf Hizmetleri,Toplanan veriler nasıl kullanılıyor? Yan Hizmetler,Emniyet, Güvenlik ve Bütünlük,Facebook Şirketleri Hakkındaki İletişimler,Kurumsal Etkileşimler

En son ben bu yazımı yazdığım saatlerde ise WhatsApp'ın gelen tepkilerden dolayı mevcut göndermiş olduğu  gizlilik sözleşmesinde geri adım attığı ve ertelediği söylentileri gelmeye başladı. CNN Türk'te yer alan habere göre; WhatsApp geri adım attı ve gizlilik politikasını değiştirmeyeceğini bildirdi. WhatAapp'ın geri adım atmasında en büyük nedenin son 24 saatte yaklaşık 10 milyon kişinin telefonundan WhatsApp silip diğer alternatif uygulamalara  geçmesi olduğu ifade edildi. Bu sosyal iletişim uygulama proğramlarının hangi ülkelere ait olduğu ise söyledir.

WhatsApp. .: ABD

Signal...........: ABD

Telegram.....: RUSYA

Dedi..............: Türkiye

Turkcell Bip: Türkiye

Yaay..............: Türkiye

Discord: Sanfransisco/ ABD

Wiber...........: JAPONYA

WeChat........: ÇİN

Bu arada bende telefonumdan henüz ,WhatsApp'ı kaldırmadım ama alternatif olarakta BİP uygulamasını yükledim ve herkesede tavsiye ederim..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.