Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaş Hattı

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2019 00:02

Oylat Mağarası çöplük olma yolunda!

Dünya harikası Oylat Mağarası, müdahale edilmediği taktirde doğal güzelliğinden çıkıp çöplük alanı olacak…

Dünya harikası Oylat Mağarasını girişinde görevli tarafından cips, kola, su satışı yapıldığı için mağaranın içerisi çöpten geçilmiyor. Öyle ki göz göre göre mağaranın doğal dokusu bozuluyor ve güzelim yer mahvediliyor.  Mağaraya giriş için 7.5 Tl alınıyor ancak bakımı yapılmıyor. Bir an evvel Büyükşehir Belediye Kent Estetiği müdahale edip girişte satışı durdurmalı. Aksi takdirde mağara doğal güzelliğinden çıkıp çöplük alanı olacak.

Saygılarımla

Mahmut Şengül

Her yağmurda su birikiyor!

29 Ekim Mahallesi Turan Dursun Caddesi’nde her yağmurda biriken sular çevre sakinlerine zor anlar yaşatıyor...

Nilüfer İlçesi, 29 Ekim Mahallesi Turan Dursun Caddesi’nde bulunan Simit Sarayı’nın karşı köşesinde bulunan yolda, (ekteki fotoğrafta görülen bölgede) yolun orta kısmında her yağmur yağdığında su birikiyor. Yağmur gideri olmasına rağmen yolun orta kısmı her seferinde su doluyor. Bu durumu ciddi zorluk yarattığı için asfaltın sökülerek eğimin düzeltilmesini ve sorunun giderilmesini önemle rica ediyoruz.

Saygılarımızla

Çevre Sakinleri

Kumsaz Sahili pislikten gözükmüyor

Gemlik Gençali Mahallesi – Kumsaz sahilinin pisliği her gün biraz daha yazlıkçıları yıllarca tatil yaptıkları bölgeden uzaklaştırıyor. Suriyeli Vatandaşları sahile çadır kurması da çevre halkının büyük tepkisini çekiyor...

Gemlik Gençali Mahallesi – Kumsaz sahili öyle bir hal aldı ki artık pislikten gözükmüyor, ayak basmaya yer yok. Allah rızası için siz değerli yetkilileri göreve davet ediyoruz. Ayrıca Suriyeli mültecilere de bir çözüm bulunması lazım. Çünkü Mahalleli artık yazlıklarına gelemez oldu. Sahile gelip çadır kurup kamp yapıyorlar ve her türlü pisliği kumsala bırakıp gidiyorlar. İlginizi önemle rica ediyoruz.

Saygılarımızla Çevre Sakinleri

SERVİS YOK

ÇİLE ÇOK!

Olur mu dersiniz?...

Sayın Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri. Bursa’ya farklı şehirlerden eğitim için gelmiş üniversite öğrencileriyiz. Dolayısıyla ailelerimizi görebilmek adına dönem dönem memleketlerimize gidiyoruz. Ancak bunu yaparken, otobüs firmalarının şehir içine servisinin olmaması, üniversite öğrencileri olarak terminale ulaşımda çok sorun yaşıyoruz.

KAMPÜSTEN DİREK HAT

Ve bu durumu daha önce de gerek yazılı, gerek ise yüz yüze sizinle karşılaştığımızda aktardık. Bu yüzden de bizleri çok mutlu edecek bir hizmeti sizden tekrar talep ediyoruz. Otobüs firmalarının servisleri olmayacaksa bile, en azından kampüsten sadece direkt terminale giden belediye otobüs hattı oluşturulabilir. 93 numaralı otobüsün kalabalığını ve güzergahını bilen bilir. Talebimizi değerlendirmeniz dileğimizle.

Saygılar

Uludağ Üniversitesi Öğrencileri adına

Pervin Sursuludis

Siteler terminaline dijital destek istiyoruz

Siteler Mahallesi’nde bulunan otobüs terminalinin, neredeyse her merkez durakta yer alan hat ve saat gösterimli dijital tablosu yok. Dolayısıyla Siteler halkının otobüs biniş ve inişlerini gerçekleştirdiği bu alanda otobüslerin kalkış saatini hattına göre gösterecek bir dijital tabloya ihtiyacı var.

ŞANSLIYIZ AMA…

Siteler Mahallesi sakinleri olarak mahallemizde sahip olduğumuz belediye otobüs terminalinden dolayı oldukça şanslıyız. Çünkü bu bölgede yer alan terminal sayesinde tüm otobüs hatları bir arada ve tek bir yerde buluşuyor ve bizlerde böylece şehrin dört bir yanına rahatlıkla ulaşıyoruz.

KAĞIT ÇİZELGE YETMİYOR

Okul, hastane, mesken bakımından Bursa’nın son derece işlek bir mahallesi olan Siteler’deki bu terminalden iniş-binişler de gerçekleşiyor. Amma velakin vatandaşlar, hangi otobüsün ne zaman kalkacağını bilemiyor. Terminalde bulunan küçük otobüs durağının bir köşesindeki kağıt çizelge tüm hatları kapsamıyor.

DİJİTAL GÖSTERGE İSTİYORUZ

Bu sebeple Siteler halkı olarak buraya da diğer duraklarda olan dijital ayaklı hat ve saat bildirme ekranlarından olmasını talep ediyoruz. Böylece her gün yüzlerce kişinin kullandığı alandaki otobüs saatleri daha belirgin olur.

AZARA NEDEN OLUYOR

Aksi taktirde, ne zaman hareket edeceğini kestiremediğimiz otobüs birden bire hareket edince dev otobüslerin arasından koşup hareket eden otobüse yetişmeye çalışıyoruz. Ve bu çoğu zaman belediye otobüs şoförlerinin vatandaşı azarlamasına da neden oluyor.

Saygılarımla

Siteler Mahallesi adına

Ela NAYMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.