Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulusal siyasette Bursa savaşları

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2022 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2022 00:04

Yoğun bir Ankara temposu içerisinde yazılarıma birkaç gün ara vermek zorunda kaldım. İnternet Gazetecileri Federasyonu İGF heyeti olarak Ankara’da verimli bir dizi program gerçekleştirdik. İnternet haberciliği ve güvenilir internet haberciliği ile sosyal medya üzerine yürüttüğümüz çalışmalara yani internet yasasının çıkması çağrımıza tüm siyasi partilerin destek vermesi toplum bilinci ve siyasi etik açısından çok değerli. Bu minvalde değer katan herkese teşekkür ediyoruz.

Ankara programlarımız kapsamında gördük ki, Türkiye Büyük Millet Meclisi; Ramazan ayında bile fazlası ile yoğun. Siyaset ötesinde bürokratik sohbetlere de imza atma fırsatı bulduğumuz Ankara ziyaretimizin iftar sonrası daha da değerli idi. Türkiye’ye dair önemli kararların ve atakların ardın sıra kulislere yansıdığı şu günlerde Bursa, daha bir önem kazanmışa benziyor. AK Parti ile MHP’nin yani Cumhur İttifakı’nın kalesi olan Bursa, muhalefetin markajında. Ramazan ayı içerisinde Bursa’ya gelmesini beklediğimiz Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ramazan Bayramı sonrasında dev bir miting ve devamında şehir buluşması için Bursa’ya geleceğini öğrendik. 2022 yılının en kapsamlı ilk seçim mitingi görünen o ki; ana muhalefet tarafından Bursa’da gerçekleştirilecek. Ve yine Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın ilk kabine de kritik öneme sahip düzeyde Bakanlık görevi üstleneceği gelen altın kulislerden diyebiliriz.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in önceki akşam Bursa’da gerçekleştirdiği iftar programına dair izlenimleri bir sonraki köşe yazımda sizlerle paylaşacağım. Lakin, Ankara’dan aldığımız ilk izlenimler kabine revizyonu ve baskın seçim yönünde diyebilirim. Muhalefetin erken seçim beklemediği şu dönemde, iktidar tam kadro saha çalışması yürütüyor. Her ne kadar AK Parti ve MHP, Bursa’da ki çalışmalarını doğru iletişim kanalları ile basın ve halkla paylaşamıyor olsalar bile hem Milletvekilleri hemde Genel Merkezler Bursa’ya dair her hususa ve paylaşıma hakim diyebiliriz.

Cumhur İttifakı’nın kalesi Bursa, Ramazan ayında siyasi bereket yaşıyor. Ankara’dan bakıldığında ise; ulusal siyaset savaşlarının meydanı Bursa diyebiliriz. “Ulusal siyasette Bursa savaşları” olarak tanımladığımız bu süreç, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cihangir Kalkancı’nın taktikleri ve Genel Merkezler ile oluşturacakları doğru ataklar ile renk kazanacak. Kısacası; iktidarın Bursa komutanlarını zor bir süreç bekliyor.

***

Bursa’ya partisi kurulduğundan bugüne 7 defa gelen Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, önceki akşam Bağlarbaşı Mahallesinde önemli açıklamalarda bulundu. “Bursa’yı seviyoruz, Bursa’da bizi seviyor. DEVA Partisi Bursa’ya çok yakıştı” diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan; “Alışverişe çıkan, çarşıya pazara giden herkes durumun vahametini görüyor. Şuan Türkiye kronik yüksek enflasyon dönemine girdi maalesef. Enflasyon iki haneli, üç haneli rakamlara çıktı” diyerek hükümeti bu vahim durumu değiştirecek adımları atmamak ile sorumlu tutuyor.

Cumhur İttifakı’nın en güçlü olduğu mahallelerden birinde meydana inen Ali Babacan’a “iktidarın en güçlü olduğu mahalledesiniz” sorusunu yönelttik. DEVAPartisi Genel Başkanı Ali Babacan ise; “O artık değişti. Artık çok şey değişecek. Her şey çok değişecek” cümlesi ile yanıt verdi. Anlayacağınız muhalefet, bu dönem hiç olmadığı kadar büyük bir özgüvene sahip.

Türkiye’ye ve Türk gençlerine güvendiğini ifade eden Babacan; “bu ülke büyük bir ülke biz güveniyoruz. Ülkemizin büyüklüğüne güveniyoruz. Bu ülkenin gençlerine güveniyoruz. Avrupa’nın en büyük topraklarına sahip olan, Avrupa’nın en büyük tarım alanlarına sahip olan, Avrupa’nın en büyük nüfusuna sahip olan Türkiye, iyi yönetildiğinde kanatlanıp uçar. Biz buna inanıyoruz. Onun için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Rusya ve Ukrayna savaşı için ise; “birinci dünya savaşının, ikinci dünya savaşının fotoğraflarından filmlerinden böyle tablolar görüyorduk ama bugünün dünyasında böyle bir vahameti yaşamak gerçekten çok acı, çok üzüntülüyüz. Ama üzülmek yetmiyor. Türkiye’nin bir an önce bu işe çözüm bulmak için aktif çalışması gerekiyor. Çaba göstermesi gerekiyor” dedi.

İktidarın kalesi Bursa’da, yeni kurulan partilerin bile yüksek katılımlı halk iftarları vermesi, basın ile iletişimi güçlü tutması, yerel medyayı önemsemesi, AK Parti ve MHP’nin hata ve eksiklerini görmesi açısından kritik öneme sahip. Son dönemde Bursa’da, Bakan düzeyinde ziyaretlerde soru kabul edilmiyor, hatta basın mensupları davet edildikleri bazı programlarda salon dışarısına çıkarılıyordu. Bursa’nın hızla muhalefetin hücumuna uğraması, AK Parti’nin köklü isimlerinden önceki dönemler Milletvekili Sedat Kızılcıklı’nın DEVA Partisi’nde kritik bir göreve getirilmesi ve iş dünyasının iktidardan koparak muhalefet etrafında kümelenmesi seçim yarışının hızlandığını ve hükümetin tek çıkışının hızlandırılmış refah düzeyi ile birlikte gerçekleştireceği baskın seçim olduğu gerçekliğini bize haykırıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.