Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülkücülerin adresi MHP

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2019 00:02

Türk siyasetinde AK Parti içinden kopan ve iki ayrı parti oluşumu dikkat çekerken, geçmişte MHP saflarında yer alan veya almayan 2 bin 500 kişi, eski partilerinden istifa edip MHP Bursa teşkilatlarına üye oldular.

Siyasette önemli bir gelişme, aslında Bursa siyaseti açısından ise MHP’nin güç kazanması, ülke siyaseti açısından bakıldığında ise MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “yuvaya dönün!” çağrısının karşılık bulduğu bir oluşum bu. Ülkücüler güç kazanmaya başladı.

Önce cumartesi akşamı Bursa’da yaşanan bu sıcak gelişme ve ortaya çıkan tabloya bakalım.

İYİ Parti, Saadet Partisi ve BBP’ den ayrılan yaklaşık 2 bin 500 kişi, törenle MHP'ye katıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanlığı, partiye katılım töreni düzenledi. Çekirge Kervansaray Otel'de gerçekleştirilen törene, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, İl Başkanı Cihangir Kalkancı, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şölen havasında geçen programda, MHP'ye katılan yaklaşık 2 bin 500 kişiye rozet takıldı.

Bu olay, Bursa siyasetinde yeni başlangıç ve milat olabilir mi?

Çünkü, Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarından kopup İYİ Parti’ye geçen ve burada aradığını bulamayan pek çok kişi gittiği yerden, bulunduğu yerden hoşnut değil. Bunun yanında yeni partisinden hoşnut olan ve sevinenler de var. Neyse ki, siyaset ülkeye ve millete hizmet adına yapılırken, birden koltuk sevdasına dönüştüğü anda tehlikeli olmaya başlıyor.

MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı, MHP’nin Bursa teşkilatları adına yaşanılan bu olayı, “kutlu davanın atılan dev adımları” olarak yorumladı. Kalkancı, “Türkiye’nin ve siyasetin değişmeyen tek adresi MHP’dir. Ülkücülerin de tek adresi MHP’dir. Sonradan olma, kurulma siyasi partiler ülkücüleri kullanıp, sonrada sizinle işimiz bitti diyerek bir kenara attıkları görüntüsü veriyorlar. Oysa ki MHP, koltuk sevdası olmayan, kalplerinde vatan-millet-bayrak sevdası olan insanların siyasi buluşma noktasıdır. Bizlerde bu partiye hizmet edebilme onuruna nail olan insanlarız” diye konuştu.

MHP il Başkanı Cihangir Kalkancı aslında, yaşanılan olayları ülkücülerin MHP’ye geri dönüşleri değil, partiye yeni kayıt yapılan 2 bin 500 kişi arasında daha önceleri MHP’ye gelmeyen, adı şanı bile anılmayan insanlarında olmasının çok önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekti.

“Merkez sağ siyasi kulvarında MHP 50 yıldır, yarım asırdır değişmeyen bir siyasi çizgide halka, ülkeye, vatana, millete ve bayrağa hizmet etmeye devam etmektedir. Bu yolculuğumuzda bizlerle beraber yol yürüyen ülkücü kardeşlerimizle, destek olan halkımızla birlikte güçlüyüz. Mutluyuz, gururluyuz. Bugün de aramıza katılan, bazıları eskiden bizimle omuz omuza bu kutlu davamız için mücadele veren arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiniz derken, Türk siyaseti ve Bursa siyaseti adına MHP adına güç kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuşan Kalkancı, MHP Bursa’daki siyasi başarının her geçen gün artmasının önemine dikkat çekti.

MHP Genel Başkan yardımcısı ve Bursa milletvekili Hidayet Vahapoğlu’nun gündeminde ise ülke siyasetindeki son gelişmeler, Suriye kaynaklı politikalar, terör ve beka söylemleri vardı. MHP içinden çıktığı ve CHP’ye dayanıp, payanda gibi davrandığı ve terör örgütü uzantısı siyasi parti ile aynı kulvarda el ele yürüyenlerin ülkücü olamayacaklarını ifade etti. İsim vermeden İP’yi eleştiren ve bazı siyasi uygulamalarını bölücülere destek olarak nitelendiren Vahapoğlu, “hiçbir ülkücü, bu vatanı ve milletini satmaya çalışan, askerimize, polisimize kurşun sıkanlarla yan yana olmaz” dedi.

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin “nerede olursanız olun, MHP’ye geri dönün!” davetinin ülkemizin içinde bulunduğu siyasi ortamdan karanlık ortamlara sürüklenmesinin önüne geçen en önemli davet olduğuna dikkat çeken Vahapoğlu, “bizler, arkadaşlarımızla, gönüldaşlarımızla, ülküdaşlarımızla, vatan, millet ve bayrak aşkıyla, ülkesi ve milleti için seve seve canlarını feda etmekten çekinmeyen milliyetçi arkadaşlarımızla MHP çatısı altında hep beraber olmak istiyoruz. Bursa başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında Devlet Bahçeli’nin bu çağrısı büyük bir yankı buldu. Arkadaşlarımızla tekrar bir arada olmak, beraber olmak bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

Nüfusu 3 milyona yaklaşan Bursa’da 2 bin 500 kişilik bir sayının MHP’ye katılması, siyasi dengelerin alt üst olmasına yol açabilir. Çevremde bulunan insanlara bakıyorum, siyasi tercihlerinin değişmesine nelerin yol açabileceğine dair sorular soruyorum. Ülkemizdeki siyasette ve bugünkü seçim sistemine göre, ittifakların olmasından dolayı, insanların kafaları epey karışık. Fakat, Türk siyasi yapısına baktığımızda ise hükümetlerin, belli dönemler hariç hep sağ ve merkez sağ kökenli siyasi partiler tarafından kurulması dikkat çektiği için, halkımız, seçmenlerimiz ne olursa olsun, Bayrak, ezan, vatan ve millet” denklemini savunan siyasi partilerin güçlü olmasını arzu ediyor.

Yapılan tanıma göre de tek adres MHP gibi gözüküyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.