Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülkeye sahip çıktılar mühendisler, mimarlar

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2015 00:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2015 00:54

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)‘ne bağlı 24 Odanın yüzlerce biriminden temsilcilerin Türkiye‘nin dört bir tarafından, altı ana kol üzerinden başlattığı Ankara yürüyüşü, Bursa’da da başladı.

Türkiye’nin her yerinden Ankara’ya yürüyüş başlatan mühendisler ve mimarlar, TMMOB Yasası ile imar, iskan, kültür ve doğa varlıkları ile çevre yasalarında yapılması planlanan rant amaçlı değişiklikleri protesto ediyorlar. Örgütsel birliktelikleri ve mücadele kararlılığı toplumun geleceğine yönelik tehditleri ortadan kaldırmak için.

14 Şubat 2015 tarihini unutulmaz kılacak Ankara buluşmasına var güçleriyle hazırlanıyorlar. TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu bu şartlar altında görkemli geçecek…

Onlar; rant amaçlı politikalara, serbestleştirme, özelleştirme uygulamalarına, yağma ve talana "dur" demek için yürüyorlar.

Onlar; çocukları ve torunları, “Siz neden engel olmadınız bu talana?” diye sormasınlar diye ayağa kalktılar…

Onlar, kentlerin yaşanabilir planlı ve sağlıklı hale gelmesi, ormanların, tarım arazilerinin, köylerin, meraların, kıyıların, suyun, derelerin, bütün doğal çevrenin korunması ve ranta açılmaması için yürüyorlar.

Koruma altındaki milli parkların, kamuya ait yeşil alanların, tarihi değerlerin, mezarlıkların bile talan edilerek özel işletmelere açılmasına izin vermemek için yürüyorlar…  

Yargı kararlarını yok sayan, Atatürk Orman Çiftliği, tarihi yarımada gibi kamu arazileri ve yeşil alanlar üzerindeki kaçak yapıların affedilmesine karşı çıkmak için yürüyorlar.

Tarımsal üretim alanlarının yapı ve rant talanına açılmasına karşı mücadele için yürüyorlar.  

Onlar; "Kentsel-kırsal dönüşüm", "afet alanlarında" veya "riskli alanlarda dönüşüm" görünümü altında kamunun ve halkın birikimlerinin imar transferine, hak ve varlıklarının borsalarda heder edilmesine, gasp edilmesine karşı durmak için yürüyorlar… Sağlıklı yapılaşmanın sadece yıkarak olmayacağını haykırıyorlar. Egemen güçlerle göğüs göğüse çarpışıyorlar.

Yerel yönetimlerin yetkilerini siyasi iktidara aktaran ve yurttaşların oylarını çöpe atan rantçı keyfiyeti kabul etmedikleri için yürüyorlar. Halkın kendine sormayı unuttuğu soruları soruyorlar.

Dava açıyorlar, kazanıyorlar ve kararların uygulanmasını sağlıyorlar.     

Kâr ve daha fazla kâr uğruna insan yaşamını hiçe sayarak iş cinayetlerine yol açan politikalara karşı işçi sağlığını, iş güvenliğini ve insanca yaşamı savunuyorlar. Soma’da ölenlerin kader kurbanı olmadığını biliyor ve anlatıyorlar.

Rant projelerinin önünde engel olarak görülen TMMOB’un parçalanmasına, işlevsiz hale getirilmesine karşı bu yürüyüş.

Emekten, halktan, ülkeden yana bütün demokratik güçleri yanlarında görmek istiyorlar.

Kendi geleceğini düşünen tüm insanlar bu isteğe evet demeli, diyebilmeli…

Yolunuz açık olsun…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.