Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulaşılabilir başkan ve şeffaf belediyecilik

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2020 00:00

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Mehmet Kanar başkanlığından Türkiye’de eşine pek rastlanılmayan bir uygulama ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Başkan Kanar, kapı, duvar ve bürokrasi aşamalarını geri planda bırakarak makam odasını belediyenin önündeki meydana taşıyarak  halkla bire bir iletişim kuruyor. Bu duruma ilçe halkı hem şaşkın hem de uygulamadan gayet memnun…

Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni yakından takip eden bir basın mensubu olarak yaptığı yeniliklerle bizim de  ilgimizi çeken bir belediye…

31 Mart seçimlerinde başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Kanar, ilçede yepyeni uygulamalarla hizmetini sürdürüyor diyebiliriz.

Bu hizmetlerin en başında şeffaf belediyecilik anlayışını uygulamaya alan başkan, 100 yıllık belediye tarihinde başta ihaleler canlı yayınlanarak bir ilke imza atılmış oldu. Bununla birlikte makam odası ve tüm birimlerde açık kapı uygulamasını da başlatan belediye halkın bürokrasiye takılmadan ilk ağızdan her talebi de ilgili  yerlere ulaşmış oluyor.

Yeni bir anlayışın hakim olduğu belediyeye bizim de yolumuz Mustafakemalpaşa’ya düştükçe bu uygulamaları yerinde görüyor ve çalışmaları hakkında bir şeyler yazıp çiziyoruz.

Yarı  Mustafakemalpaşalı biri olarak, ilçeyi sık ziyaret edenlerdenim. Belediyenin çoğu hizmetinden de haberim oluyor.

Başkan Kanar’ın görevi devraldığından beri yaptığı çalışmalara baktığımızda ilçede önemli işlere imzasının olduğunu biliyoruz.

Kanar, kurduğu ekiple ilgili tüm birimlerin gayretleri başarılı sonuçlar doğurduğu da aşina…

Bir yıllık görev süresi içerinde ilçenin çok uzun yıllardır bekleyen içme suyu, alt yapı, ulaşım, spor ve kültür merkezi ve tarıma yönelik projeleri hayata geçiren Kanar, sosyal belediyecilik anlamında da şeffaf yönetim anlayışını uygulayan ender belediyelerden biri oldu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve hayatı olumsuz etkileyen koronavirüs pandemisi sürecinde de ilçede hizmeti aralıksız sürdüren belediye tüm ekibiyle sahada gerek kendileri gerekse de Vefa Sosyal Destek gruplarıyla koordineli bir çalışma yürüterek halka kısa sürede etkili ulaşmaya çalıştı.

Mustafakemalpaşa’da bu süreçte Pazar yerleri başta olmak üzere şehrin birçok noktasında dezenfektan cihazları konuldu. Şehirde temizlik çalışmaları gece gündüz devam etti.

Vatandaşlara iletişim kopulmadı, her hizmet zamanında yapıldı desek abartmış olmayız. Bu da vatandaşlar tarafından takdirle karşılanan çalışmalar oldu.

Aynı zamanda, ilçe genelinde yardıma muhtaç vatandaşlar için, market ve aş evi uygulaması başlatan Başkan Mehmet Kanar, ihtiyaç sahiplerine 15 ton erzak ve binlerce hijyen malzemesi dağıtılacağını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. İlçenin çeşitli noktalarında ihtiyaç sahibi bu yardımlardan faydalanmaya başladı.

Öte yandan belediye, ‘Biz geldik. Belediye Evinizde’ uygulaması ile yaşlı, engelli ve desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlar için de güzel bir uygulama daha başlatmış. Bu uygulamanın salgın süreci aşamasında çok kişiye ulaşması destek olunması apayrı bir hizmet olmuş.

Bu hizmetle yaşlı, engelli ve diğer ihtiyaç sahipleri düzenli olarak evlerinde ziyaret ediliyor. İlçede bu güzel uygulamanın yanında özellikle belediye ekipleri pazar alışverişlerinde vatandaşlara da yardımcı olup, evlerine kadar bırakıyor.

Mustafakemalpaşa’daki bu kayda değer uygulamalar elbette vatandaşların da yoğun ilgisini çekiyor. Hal böyle olunca talepler ve istekler de çoğalıyor. Çünkü her vatandaşla ayrı ayrı ilgilenilmesi gerekiyor. Bu durumun ortaya çıkardığı sonuç ise şüphesiz daha çok zaman ve daha çok çalışmak…

Başkan Kanar, gelinen noktada şöyle bir açıklama yapıyor.

“Yoğun ilgi sebebiyle her vatandaşın talebini karşılıksız bırakmak istemiyoruz ve gelen tüm talepleri hızlıca değerlendirmek adına, vatandaşları geri çevirmemek için toplantılarımızı ileri saatlere kaydırıyoruz. Belediyeden çıkış saatimiz en erken 21.00’lere ulaşıyor. Bu anlamda, daha fazla kişiye zaman ayırmak için makam odasını meydana taşıdık.” diyor.

Kanar, hayata geçirdiği bu uygulama ile vatandaşları burada ağırlıyor, sohbet ediyor ve gelen sorunları tek tek not edip ilgili birimlerle çok kısa sürede çözüme kavuşturmak için çalışıyor.

Son olarak başkan Kanar, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin en güvenilir kamu kurumlarının başında geldiğine dikkat çekerek, gösterilen yoğun ilgi, sevgi ve güvenden belediye olarak çok memnun olduklarını belirtiyor. Tabi aynı zamanda vatandaşlar da bu uygulamadan oldukça memnun…

Özet olarak bir şeyler demek gerikirse aslında olması gerekeni yapıyor belediye…

Belediyeler vatandaş için kurulmuş bir kurum. Kente seçilen başkan halkı dinliyorsa talepler doğrultusunda ortak akılla yöneltiyorsa güzel sonuçlar da alınır. Mustafakemalpaşa’da güzel işler oluyor diyerek bu çalışmalarından dolayı başkanı ve ekibini kutluyoruz.

Temizlik+Maske+Mesafe kuralları dahilinde sağlıkla kalın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.