Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ufuk Cömez ile 40 dakika…

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2021 00:00

Ufuk Cömez ile geçtiğimiz gün AK Parti Osmangazi İlçe binasında bir araya gelme fırsatım oldu.

Kendisini uzun zamandan beri tanıyorum, bazen toplantılarda davetlerde ayaküstü selamlaşıyorduk; fakat kendisiyle ilk defa yüz yüze bir araya gelerek hem ilçe başkanlığı yaptığı Osmangazi’deki çalışmaları hakkında konuştuk,, hem de kendisini daha yakından tanıma fırsatı buldum.

Burada şu ayrıntının altını çizmek  gerekir.

Resmi programlar dışında bire bir iletişimin ne kadar sağlıklı bir yöntem olduğunu bir kez daha görmüş oldum. Bir insanı tanımanın en etkili yolu iletişimdir. Karşındaki insanı her haliyle anlayabiliyorsun.

Ben de başkan Cömez’i bu şekilde daha yakından tanımış oldum.

Başkanla irdelediğimiz  konulara geçmeden önce, siyaset  öncesi ne yapıyordu?

Siyasete ne zaman başladı?  

İsterseniz bir kez de bu köşede tanıyalım.

Bursa doğumludur. Uludağ yolu üzerinde bulunan Kirazlı köylüdür.

İlkokulu Kirazlı ilköğretimde ortaokul ve liseyi Bursa Cumhuriyet Lisesinde okuduktan sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu.

2003 yılından itibaren mali müşavir olarak iş hayatına başlayan Cömez, AK Parti de ise kuruluşundan itibaren  çeşitli kademelerde görev alan  birisi.

 2009-2011 yılları arası AK Parti Bursa İl Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği göreviyle siyasi yaşantısına devam eden Cömez, 2011-2014 yılları arası AK Parti Osmangazi İlçe Başkan Yardımcılığı ve  2014-2017 yılları AK Parti Osmangazi İlçe Başkanvekilliği olarak görev aldı.

 2017 yılından beri AK Parti Osmangazi ilçe Başkanlığı görevini yürütmekte olan başkan ekim ayının ilk haftasında gerçekleşen ilçe kongresinde Osmangazi’de güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Başkan Cömez ile özellikle pandemi süreci yaşadığımız bu günlerde Ak Parti Osmangazi yönetimi olarak ilçede neler yapıldı ve partinin Osmangazi’deki son durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunduk.

Başkanın özellikle vurguladığı konu Osmangazi’nin 1 milyona yakın bir nüfusa sahip olduğunu, dolayısıyla Türkiye’de 50’den fazla ilden daha büyük ve yoğun yapıya sahip olduğunun altını çizerek sorumluluğunun da buna göre çok büyük olduğunu belirtti.

Bu bağlamda başkanın da belirttiği gibi sorumluluk gerçekten büyük. 40 dakikalık  görüşmemizin içinde onlarca telefona cevap verdi. Partiye gelen çoğu insanın derdini dinledi. Herkese aynı ölçüde ve mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalıştığını gördüm.

Tüm dünyayı ekonomik ve sosyal anlamda etkisi altına alan korona virüsün yansımalarını biz Bursalılar da yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde başkana gelen taleplerin çoğu iş bulma yönünde…

Bizim ihbar hatlarımıza gelen bir çok talebi de Bursa’daki kurumlara ve kendisine iletiyoruz.

Başkan Cömez’de bunu bazen kendi arabasıyla gelenleri iş verenlerle buluşturuyor, bazen de iletişim kurarak yönlendiriyor.

 ‘Osmangazili vatandaşların mutluluğu öncellikli görev bildik’ diyen başkan Cömez, bu parti binasına yolu düşen herkese aynı mesafede olduğunun altını çizdi.

Bu bağlamda biz Cömez ile yola devam eden Osmangazi’de yeni yönetime baktığımızda;

Medyada Osmangazi ilçe teşkilatının çalışmalarını zaman zaman okuyucularımızla paylaşıyoruz. Başkan Ufuk Cömez’in yeniden görevi devralmasıyla birlikte değişimin nasıl olduğuna baktığımızda yeni bir yol izlendiğini görüyoruz.

Bu değişimi nedenini sorduğumuzda;

Kongre sonrasında özellikle mahalle teşkilatlarında büyük bir değişimin yaşandığını öğrendik. Bu bağlamda 25 mahallede yönetim kurullarını ve başkanlarını değiştiren Osmangazi İlçe Başkanlığı, bu değişimle birlikte yönetim kurulu üyelerinin mahallelerden sorumlu olduklarını ve  mahallelerdeki gelişmelerin artık daha yakından takip etme fırsatı yakalanmış.

Başkan Cömez, bu yöntemle özellikle pandemi sürecinde kurul üyelerinin mahallelerdeki görevleri gereği artık daha aktif ve hızlı sonuçlar verdiğinin altını çizdi.

Vatandaşın kısıtlamada sürece aktif destek vermelerini isteyen Ufuk Cömez, ilçedeki muhtarların da bu konuda aralıksız emek verdiğini belirtti.

Bunun yanı sıra gerçek ihtiyaç sahiplerini de yakın takibe alan mahalle yönetimleri hiç kimsenin mağduriyet yaşanmaması için çalışmaların titizlikle yürütüldüğü dikkatlerden kaçmıyor.

Burada başkanın bir başka özelliğini de belirtmekte fayda vardır.

Kısıtlamada her fırsatta sokak hayvanlarını unutmayan Cömez’in bu hareketi takdir ediliyor.

Bir çok çevrenin de takdir ettiği bu durumu başkana sorduğumuzda kendisine bu ilçede sadece insan sorumluluğunun verilmediğini, aynı zamanda bu bölgede yaşayan hayvanların sorumluluğunu da üstlendiğini belirtti.

Bu şiarla çalışmalarını yürüten başkan Cömez’i ve ekibini  gönülden tebrik eder, yaşadığımız pandemi süreci içinde ve süreç sonrasında kendilerine  kolaylıklar diliyorum.

Sağlıkla kalın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.