Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turuncu Maske ile sen de kahraman ol!

Yazının Giriş Tarihi: 07.11.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.11.2020 00:00

LÖSEV denilince, bu kurumun ne yaptığına ve neler yapıldığına dair, artık hepimizin kafasında amacı ve çalışmalarıyla ilgili bir çağrışım oluyor.

Lösemili çocukların sağlığı ile ilgilenen bu kuruluş 22 yıldır hizmetini yapıyor.

Ülkemizde her yıl 2-8 Kasım tarihleri arasında Lösemili Çocuklar Haftası olarak kutlanır.

Bu haftanın en önemli amacı ise farkındalığı daha da ön plana çıkarmak.

Öncellikle lösemi hastalığı ile ilgili bir açıklama yapmak gerekirse…

Lösemi bir kan hastalığıdır. Aslında tam olarak çoğumuzun bilmediği bu hastalığı tanımlamak gerekirse; damarlarımızda dolaşan kanın yapıldığı yer kemik iliğidir. Kök (ana) hücrelerin anormal hücreye dönüşmesi ile lösemi hastalığı ortaya çıkar.

Maalesef ülkemizde de çok rastlanıldığı üzere en çok 1-5 yaş arasında görülür. Elbette ki bu hastalık da diğer hastalıklarda olduğu gibi erken teşhis hayati önem taşır.

 Çocuklarda sık görülen bu hastalık bazı belirtiler gösteriyor.  

Bu belirtiler; ciltte solukluk, halsizlik, deride morarma, nedensiz ateş, lenf bezlerinde büyüme, eklem ağrısı ve İştahsızlık belirtileri varsa hemen doktora başvurulmalıdır.

Bu hastalıkla mücadele için ülkemizde 8 Kasım 1998 yılında LÖSEV kuruldu. Kurulduğu günden bugüne kadar lösemili çocuklar için geneli gönüllülerden oluşan iyilik ordusuyla mücadelesini veriyor.

Hedeflenen amaç, tüm Türkiye'deki lösemili ve kanserli çocuklara ücretsiz tedavi, eğitim ile maddi ve sosyal destekler sağlamak olan LÖSEV bıkmadan yarınlara da hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor.

2-8 Kasım farkındalık haftası nedeniyle, Bursa Haber TV’de Cansu Sarsılmaz Dağaltı, LÖSEV Bursa temsilcilerini programında ağırladı.

Programda,  LÖSEV Bursa Koordinatör Yardımcısı Aslı Metin Sakarya ve Aktif İletişim Sorumlusu Çağla Kapıcıoğlu, lösemili çocukların tedavisi hakkında sıkıntılarını ve yaşanılan süreç hakkında önemli bilgiler verdiler.

Löseminin artık iyileştirilebilir bir hastalık olduğuna dikkat çeken Aslı Metin Sakarya bunun için de desteklerin şart olduğunu vurguladı. LÖSEV’in çalışmalarına maddi ve manevi desteklerin sürece önemli katkısı olduğunu söyleyen LÖSEV Bursa yöneticileri, bu savaşta mücadele eden her çocuk bir kahramandır. Onların Karamanlara ihtiyacı var diyerek destek istedi.

LÖSEV’in bu yılki çalışmalarına baktığımızda çeşitli organizasyonların yanında, dünyanın mücadele ettiği salgında kullandığımız maskeler…

LÖSEV’in öne çıkardığı farkındalık konusu ‘Turuncu Maske’…

LÖSEV, Pandemi sürecininin devam ettiği bu günlerde çoğu etkinliğin yapılmadığı ve bunun için ‘Turuncu Maske’ ile sürece ve çocukların tedavilerinde, ülke genelinde her bireyi kahraman olmaya davet ediyor.

Başlatılan bu kampanyaya hepimizin dahil olması gerekiyor.

Ülkemizin çeşitli yerlerinde bu kampanyaya kamu kuruluşlarının personelleri de Turuncu Maske takarak hem farkındalığın anlam ve önemine dikkat çekiyor hem de sürece destek veriyor.

Bu güzel etkinliği ülkenin geneline yaymak için bugün hemen hemen herkesin kullandığı sosyal medya mecralarında farkındalığı, daha çok kişiye ulaştırmak ve toplumsal bir destek sağlamak için yanlarında olmak gerekir.

Son olarak şunu eklemekte fayda görüyorum. Lösemili çocukların tedavisinde farkındalık haftası dışında da duyarlı davranmak ve yılın her haftasında onları hatırlamak…

Bu kahramanların geleceği için, yarınlarına umut olmak için herkesin kahramanlığına ihtiyaç vardır.

 #LÖSEVdeHerÇocukKahraman… Sen de ona kahraman ol!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.