Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin markası Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2019 00:00

Kabul etmeliyiz ki, Bursa tarihte var olmaya ve Anadolu’nun tarihini yeni baştan yazmaya devam ediyor. 6 Nisan 1326 yılında Bursa ile değişen tarih, bugün yeniden köklü bir devrime şahitlik ediyor. 23 yıl süren Bursa kuşatması sonrasında Anadolu’da yeni bir ışık yayılmaya başlandı. Osmangazi’nin kuşattığı Bursa, Orhangazi döneminde fetih edildi. Savaştan öte diplomasi ve akıl oyunları ile güçlü bir Osmanlı’nın doğuşunu da simgeleyen bu fetih aynı zamanda Bizans’a vurulmuş en büyük darbe idi. 1453 yılında İstanbul’un fethini sağlayacak Bursa fethi, İznik’ten Roma’ya büyük bir sarsıntı uyandırmış ve yeni bir çağın açılması eski çağın kapanması için ilk kıvılcım olmuştu.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye, yine Bursa’dan Avrupa’yı ve Amerika’yı ve hatta küresel güç dengelerinin tüm kalelerini titretmeye devam ediyor. Engellenemeyen Bursa sanayisi ve sonrasında büyüyen ihracat gücü ile kentimiz Türkiye’nin üretim, teknoloji, ihracat ve yaşam markası olmaya devam ediyor. Elbette başarı iltifata tabidir. Elbette bu yolda emek verenleri, alın teri dökenleri unutmamak gerekir. 2010 yılında ilk temelleri Bursa’da atılan yerli otomobil konusunda Ankara doğru kararı üretim için Bursa’nın Gemlik ilçesini seçerek verdi. 2010 yılında MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni’nin yaktığı ilk kıvılcım sonrasında Bursa İş Dünyası bu süreci büyük bir birliktelikle sahiplendi. Ve bugün Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay başta olmak üzere Ak Parti Bursa Milletvekillerinin yoğun bürokrasi ve siyasi savaşları sonrasında ilk yerli ve milli otomobilin Bursa’da üretim müjdesi ile gururlandık.

Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde düzenlenen "Yeniliğe Yolculuk Buluşması" programında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Bursa Milletvekilleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile ekibi ve Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta yalnız bırakmadılar. Sosyal medyada büyük bir yankı uyandıran yerli ve milli otomobil üretim tesisinin sadece kentte 5 bin kişiye iş umudu oluşturması önemli. Kentin hiç olmadığı kadar güçlü bir birliktelik içerisinde yeni baştan var olmasının yansımalarını görmekteyiz. Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman döneminde hem Büyükşehir, hem İlçe Belediye Başkanları ile İlçe Başkan ve yönetimleri hem de Milletvekilleri güçlü bir birlikteliğe imza attılar. Ortaya çıkan bu birliktelik hem sorunların çözümünde hem de projelerin daha hızlı ve güçlü hayat bulmasında büyük bir fayda doğuruyor.

Türkiye’nin otomobilinin özellikleri neler?

Segmentinin en uzun aks mesafesine sahip otomobilin teknik özelliklerine ilişkin bilgilere de değinmekte fayda var. Türkiye'nin Otomobili, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Doğuştan elektrikli modüler platform ile 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek. Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.

Türkiye’nin yerli ve milli otomobilinin teknik özelliklerini de değerlendirdiğimizde sanayi alanında da kendimize ne kadar yeter konuma geldiğimizi görüyoruz. Milli üretim teknolojilerinin geldiği nokta bize Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ufuk ve liderlik gücünü gösterirken, aynı zamanda Bursa’nın da Türkiye’nin yeni ve en güçlü üretim havzası ve markası olduğunu kanıtlamış oldu.

Kısacası, Türkiye’nin her alanda ve anlamda markası Bursa…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.