Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizm liderleri buluştu…

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2021 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2021 00:06

Ekonomik faaliyetler arasında turizm sektörünün ayrı bir yeri var. Bilhassa ithalat yapmadan, yani döviz harcamadan deniz, kum, güneş gibi veya tarihi ve kültürel öz varlıklarla turist çekerek döviz kazandırması yönüyle değerlendirildiğinde turizmin göz ardı edilmemesi gerekiyor.

Hele çok dövize ihtiyacımızın olduğu bu dönemde…

Hafta sonu turizm liderleri Bodrum’da buluştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bodrum Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Küresel Turizm Forumu, Bodrum Zirvesi kapsamında, turizmin önemli isimleri pandemi sürecinde sektörün durumunu konuşmak için fiziksel olarak ve video yoluyla hibrit bir etkinlikle bir araya geldi.

Forumun açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Türkiye'nin 40 yıl önce başlayan turizm serüveninde büyük başarılara imza atıldığını belirterek, "2019'da dünyada en fazla yabancı turist kabul eden 6. ülkesi durumuna geldik ve 35 milyar dolarlık bir turizm geliri elde eden bir ülke olduk" dedi.

Yapılan konuşmalarda, turizmdeki kan kaybının sürmesi sonucu sıkıntıların henüz sonlanmadığı, turizm ticaretindeki düşüşün bir sonucu olarak dünya çapında 100 milyon dolayında çalışanın işini kaybetme riski altında olduğu, sektörün yeniden açılmasının acil bir öncelik haline geldiği ve turizm sektörü için neler yapılması gerektiğine ilişkin konuları ele almanın tam zamanı olduğu belirtildi.

Evet, pandeminin etkilediği sektörlerin başında turizm geliyor.

Aşı uygulamasının yaygınlaşması çözümün ilk sırasında yer alıyor.

Nitekim toplantıya video konferans yoluyla katılan İngiltere’nin eski Başbakanı Tony Blair, Türkiye’nin de yoğun bir şekilde yürüttüğü aşı seferberliğinin önemine değinerek pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizmin çıkışı olarak aşının yaygınlaşmasını gösterdi.

Ama bu kez de aşı pasaportu gündeme geldi.

Konuyu havayoluyla gelen turistler açısından değerlendiren TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “Önceden güvenlik sadece taraması yapıyorduk, şimdi sağlık taraması da yapıyoruz.  Aşı pasaportlarında ayrımcılığın olmaması gerekiyor” derken, Avrupa Parlamentosu Seyahat ve Ulaştırma Komisyonu temsilcisi de aşı pasaportu uygulamasının tamamen veri mahremiyetinin korunarak yapılması gerektiğini vurguladı.

Yazımızın başında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın konuşmasından bir bölümü aktarmıştık. Bitirirken de yine Bakan Yardımcısı’nın “Ülkemiz, barındırdığı turizm potansiyeliyle önümüzdeki yıllarda çok daha büyük gelişmelere ve dünyanın en önemli turizm ülkelerinden birisi olmaya aday” sözünü iletelim.

Bütün bunlar Bursa için de önemli tabii ki…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.