Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turgay Erdem’in otopark cevabı

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2021 00:00

Nilüfer Belediyesi binasının etrafındaki hazine alanlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak otopark haline getirilmesi konusuyla ilgili olarak yaşanılan olaylar gündem yaratmaya devam ediyor. Bu çok önemli bir konu. Bir başka konu ise, “trafoya kedi girdi” söylemi Bursa’da gerçek oldu.

Ben, dünkü köşe yazımda AK Parti ve Muhalefet başlığı altında, ülkemizdeki genel durumu, ittifakları ve Bursa yerelinde AK Parti’nin muhalefet görevi ile ilgili olarak bazı dertlerin bulunduğu muhalefet yapmayı öğrenemediği anlamında bir yazıyı kaleme aldım. Bu yazı içinde Nilüfer Belediye binası etrafındaki otoparklarla ilgili olarak arkadaşlarımın bana anlattıklarını yazdım.

Hani, ara sıra otopark girişlerinin kapatılıp, kamunun, halkın buralarını kullanmasına izin verilmediği iddialarını tekrar gündeme taşıdım.

Konunun tarafları arasında bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem dün konuyla ilgili olarak bazı bilgilendirmelerde bulundu.

Sağolsun, Turgay Başkan önce susuzluk ve kuraklık tehlikesine karşı bütün millet olarak, toplum olarak bir damla suyun bile boşa akıp gitmesini önlemek adına, gelecek nesillere sağlıklı ve kuraklık tehlikesi olmayan bir yaşam alanları bırakma adına dikkatli olmamız gerektiğini konusunda halkımızdan el birliğiyle önlem ve dikkatli su kullanımı konusunda uyarılarda bulundu.

Sonra, Nilüfer Belediyesi binasının alt katında yer alan ve geçmiş dönemlerde yap-işlet-devret modeliyle yapılan otoparkla ilgili bilgi verdi. “Bu otopark artık Nilüfer Belediyesinin oldu. Pek çok kişi bizlerde dahil, otopark ücretlerinin çok yüksek olmasından dertli idik. Göreve gelir gelmez, gerekli incelemeler yapıldı, taraflar arasında görüşmeler sağlandı, otopark artık Nilüfer Belediyesi’nin oldu. Otopark kullanım ücretleriyle ilgili de değişim yaptık” dedi.

Yani, ücreti çok yüksek olması nedeniyle eleştirilen Belediye otoparkını artık özel şahıslar değil, Nilüfer Belediyesi işletiyor. Bu iyi bir haber.

Otopark ücretlerinde yeniden düzenleme yapılmış. İlk yarım saat ücretsiz. Sonrasında günlük 5 lira ücret alınıyor.

Belediye personeli de burasını bedava değil ücretli kullanıyor. Personele aylık 45 lira, diğer vatandaşlara ise 90 lira abonman ücreti belirlenmiş.

Turgay Erdem bu konuda şöyle konuşuyor;

“Nilüfer Belediyesi olarak bizler bu yeri hazineden, vakıflardan kiralanmış. Yıllık 300 bin lira kira ödeniyor. Birincisi otoparka gelir getirip bu kiranın belli kısmının ödenmesi gerekli. İkinci işletme masrafları var. Aylık 25 bin lira kira, elektrik, personel vs giderleriyle bu masraflar 30 ile 35 bin lira arasında değişiyor. Amacımız, otopark çalıştırıp kar etmek değil, halka kaliteli hizmet sunma. Hazine bizden kira almasın, bizde otoparkı ücretsiz hale getirelim. Belediye binamıza yakın bir başka otopark ise İhsaniye Kapalı Pazarıyla ilgili. Burasını da ücretsiz hale getirdik.”

Sonra sıra geldi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bir Vergi Daireleri önündeki alana, ikinci olarak yine Nilüfer Belediyesinin yan kesimindeki alanlardaki ücretsiz otoparkla ilgili söylemlere.

“Buralarının biz Kültür Merkezi olmasını istiyorduk. Projelerimiz hazır. Arsa devrini sağlayamadık. Sonrasında Büyükşehir otopark olarak açtı. Halkımız kullanıyor. Engel yok. Bizlerde engel olmuyoruz. Biz, hizmet binamız altındaki kapalı otoparkı açtık. İhsaniye Pazar alanı otoparkımızı açtık. İsteyen vatandaşlarımız araçlarının sağlıklı ve modern bir binaya park ediyor, isteyenler ise bu alanlara park ediyorlar. Bu konularda herhangi bir sıkıntı yok. Sıkıntı, Vergi Dairesi önündeki otoparkın Okul yanındaki girişine alternatif olarak, bizim kapalı otoparkın doğu kesimindeki giriş ve çıkış kapısının önüne vatandaşlar yaya yolu gibi bir yol oluşturmuşlar. Burasını araçlarda kullanıyor. Birde görüş mesafesi sorunu var.

Allah korusun, her an bir kaza olabilir. Geçtiğimiz günlerde bu konu gündeme geldi. Bizlerde kazalara karşı önlem alma adına, belediyenin asli görevini yerine getirip, birkaç tane delitanör plastik duba ile buraları düzenledik. Olay bundan ibarettir. Ak Parti yöneticileri de bunları sosyal medyada paylaşmışlar. Durum bundan ibaret. Kamu hizmetinin engellenmesi söz konusu değil, aksine daha kolay kullanılması adına yapılan düzenlemelerdir.”

Turgay Erdem’in verdiği bilgiler böyle. Otopark girişlerine engel olunmamış.

Gelelim, kedi olayına.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli seçimlerde oy sayım işlemleri sırasında, İstanbul’da üç ilçede elektrik kesintisi yaşanmıştı. Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Arkadaşlar bir espri gibi kabul etmeyin lütfen; bir trafo merkezine bir kedi girdi ve kısa devre yaptı. Yaklaşık 4 metreden atlayan bir kedi bunu yapabiliyor. Komple bunların kafesleri yapılıyor. Bu geçen ayda olmuştu. Bunları seçime bağlamak yanlış diyorum” açıklamasını yapınca ortalık bir anda siyasi tartışmalara ve toz dumana kavuşmuştu. Bu olaydan tam 6 yıl sonra Bursa’da trafoya giren kedi olayı gerçek oldu.

Nilüfer Kayapa 30 Ağustos Zafer Mahallesi’nde bulunan Yargıkent sitesinin elektrik trafosuna 12 Ocak Salı günü giren kedi yüzenden sitenin elektrikleri uzun süre kesik kaldı. Kedi ise trafo içinde ölü bulundu.

Seneler sonra, Bursa’da yaşanılan bu olayla, kedilerin elektrik trafolarına girip, kesintilere yol açtığını bizzat görmüş ve tanıklık etmiş olduk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.