Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toplayın Bavullarınızı ‘Bizim Çocuklar’, Eve Dönüyorsunuz.

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2021 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2021 00:05

Milli Takımımız, tam da bize layık bir futbol oynuyor; kaos futbolu. Bu futbolun karşılığında gol ve puan beklemek çok saflık olur. Neyi, nasıl oynayacağımızı bilmeden, çalışmadan tam Türk usulü; “kervan yolda düzülür” mantığıyla…

Ramsey ve Bale üzerine kurulu Galler Milli Takımı da, İtalyanlar gibi, aman aman top oynamadı hani. İlk yarıda, iki deneme yaparak, golü bulup oyunu soğuttular. Biz de, koskoca ikinci yarı boyunca ‘çabalama kaptan ben gidemem’ tarzında, ‘bal yapmayan arı’ tadında gezinip durduk sahada… Çift on numara (Yusuf- Hakan) yaptık tutmadı. Ki; ikisinin toplamından sekiz numara çıkmaz. Kanatlara inmeye denedik, beceremedik. Göbekten gelmek istedik, ikiye-bir yapamadık. Maç boyunca Cengiz Ünder’in denemesi dışında şutumuz yok. Yahu son on dakika, doldur- boşalt oynamayı bile akıl edemediniz mi?

Oysaki, devreye bir farklı mağlubiyetle girmişken, ‘olmak ya da olmamak’ diyerek Kenan Karaman- Kerem Aktürkoğlu; Hakan Çalhanoğlu- Taylan Antalyalı değişiklikleri ile başlarız düşüncesindeydim açıkçası. Ozan Tufan’ı biraz daha öne iterek Hakan Çalhanoğlu’nun yerine oyun kurucu rolünü verip, ‘çift çıpalı’ ön liberoda da Taylan- Okay ikilisi  ile garantici oyuna geçerek, Cengiz ve Kerem’i kanatlarda kullanmak, bence, en mantıklısıydı. Hatta ve hatta ikinci yarının ortasında, eğer gol gelmezse, gözü daha da karartıp üçlü savunmaya dönüp, Halil Dervişoğlu’nu ikinci forvet olarak sahaya sürmek, daha doğru bir futbol aklı olurdu. Gerçi ekran başından göründüğü gibi değil her şey ama futbolun doğrusu da tek… Üstelik sol ayaklı gerçek sol bek varken, (Rıdvan Yılmaz) sağ ayaklı Mert Müldür’den çakma sol bek yapmak, kendini inkâr etmek değil midir, Sayın Hocam?

Aslında; ‘Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliydi’ de biz görmek istemedik. Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Eleme maçlarındaki başarının ardından, Uluslar Ligi maçlarını farklı formatlarda ve farklı oyuncu grubu ile oynayabilirdik, ancak bunu denemedik bile. Grup maçlarını oynayan futbolcuların yanına üç ya da dört taze kan bulamadı Şenol Güneş, dört yüz kırk altı bin lisanslı oyuncu arasından. Grup eleme maçlarında, son dünya şampiyonu Fransa’dan dört puan almış olmanın sarhoşluğunu yaşadı belki de… Eğer Uluslar Ligi maçlarını, deney olarak kullanabilseydik bugün Milli Takımımızın ikinci tur şansını konuşuyor olacaktık.

‘Bizim Çocuklar’, Roma faciasından sonra, Hazar Denizi kıyısındaki Bakü Olimpiyat Stadında tatillerini de yaptılar. İsviçre maçı sonrası da, tahminimce, EURO 2020’nin en doğru hareketini yapacaklar; bavullarını toplamak…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.