Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Timsahın kafası karışık

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2019 00:02

Bursa’nın saymakla bitmeyecek önemli değerleri var.

Ulucamisi, tophanesi, hanları, ipeği, köftesi, mobilyası, tarihi, turizmi, sanayisi vs.

Bursaspor da şüphesiz bu şehrin en önemli markalarından birisi.  Bursa bir sanayi şehri, bir tarım şehri, bir tarih şehri, bir turizm şehri ama aynı zamanda bir spor şehri. Süper Lig şampiyonluğu ipini göğüsleyen ikinci anadolu takımı. Bu şampiyona yakışır bir stadyum gerekliydi, ve bu da gerçekleştirildi. Ve fakat tam stadyum bitti derken, müteahhit firmanın iflas erteleme talebiyle çalışmalar durdu. Timsah’ın kafası yerine konulamadan, stadyumda maçlar oynanmaya başlandı.

Bursa kamuoyunun sürekli gündeminde olan, sonunun nereye varacağı merakla beklenen timsahın kapası polemiği, önceki gün Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın açıklamalarıyla netlik kazandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa’nın en büyük anıtsal yapılarından biri olan, takımın simgesiyle özdeş olarak timsah görünümünde inşa edilen stadyumda, timsah kafasını oluşturan bölümün inşaatı yeniden başladığını kamuoyuna duyurdu. İşin bitiminin 2020 Aralık ayı olarak öngörüldüğünü ancak çalışmaları daha önce tamamlamayı arzuladıklarını söyledi

Başkan Aktaş açıklamasında;” Bildiğiniz gibi biz daha önceki müteahhidimizle sıkıntılar yaşıyorduk. Bu manada müteahhidimiz tasfiye etmek istedi. Uzunca bir süreçten sonra biz Temmuz 2019 tarihi itibariyle sözleşmeyi feshettik. Tekrar işi ihale ettik ve 2 Ekim tarihinde, yaklaşık 50 gün önce çalışmalar başladı. Aralık 2020’ye kadar 450 günlük sürecimiz var. Ama biz inşallah öncesinde bitireceğiz. Yaklaşık maliyetimiz 12 milyon 541 bin TL” dedi.

Yapılan yeni sözleşmeyle, kafa kısmıyla birlikte eksik kalan cephe imalatları da tamamlanacak, kafa kısmında bulunan kiralanabilir alanlar kullanıma hazır hale getirilecek, mekanik ve elektrik imalatların entegrasyonu ve otomasyon çalışmaları da yapılacak. Ayrıca, güvenlik ile alakalı kapı, kepenk ve diğer imalatların yanında itfaiyenin talepleri doğrultusunda iyileştirmeler de yapılarak iyileştirmeler de gözden geçirilecek.

Yine Başkanın açıklamasının devamından anlaşıldığına göre Bursaspor için, bugün olmasa bile gelecekte önemli bir gelir getirmesi beklenen yeni alanlar oluşturulacak. Timsah kafasının bulunduğu birinci katta 896 metrekare, ikinci katta 436 metrekare, üçünce katta 690 metrekare ve çatı katında da 843 metrekare büyüklüğünde bir alanı olacak. Halatlı cephe yaklaşık 1700 metrekare ve burada da Bursaspor’u simgeleyen semboller olacak. Böylelikle Bursaspor için yeni alanlar da üretilmiş olacak.

Tam anlamıyla bir kangrene dönüşen timsahın kafası konusunun bir netlik kazanması, startı ve bitişiyle ilgili bir termin belirlenmesi fluluğun giderilmesi  önemli.

Son şeklini merak ve heyecanla bekliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.