Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Timsaha ‘Fatih Terim şansı lazım

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2020 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2020 00:02

Bursaspor, bu akşam şampiyon Hatayspor ile, doğrudan Süper Lig’e çıkabilmek için, mücadele edecek. Ve üstelik Yeşil Beyaz’lı ekibin kazanması dahi, Süper Lig biletini hemen almasına yetmeyecek. Çünkü, Bursaspor’un önünde ikinci olmak için yarışan tam üç takım var. Olasılık hesaplarına bakacak olursak:

Bursaspor,  her şartta en az üç farklı kazanmak zorunda. Ligin son haftasına girilirken, ikinci Erzurumspor ile beşinci Bursaspor arasında üç puan var. İki takımın, ikili averajı eşit (1-0; 2-1) Yani Erzurum mağlup olursa ( ve aynı anda Adana Demirspor ve Akhisarspor’un da mağlup olması ya da Adana Demirspor’un İstanbulspor’a mağlup olup, Akhisaspor’un Keçiörengücü ile berabere kalması lazım) genel averaj’a bakılacak. Doğu Anadolu temsilcisinin +13 averajı var. Timsah’ın averajı ise +10. Bu yüzden Bursaspor, en az üç farklı galip gelmek zorunda.

Olasılık hesabına bakıldığında Bursaspor’un doğrudan Süper Lig’e çıkması zor değil, çok çok zor. Ancak futbol’da, “olmazın olmadığını” çok iyi bilirim. Gerek yönettiğim maçlarda, gerekse seyrettiğim maçlarda, “olmazın olmadığını” gördüm, yaşadım. Ancak yine de Timsah’a, “Fatih Terim” şansından bol bol lazım.

Menemen maçında, Bursaspor o kadar kötüydü ki maçın hakemi hakkında hiçbir şey yazmadım.  Maçın hakemi Aydın Bölgesi Hakemi Bahattin Şimşek idi. Eski Hakem Selami Şimşek’in oğlu. Yaşım itibariyle Selami Hocamızı seyretmek kısmet olmadı ama vasatın üzerinde olduğunu duydum. Her ne kadar; “Armut ırağa düşmez” deseler de Bahattin Hoca, babasından bir hayli uzağa düşmüş hakemlik açısından. Menemenspor’a verdiği “penaltı” nasıl bir faciadır? Ellle oynama var ancak ceza sahası dışında. Hadi, “Bursaspor’lu oyuncuyu ceza sahası çizgisi üzerine gördü.” diyeceğim ama oyuncunun ceza sahası ile hiç alakası yok. Üşenmeyin açın YouTube’dan maçın özetini seyredin. Hadi yanlış gördü verdi. Pozisyon, kıdemli yardımcı hakem Kamil Çetin’in hemen önünde. Kamil Hoca,niye uyarmadı maçın hakemini anlayabilmiş değilim. Yanlış karara itiraz eden İrfan Buz, kırmızı kart gördü ve bu hafta cezalı. Peki, yanlış penaltı veren Bahattin Şimşek ve Kamil Çetin ikilisi kaç maç ceza alacak?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.