Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Timsah Pes Etmez

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2020 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2020 00:06

Kupa ve ligde 10 güne 3 galibiyet sığdırmanın fiyakasıyla İstanbulspor karşısına dikilen Bursaspor’un dün akşam 12 dakika içinde sönüverdi Esenyurt Stadı’ndaki havası... Ama ikinci yarıda sahada bambaşka bir Timsah vardı.                                               

Maçın henüz başında kalesine gelen ilk kenar ortaya çıkmayıp Arnavut Proca’ya kale arkasındaki foto muhabirlerine poz verircesine kafa vurduran Ataberk’e mi kızalım? Yoksa ceza sahası ön çizgisinde aynı oyuncuya bire birde basmak varken, sırtlarını dönüp şut vurduran savunmacılara mı?

Rakibin üç kez bindirmesiyle yenilen 2 golün savunmadaki çaresizliği ele vermesi ne garip bir çelişkidir? Bu demektir ki; maç önü yazımızda uyardığımız gibi Bursaspor’un en tehlikeli rakibi savunmasıdır!                                                                                                                                                                                                               

Hadi iki gol yediniz ama kardeşim maçın daha başı farkı azaltmak adına saldırsanıza, yırtınsanıza...

Koca bir 45 dakikada rakip kalede ‘Ah bu da kaçar mı’ türünden bir pozisyonu olmaz mı?                                                                                                                                                          

İnsan hayret ediyordu Yeşil Beyazlı ayakların kontratak fırsatı yakaladıklarında bile niye topa basıp rakip savunmanın yerleşmesini beklediklerine…

Devre arası bu takıma ‘elektro şok şart’ diye düşündük nitekim de yanılmamışız. Mustafa Hoca’nın gençleri ikinci yarıya ‘ Büyüklerimiz bu İstanbul’da nice destanlar yazdı. Bizlerde öleceksek adam gibi ölelim’ gerçeğine dönerek başlayınca Bursaspor o son üç maçtır bildiğimiz Bursaspor gibi oynamaya başladı.

Ali Akman’ın 60’ta direkten şutu Timsah’ın bu maçı kaybetmeyeceğinin sinyalini veren işaret fişeğiydi.

İstanbulspor İbrahim ile farkı üçe çıkardı ama Yeşil Beyazlı gençler ‘ölmek var boş dönmek yok’ moduna çoktan girmişti...

Önce Ali Akman müthiş bir yarı vole ile farkı bire indirdi ardından Emirhan attığı golle yüreklere ümit serpti. Son anlarda Onur Atasayar’da ‘Bursaspor bitti demeden bitmez’ diyerek tabelayı üçleyip skoru dengeledi...

Dünkü oyunun ikinci yarısına bakıyorum, giren de, çıkan da, oynayan da elinde avucunda ne varsa vermeye çalıştı. Hani bir yerde kaytarırım diye oynayan oyuncu yoktu.                                                                                                                                               Fatih Tekke’nin oyuncuları üç farklı öne geçmesine rağmen Yeşil Beyazlı futbolcuların metre kare metre kare daralttığı sahanın içinde boğuldular. Bursaspor’un dün İstanbul’dan çıkardığı beraberlik benim için galibiyet kadar değerli alın terinin bir eseriydi.

Helal olsun alınan bu puanda emeği geçenlere...

MAÇIN HAKEMİ: Bursaspor’un iki penaltısında gözlerini kapadı. Yetmedi Mustafa Er’i kırmızıya 4 futbolcuya da sarıya boyadı. MHK Başkanı olsam hemen elinden lisansını ağzından düdüğü alırım.

MAÇIN SORUSU:  Burak Kapacak... Futbola bu kadar çok mola verilmez ki. Neredesin güzel kardeşim?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.