Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Timsah Arena Hikayesi

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2021 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2021 00:02

“Bir varmış bir yokmuş. Develer tellal , pireler berber iken, ben dedemin beşiğini tıngır mıngır sallar iken. Hop dedim dedemi uçurdum, Kafdağı’ndan aşırdım. Ay dedim vay dedim koştum peşinden yetiştim. Ne göreyim? Dedem ağaç altında, mor bir bebek kolunda, bebek dile gelmiş görün bakır neler demiş”  diye başlardı masallarımız . Hatırlayanınız vardır mutlaka. Ben de size bir masal anlatacağım. Ballandıra ballandıra  başlanan, fakat sonu olmayan “ Bir Timsah Arena hikayesi”

Süreci yeniden hatırlatıp canınızı sıkmayı elbette istememem. Ama bugünkü Bursaspor’un sorumlularından biri de O.      Hükümet stadyumu yapacak iken , “Biz Bursa’yız. Kendi stadımızı evel Allah kendimiz yaparız” diyen ve başbakanlıktan  50 milyon lirayı kapan. Bursaspor’un şampiyonluk yaşadığı Atatürk Stadyumu’nu  yıkan. Elbette tepki  olmayınca  yıkım da kolay oldu. Çok sonra anlaşılacaktı tepkisizliğin ne büyük hata olduğu ama iş işten geçmişti.

  50 milyon liralık ödeneği de kapınca, hemen işe koyuldu. Statla ilgili PR çalışmalarına başladı. Kanal kanal gezdi açıklamalar ardı ardına geldi. Gelin hatırlayalım O dönemin belediye başkanı sayın Recep Altepe, stadın gelecekte nasıl olacağıyla alakalı neler söylemiş;

“Altıparmak’ta yerinde yapacağım”, ”Schalke 04’ün stadının 1150 sponsoru var. Sponsorları stadın girişine kazımışlar. Stadyum bir kere yapılıyor. Herkes ismini bir köşeye yazdırmak isteyecektir.”, ” Stadın dış kısma bakan bölümlerinde ticari alanlar var. Yap-işlet- devret modeliyle kiralayacağız.”,  ”Biraz belediye bütçesinden, gerekirse biraz hükümetten deste alacağız. Ancak Biz belediye bütçesinden önemli bir kaynak aktarmadan stadı tamamlamayı planlıyoruz.”,  kafetaryaları, restoranları,  müzesi ,  park ve sosyal alanları ile tam bir sosyal aktivite merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz.”,  “sadece maç günleri değil, diğer günlerde de buranın 24 saat yaşayan bir bölge olmasını istiyoruz.”, ”45 bin kişilik stat Bursa’nın gelecek 100 yılına hizmet edecek şekilde son teknoloji ile inşa edilecek.”

Peki bütün bu söylenenler hani nerde? Eğer stadı “belediyemiz yapar “diye ısrarcı olmasaydınız, şu an bitmemiş bir stat yerine elimizde bitmiş bir stadımız olurdu. O stadın altındaki restoranlar, iş yerleri çoktan kiraya verilmiş olurdu. Stadın isim hakkı satılmış olurdu. Siyaseten yaptığınız hamle  Bursaspor’un çöküşüne neden olmuştur. Aslında akıllara stadyum denince sizin gelmeniz gerekirken, konu ile alakalı Alinur Aktaş’ın eleştirilmesine de ayrıca karşı çıkıyorum. Stadyum ‘un  bitmemesinin en büyük sorumlularından biri de sizsiniz. Sayın Altepe, bu konuda hiç bir kusurunuz yokmuşçasına Cuma’dan cumaya ortaya çıkıp, twetırdan “hayırlı cumalar “demenizi de ayrıca anlamsız buluyorum.

Yukarıda yazdığım tüm sözler size ait. Allah aşkına hangi birini gerçekleştirdiniz?  Önce stadyumu neden bitiremediniz onun hesabını verin. En azından bunu Bursaspor taraftarına borçlusunuz.

            Ha bu arada bir yazımda “Timsah Arena’nın kafası nerede?” diye sormuştum size. Siz de cevaben “kafayı kafaya takmayın “diye güya esprili bence komik olmayan bir cevap vermiştiniz. Sizin yanlışlarınız yüzünden stadyum hala perişan halde orda duruyor. Hani 24 saat yaşayan bir bölge olacaktı orası?  Siz baktığınızda ne görüyorsunuz bilmiyorum ama ben baktığımda Bursaspor’un ruhunun gömüldüğü kocaman bir morg görüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.