Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teşekkürler Ankara...

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2022 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2022 00:03

Son dönem yazılarım sayesinde Ankara ile uzun soluklu ve derinlemesine istişareler gerçekleştirdiğimiz doğrudur. Ramazan bayramı sonrası planladığım Ankara ziyaretimi ay sonuna doğru gerçekleştirmeyi düşündüğüm bir dönemde açıklanan süpriz Valiler kararnamesi, hem kentimize hemde ülkemize hayırlı olsun.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan kararname, Ankara'nın bizlerin sesini duyduğunu ve süreçleri doğru yönetmek adına kamu bürokrasisini güçlendirmeye devam ettiğini gösteren en somut örneklerden birisi. Kararname, tüm değişkenleri ile hem şehirlere hemde Türkiye'ye önemli mesajlar veriyor. Kararname içerisindeki detayları olabildiğince özet geçerek yorumlamaya çalışacağız. Ancak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Ankara'ya teşekkürlerimi sunmaktan gurur duyuyorum. Görüyoruz ki; Ankara, umutları solduran bir güz şehri olmamakla birlikte Türkiye'yi umutların yeşerdiği bir bahar ülkesi yapmaya inanmış kadrolarla güçlendirilmiş.

***

Bursa'ya önemli katma değerler katan, kentin hem toplumsal ilişkilerini hemde sosyo ekonomik süreçlerini başarı ile yöneten Bursa Valimiz Sayın Yakup Canbolat'ın Bursa'da görevine devam etmesi hepimizi sevindirdi. Krizleri çözen, yük olan değil yük alan özellikleri ile Bursa Valisi Yakup Canbolat; göreve geldiği günden bugüne FETÖ başta olmak üzere birçok küresel ve yerel odağın hedefinde olan, milliyetçi olduğu kadar inançlı, demokratik olduğu kadar halkçı, hak ve hukuk gerçekliği ile beraber kamu bürokrasisi alanlarında kendisini tam yetiştirmiş ender devlet adamlarından. Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer gibi nüfusları onlarca şehir hatta birkaç büyükşehirden büyük ilçeleri, Kaymakamları ile koordineli yöneten Vali Yakup Canbolat'ın Bursa'da kalmasında takdir makamı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere; İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve İçişleri Bakan Yardımcılarımıza, tüm Bakanlarımıza, Bursamızın güzide Milletvekillerine kentimiz adına ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyorum.

Bilindiği üzere Bursa; payitaht şehir. Türkiye'nin lokomotif kenti olan Bursa, üreten ve ürettiğini Dünya'nın tüm ülkelerine ihraç ederek ülke ekonomisine döviz kazandıran büyük bir şehir. Artan nüfüsu ötesinde son olarak Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Bursa, hezimet değil hizmet şehri diyebiliriz. Hem Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hemde İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere tüm Bakanlıkların üst düzey koordinasyon başarısı sergilediği Bursa, pandemi dahil son 3 yıldır başarılı kamu sınavları veriyor. Asayiş sorunlarının en aza indirildiği, Polis ve Jandarma ile İstihbarat işbirliğinin Cumhuriyet Başsavcılığı ile pozitif yürütüldüğü, adli olduğu kadar idari açıdanda katma değerlerin üst seviyelerde üretildiğini gördüğümüz Bursa'da, Vali Yakup Canbolat'ın tamamlaması gereken birçok proje başarı ile yürütülüyor. Özellikle Türkiye'nin 2023 yolculuğunda kritik öneme sahip olan Bursa'da, Vali Yakup Canbolat ile yola devam etmek ülke adına önemli bir dik duruş diyebiliriz.

***

Resmi Gazete'de önceki gece yarısı yayımlanan Valiler Kararnamesi süreci, çoğumuz için süpriz oldu diyebiliriz. Elbette kararname içerisindeki bazı isimler, Türkiye'nin yarınları için gelecek vaat eden kıymetli Valilerimiz. Kayseri Valiliği görevine getirilen Afyonkarahisar Valisi Sayın Gökmen Çiçek, kentin turizm ile büyümesi ve uluslararası alanda tanıtımı açısından önemli atılımlar icra etti. Afyonkarahisar'da bizzat tanışma fırsatı bulduğum Sayın Gökmen Çiçek; sivil toplum başarılarını önemseyen, kenti ile içiçe olabilmeyi başarmış, mütevazi ve genç bir Vali. Kadın ve gençlik projelerinin güç kazandığı Afyonkarahisar'da başarılı işlere imza atan Vali Gökmen Çiçek'in Kayseri'ye yeni katma değerler katacağından hiç şüphemiz yok.

Yine Şırnak'ta başarılı işlere imza atan ve halk ile devlet arasındaki bağları sağlamlaştıran Vali Ali Hamza Pehlivan, yakından tanıma fırsatı bulduğum değerli isimlerden. Zor süreçlerin ve acıların ardından bölgede yaraları saran, halk ile bağları sıklaştıran, devletine sadık bir toplum ve milletini kucaklayan bir devlet bürokrasisi inşa etmeyi başaran Sayın Vali Ali Hamza Pehlivan'ın Mersin Valiliği görevine getirilmesi stratejik açıdan birçok mesaj içeriyor.

Kararname de Bursa için dikkat çeken detay ise; Niğde Valisi olarak atanan bir dönem Gürsu Kaymakamlığı görevinde bulunmuş olan İstanbul Kağıthane Kaymakamı Sayın Mustafa Koç. Hak ettiği makama sabrı ve azmi ile ulaşan Sayın Mustafa Koç, Bursa'da adı bilinen ve gittiği yere değer katan bir isim olarak biliniyor.

Yine kararnameye ilişkin bir başka detay ise; Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız oldu. Son dönemde bir kısım algı yöneticisinin ısrarla üzerini çizmeye çalıştığı hatta sosyal medya üzerinden linç kampanyası yürüttüğü Eskişehir Valisi Sayın Erol Ayyıldız'ın isminin kararnamede yer almaması, kendilerine başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ankara'nın ne kadar güvendiğini ortaya konması açısından önemli.

Görüyoruz ki Ankara, çok konuşulacak operasyonlar yapmaya devam edecek. Ve başarılı icraatlar ile Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine dair uzun yollarda ki tüm engeller bugünlerden kaldırılacak. Gayrı gazamız mübarek ola...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.