Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Temeli sağlam atmak!

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2021 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2021 00:01

Bursaspor’da kalan haftaların en çok çalışması gereken ismi Mustafa Er. Bandırma, Samsunspor, İstanbulspor, Eskişehirspor, Keçiörengücü oyunları önümüzdeki sezonun inşallah şampiyon kadrosunun mevcut oyuncu grubundan kimlerin üzerine inşa edileceği ve oyun planının ne şekilde devam edeceğinin kararlarının verilebilmesi adına önemli bir gösterge olacaktır.

Rakip ayırt etmeden hemen hemen tüm oyunlarda geriden oyun kurma düşüncesinden vazgeçmeyen Mustafa Er’in bu  oyun planını seneye zirveye taşımak için elindeki kadronun sağlam kolonlarından temeli koruyup üzerine yapacağı takviyelerle büyük zirve yarışında asla sallanmayacak bir mühendislik hüneri göstermesi gerekiyor. Şampiyonluk mücadelesi veren takımların ilk 11 oyuncularıyla yardımcı oyuncuları arasında çok büyük fark olmaması gerekli. Benim bu sene devre arasında transferin açılması konusundaki en büyük ısrarım bu yüzdendi. Evet mevcut kadro verebileceğinin maksimumunu verdi, ancak Ali Akman’ın yaptığını Berat/Batuhan/Tuğbey ve önde kullanıldığında Burak Kapacak yapamadı.

Zirve için yarışırken 1.santraforun çift haneli skor sayısına ulaşmışsa 2.forvetinin de bu sayının en az yarısına ulaşması gerekli. Kaleciden en öne kadar her mevkideki oyuncu performansları birbirine eşit değil ama kalite olarak yakın olursa zirve mücadelesi içinde var olabilirsin. Bu yüzden Mustafa Er’in şampiyon Bursaspor’u kimlerin üzerine inşa edeceği ve planının ne olacağı adına çok fazla önemsiyorum bu iddiasız gibi görülen oyunları.

Bugün hissettiğim teknik direktörün tarzında bir değişiklik olmayacağı, çok fazla top kaybı yapsalar da oyuncularının pasla oyuna başlamasındaki ısrarı geliştirilmesi gereken birden fazla opsiyon ve tabi ki ‘kaliteli ayaklara’ ihtiyaç duyuyor. Taha Altıkardeş gelişimi açısından çok önemli bir sezon geçiriyor ve ben bu pas oyununda varım dercesine topu oyuna dikkatli sokmaya çalışıyor.

Evet plan buysa sana Taha’dan 3 tane daha lazım Mustafa! İsmail’in dönüşü zaman alacak bu oyun tarzı için sağ kenarında şuan sıkıntılı. Emirhan, Burak Altıparmak çok önemli ama bu kalitede orta sahalara ihtiyacın var ve tabi ki ön taraf kalır mı kalmaz mı bilmem ancak Burak Kapacak dışında zirve forvetin yok. Seni direk hücumla Türkiye’ye kabul ettiren sisteminin işlemesi için atlet ve teknik ön oyuncularına ihtiyacın var, anlayacağın işin var Mustafa.

Bursaspor’un bu yıl bu hamleyi yapacağına adım gibi eminim yeter ki mühendislikte bir hata olmasın. Çünkü ŞAMPİYON BURSA bir yıl daha kaybedemez. Bugünümü sordunuz? Verilmeyen bir penaltı, Ramazanın Ferhat’a asisti, son çeyrekte Valle’nin tehtitlerini savuşturan ve övmekten korktuğum Eren’in golleri (neden övmekten korkuyorum?) Bir Batuhan düşüşü daha görmek istemiyorum!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.