Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEMBEL OYUN VE HATALAR ZİNCİRİ

Yazının Giriş Tarihi: 30.08.2021 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.08.2021 00:03

Bursaspor'da sabrın sonu selamete ne zaman ulaşacak merak ediyorum. Bakıyorsunuz her geçen maçın ardından yeni bir kaos yeni bir gündem...

Transfer  dönemi de olduğu için beklentilerın, ayrışmaların ardı arkası kesilmiyor.  Haliyle eleştirilerin de dozajı ayarlanamıyor. Yol gösterici ve yapıcı olması adına eleştiride hepimiz sonuna kadar haklıyız ve elimizden geldiğince de bunu altını çizerek ifade ediyorum; kırmadan, dökmeden yapmaya çalışıyoruz.

Emirhan Aydoğan...

Daha önce hedef tahtasına konulan, altyapıdan çıkmış birçok oyuncu gibi okları üzerine çekmiş  durumda... Sanki takımda herkes dört dörtlük oynadı da bir tek kaptan yenilgiye davetiye çıkardı.

Bayılıyoruz günah keçisi aramaya...Sadece Emirhan değil, herkes kendini toparlamak zorunda.

Zaman elbette birilerini haklı çıkaracak. Bekleyip göreceğiz. Yoksa bu şekilde giderse Zor Dostum Zor demek düşüyor.

Maça gelince...

"Futbol basit bir oyundur, zor olan ise onu basit oynamaktır"

Johan Cruyff'a ait; kısa ama çok anlam ifade eden bu sözler, her zaman karşılığını bulan anlamlı sözlerden biridir futbolda. Eyüpspor'un Bursaspor karşısındaki mücadelesine baktığımızda, basit ve temiz oyunla sonuca ulaştığını, bizim de aynı oyun ve kaliteyi beklemek için zamana ve sabıra ihtiyaç duyduğumuzu söylemek zorundayız.

SANKİ YILLARDIR BURADA GİBİ BAŞLADILAR

Ligin isim bakımından yenisi, oyun bakımından tecrübelisi konuk ekip önde baskı kurarak Bursaspor'un oyun kurmasına izin vermedi. Timsah maça  başlayana kadar dakikalar neredeyse 30'u gösteriyordu. Bu dakikalarda ofsayt nedeniyle iptal edilen golü tartışmaya da açık. Bursaspor'un 10 maça çıkan ilk golü atamama sendromunu çözüp, psikolojik üstünlüğe geçmesini sağlayabilirdi. Maalesef hakemlerimiz ince pozisyonları doğru yorumlamakta zorlanıyor. Bursaspor adına, ikinci yarının başında Namık Alaskarov'la kaçan pozisyonun dışında yazılacak fazla bir şey yok. Timsah rakibine karşılık veremeyince yine tembel paslarla hataya davetiye çıkardı.

Yeni bir nevi tembel oyun ve hatalar zinciri...

TAKIMDAKİ YORGUN GÖRÜNTÜ

Birçok kişinin dikkatini çekmiş olabilir;

Erzurum deplasmanının ertesi günü tarifeli uçakla İstanbul ve karayolu ile Bursa'ya dönen yeşil beyazlı kafile, akşamında yeni teknik direktör Fatih Tekke ve ekibinin katılımıyla ilk antrenmanına çıktı. Genelde ertesi gün izin yapmasına alıştığımız takımın Çarşamba gününü çift antrenmanla geçirmiş olması  ve dinlenmeden maça çıkmış olması dün akşamki yorgun görüntünün de bir başka özeti olabilir. Saha dışında olduğu gibi saha içinde de takıma bu kadar yüklenilirse mazeretten başka bir şey üretemeyiz.

8-10 HAFTAYI GÖRMEK LAZIM

İlk hafta Adanaspor maçı sonrasında da yazmıştım. Bursaspor'un yeni oyun anlayışı ve doğruları yakalaması açısından 8-10 haftalık bir dilemi ihtiyacı var. Oturmamış bir sistem ve takım üzerinden oyunu yorumlamak şu an için doğruları göstermez. Yoksa her hafta günah keçisi aramaya kalkarsak bu işin ne tadı ne de tuzu kalır.

Tekrarlamak gerekirse;

Hedefe giden yolda tecrübe en önemli unsur. Yanı sıra; sakin kalıp aklı selim davranmakta da fayda var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.