Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teknolojik insan zamanı (2)

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2022 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2022 00:04

Dünkü yazımda; Bursa’nın genç iş insanları, 2 Aralık 2022 günü Almira Otel’deki ‘Teknoloji Zirvesi’nde bugünden yarına uzanan yeni iş alanlarını ve çepeçevre saran dijital dünyanın kodlarını dinledi bilgi depoladı’ diye yazmıştım… 

O gün, sabah saatlerinde başlayan ‘Zirve’ akşam saatlerine kadar devam etti… Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Parseker, dijital dünya ile entegre olan Türk gençleriyle birlikte olmanın gururunu yaşadı…

Teknoloji Zirvesi’nin konuşmacıları; 2010’da Bitcoin’i ve 2015’de Ethereum’u keşfeden Stake Capital Group Kurucusu Julien Bouteloup, Domino Ventures Kurucu Ortağı ve TÜGİAD Girişimcilik Komisyonu Başkanı Mustafa Kopuk, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tal Garih, AKQA Group Turkey CEO’su Alemşah Öztürk ve Doğan Holding'de Yenil Nesil Hizmetler Direktörü olarak görev yapan Serdar Kuzuloğlu’ydu…

Stake Capital Group Kurucusu Julien Bouteloup, ‘belli bir merkezi olmayan finans ve blockchain teknolojisi’ başlıklı sunumunda; herkesin kullanabileceği açık kaynak teknolojisine dayalı, mevcut finansal sisteme alternatif gelişmeler hakkında bilgiler paylaştı. Bouteloup, “Geleceğin teknolojisi blockchain, mevcut sisteme karşı yıkıcı bir teknoloji. Tarihte ilk kez insanlar güvenli bir sistemde paralarını koruyabilecek, borç alabilecek, borç verebilecek, elindeki her şeyi burada satabilecek ve hayata katılabilecek” dedi… Banka ve sigorta şirketlerini bir anda iş yapamaz hale getiren blockchain teknolojisi hakkında daha çok bilgi edinmeliyiz…

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tal Garih ise; dijitalleşen dünyayı anlatırken yakın geçmişten bir örnek vererek başladı konuşmasına; “2019 yılında pandemi geldi ve herkes evinden çalışmaya başladı. Bunu yaparken de dijital dünyanın altyapısından yararlandı” dedi… Demek ki bundan sonra mekana bağlı olmayan bir süreç içinde olacağız… Garih, stratejik dönüşümün kaçınılmaz olduğunu söylerken; “Şirketler fırsatı kaçırmamalı. İnsanlar ve şirketler ihtiyarlarsa yok olurlar; Genç kalırlarsa yaşarlar” sözüyle sürdürülebilir inovasyon, dijital liderlik, insan ve kültür dönüşüme dikkati çekti… Garih, “Zoom vardı ama kullanılmıyordu. Ama artık şirket toplantıları burada yapılıyor. Bizler dijital insanlarız. Yapay zekadan da korkmayın. Excel kullananlar artık geri kalmış insanlardır. Ayrıca dijital dönüşüm teknolojik dönüşüm anlamına gelmez. Cep telefonunuzda bir objeye çok bakarsanız artık oradan reklam almaya başladığınızı fark ettiniz. Yapay zeka herkesi izliyor. 2045’te insanlığın beyin gücünden çok daha güçlü hale gelecek” diye konuştu…

AKQA Group Turkey CEO’su Alemşah Öztürk de metaverse ve NFT dünyası başta olmak üzere Web 3.0 kültürünü anlattı… Öztürk, sanal dünya ile metaverse arasındaki ayrıntılara değinirken; “İşletmelerin başarılı olması için yazılım, donanım, ara yüz, içerik ve şirket kültürü başlıklarında yetkinlik kazanması gerekir… Artık bir filme ortak olabilir, filmde oynayabilir ve senaryoyu değiştirebilirsiniz. Satıcı ile alıcının buluştuğu bir dünyaya gidiyoruz. Yaratıcı ekonomist olacaksınız” dedi… İnsanların bugünlerde 5-6 saatini internette geçirdiğini kaydeden Öztürk, gelecekte sürekli orada olacağımızı söylediğinde şaşırdım önce… Destekli Gerçeklik (AR) konusunda atılacak adımların ardından hayatımızın tamamının orada olacağına değinen Öztürk, “Ancak herkesin ıphone seviyesinde iletişim araçlarına sahip olması gerekiyor… NFT koleksiyonunu 400 milyon dolara satan Murat Pak, artık dünyaca tanınıyor… İlk 10’da 3 Türk genci var” diye konuştu… 

Gazeteci, danışman, trend ve teknoloji yazarı olarak tanınan Serdar Kuzuloğlu da ‘Yeni Dünya, Yeni Tüketici, Yeni Şirket’ başlıklı sunumunda, dijital araç ve hizmetlerle birlikte dünyanın köklü bir değişim yaşadığını söyledi. mserdark.com sitesinde yazılarını paylaşan Kuzuloğlu, Platon’un ‘Karanlıktan korkan bir çocuğu kolayca affedebiliriz. Yaşamın en acı yanı, aydınlıktan korkan yetişkinlerdir’ sözüne atıfta bulunarak, “Girişimciler ‘Aman bana bir şey olmasın’ diye gelişmeleri izliyor ve geç kalıyorlar. Dönüşmek için istek olmalı insanlarda… Araştırmalı ve geleceği görmeliler” dedi…

Bupiliç’in ‘Platin sponsor’ olduğu Zirve’ye katılan TÜGİAD Bursa Şubesi eski başkanı Onur Özkul’a; Altın sponsorlar; HCTEK Savunma Sanayi- Trend Micro ile Plaza Event’e; Gümüş sponsorlar; AIFTEAM, Almira Hotel, Domino Ventures, Evo Mühendislik, Neskar ve Warmhaus ile Bronz sponsorlar; Eges Grup, Exe Media, Nev Sağlık Grubu, Profaz Solar ve Satt Mimarlık’a Bursa ipeği üzerine resmedilmiş Bursa tablosu takdim edildi. ‘Teknoloji Zirvesi’ geleneksel hale gelmeli…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.