Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Telefon devi tüm hayallerini ona bağladı

Ne One'dan ne da One Max'ten beklediğini alamayan HTC'de şimdi gözler, One 2'ye çevrildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2014 01:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2014 02:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Telefon devi tüm hayallerini ona bağladı
 Firmanın yakın zamanda yayınladığı finansal rapora göre, HTC, arka arkaya iki çeyrekte zarar etmekten kıl payı kurtulmuş durumda. Ne yazık ki yapılan tahminler, gelecek dönemler içinde HTC'nin lehine gözükmüyor. Reuters'ın haberine göre HTC, son çeyrekte 10 milyon dolarlık net bir kar elde etmiş durumda ve bu rakam, beklenenin oldukça altında kalıyor.

Neyse ki firma, kar anlamında artıda kalmayı sağlamış durumda ama bu duruma Beats Audio'dasahip olduğu payı satarak ve 85 milyon dolarlık bir gelir elde ederek ulaştığı unutulmamalı. Yani satış başarısı gelmezse, ibrenin yeniden eksiyi göstermesi kaçınılmaz gibi görünüyor.

Samsung'un Android marketi üzerindeki hakimiyeti devam ederken ciddi bir şekilde azalan satış miktarları, HTC'nin canını çok sıkıyor. Yakın zamana ait olan değerler, HTC'nin akıllı telefon marketi üzerinde sahip olduğu payın sadece yüzde 2.2 olduğunu gösteriyor. Oysa ki HTC, iki yıl önce marketin yüzde 10.3'ünü kontrol etmekteydi. Arka arkaya gelen 9 çeyrekte bu pay ciddi bir şekilde azaldı.

Tabii ki bu azalmalar karşısında pek çok önlem alındı. Bu önlemlerin başında ise üst düzey yöneticilerin yenilenmesi ve Robert Downey Jr.'ın baş rolünü aldığı bir reklam kampanyası bulunuyor. Ancak tüm bu çabalar çok da büyük bir değişiklik yaratmamışa benziyor.
Eleştirmenlerden oldukça iyi not alan HTC One Max'ın satışının başlaması ile firmanın umudu artmıştı ancak, bir kez daha, firmanın beklentileri gerçekleşemedi. Görünüşe göre kullanıcılar, HTC One Max'a ısınamabilmiş değiller.

Artık sadece 4 milyar dolar değerinde olan Tayvanlı firmanın umudu ise, heyecan ile beklenen HTC One 2'ye bağlanmış durumda. Öyle ki One 2'nin görücüye çıkma tarihinin önümüzdeki ay olması bile söz konusu...

(Hürriyet)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.