Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Google Maps'e Türk rakip geliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, web portalı üzerinden gözlem uydularının çektiği görüntülerin paylaşılmasına yönelik hazırlıkların sürdüğünü belirterek, "İnşallah yakında Türk Maps'i görürüz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2014 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2014 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Google Maps'e Türk rakip geliyor


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde (UZAY) incelemelerde bulundu.

 

Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu olarak 18 Aralık 2012'de uzaya fırlatılan GÖKTÜRK-2 ve ilk yerli gözlem uydusu RASAT'la ilgili bilgi alan Işık, TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen, dünyadaki en iyi balistik inceleme sistemlerinden biri olan BALİSTİKA'yı inceledi.

 

Daha sonra uydu çalışmalarında kullanılmak üzere kurulan temiz odayı üzerine özel kıyafetleri giyerek gezen Işık, burada da yetkililerden bilgi aldı. Bakan Işık, çalışanlarla birlikte yemek de yedi.

RASAT'ın 7,5 metre, GÖKTÜRK-2'nin ise 2,5 metre çözünürlükte görüntü alabildiğini ifade eden Işık, "Şimdi inşallah GÖKTÜRK-1 uydusunda 50 santimetre çözünürlükte görüntü alabileceğiz ama o çözünürlüğü artırmak için de arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 

‘İNŞALLAH YAKINDA TÜRK MAPS'İ GÖRÜRÜZ’

Bakan Fikri Işık, Google Maps, Yandex Haritalar gibi Türkiye'nin de GÖKTÜRK-2 ile çekilmiş görüntülerden oluşan bir uygulamasının olup olamayacağı sorusunu yanıtlarken, "Arkadaşlarımız bir web portalı üzerinden bu uygulamaları kullanıcıyla paylaşmakla ilgili hazırlıklarını yürütüyorlar. Bu hazırlıklar tamamlandığında kamuoyuna daha detaylı bilgi verilir. İnşallah yakında Türk Maps'i görürüz ama çözünürlük açısından önümüzdeki süreçte daha güzel fotoğraflar, haritalar sunma imkanı olacak" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.