Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Facebook sevgiliniz olacağını önceden biliyor

Facebook, kullanıcılarının site üzerindeki hareketlerini takip ederek ilişki durumu hakkında tahminde bulunabiliyor

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2014 01:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2014 02:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Facebook sevgiliniz olacağını önceden biliyor
 Facebook, kullanıcılarının Zaman Tüneli paylaşımlarına bakarak yakın zamanda bir sevgilisinin olacağını tahmin edebiliyor.

E-Tohum’daki habere göre, Facebook, site üzerinde yapılan tüm hareketleri takip ederek kullanıcıları çok ilginç bilgiler elde ediyor.

Facebook tarafından paylaşılan bilgiye göre Zaman Tüneli paylaşımları kullanıcıların ilişki durumu hakkında ipuçları veriyor.




Grafikte, Facebook’ta bir ilişkiye başladığını belirten kişiler mercek altına alınıyor. Grafiğe göre, ilişkiden yaklaşık 1 ay önce Zaman Tüneli paylaşımlarında gözle görülür bir artış oluyor. Bu artış, ilişkiden 12 gün önce zirve yapıyor ve sonrasında düşmeye başlıyor. Facebook’a göre bu durum, karşı cinse olan ilginin gösterilmesi olarak açıklanıyor. İki kişi arasındaki ilişki, sevgili olma durumuna dönüştüğünde ise Zaman Tüneli paylaşımları dibe vuruyor. Bu da ilişki başlayınca Facebook yerine daha çok fiziksel dünyadaki buluşmaların tercih edilmesine bağlanmış.



İlişkiye başlamak Facebook paylaşımlarındaki mutluluk ifadelerini de artırıyor. Facebook verilerine göre kişilerin ilişkiye başladıktan sonraki paylaşımlarında “aşk”, “güzel” ve “mutlu” gibi kelimeler daha sık görülüyor.

(T24)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.