Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEKNİK ADAMLARIN MAÇI

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2021 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2021 00:03

Başkentten mağlubiyet serisini üçleyerek dönen Bursaspor diptekilerin tepedekileri devirdiği haftanın ardından ligde ateş hattına girdi. Bu nedenle de Denizli’de verilecek bugünkü sınavın önemi katmerlendi.

TFF 1. Lig’de geride kalan hafta klasmanın dibinde bulunan takımların zirvedekilere karşı ayaklanması ile çok enteresan bir tablo ortaya çıktı. Altınordu, Keçiören, Bolu gibi dipteki iğneli fıçının içinde düşme korkusuyla titreşen takımların zirvenin üç efendisi Ankaragücü, Ümraniye ve Eyüp’le oynadıkları maçları kazanması diğer takımların tüm planlarını alt üst etti.

Hiç kuşku yok ki;  oluşan bu manzaradan başkentten eli boş dönerek ligin dibindeki kırmızı bölgeye bir adım daha yaklaşan Bursaspor etkilendi.

Hal böyle olunca da gözler Denizli’deki Timsah-Horoz kapışmasına çevrildi.  Sayısal verilere bakarak kestirmeler yaparsak iki takımın da tutanları ile atanlarının çok yeterli gözükmüyor.

Zor gol atıyorlar kolay yiyorlar...

Orta sahada ve kanatlarda ise ev sahibi Denizlispor bir tık daha ağır basıyor. Bursaspor’daki görevi kısa süren Fatih Tekke’nin takımın başına geçmesiyle moral ve güven bularak yükselişe geçen Horoz’un isim isim bakıldığında Süper Lig deneyimli bildik oyunculardan oluşan bir kadroya sahip olduğunu görüyoruz.

5.73 milyon Euro piyasa bedelli, 25.7 yaş ortalamalı ev sahibi ekipte orta sahanın beyni Faslı Aissati, Gabon asıllı Kevin Mayi, Nijeryalı ön libero Önazi dikkat çeken deneyimli ayaklar...

Ligde ilk 4 maçı birer golle geçip sonrasında duraklayan Ömer Şişmanoğlu 5 golle takımın skor yükünü çekiyor.

Başlıkta vurguladım gibi bu akşamki maçın kaderini iki takımın teknik kurmaylarının çözeceğini düşünüyorum.  Şüphesiz Fatih Tekke’nin Bursaspor’u iyi tanıması çok önemli ve büyük bir avantaj... 

Özcan Bizati’nin Denizli’ye karşı ezber bozan bir sistem ve taktik ortaya koyacağını sanmıyorum. Topu ev sahibine bırakacak, saha ve alan daraltma yapacak, kendi yarı alanında dönem dönem presler ile rakibi bozmaya çalışacaktır.

Özcan Hoca kazanmak istiyor ise bu gece ezber bozmalı. Ama sorun şu ki ezber bozabilen biri değil. Oysa karşı takımın hocası tarafından iyi tanınıyor ve biliniyorsanız bu tür maçlar ezber bozma işidir.

Göreceğiz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.