Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tecrübenin yansıması

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2014 09:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2014 09:25


 

 

Merhaba Bursa,

Merhaba Bursalılar,

Merhaba duyarlı insanlar,

Merhaba bilgi kırıntılarını habere çevirenler,

Merhaba duyumlarını belgelere dökerek tarihe geçenler…

1988 yılında sayfa sekreteri olarak başlayan gazetecilik mesleğimi, Uludağ Gazetesi, Bursa Hakimiyet, Hürriyet (İstanbul), Bursa Haber, yeniden Bursa Hakimiyet (emeklilik) Avrupa, Gerçek ve Millet Bursa gazetelerinde devam ettirdim.

Sayfa sekreterliği, Haber Müdürlüğü, Ekonomi Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü ve köşe yazarlığı yaptım. Beni daha çok “Ekonomi Müdürü” olarak tanırsınız.

Ekonomi alanında hemen her toplantı, tanıtım gezisi ve sohbet, ilgi alanıma girdi. Broşür de dahil olmak üzere bu alandaki yayınları izlemeyi severim. KalDer’in BUSİAD ile birlikte gelenekselleştirdiği ve Almira Otel’de gerçekleşen “Kalite Günleri”ni kaçırmamaya özen gösteririm.  

İlk Ekonomi Müdürlüğü teklifini Hürriyet’te sevgili Enis Berberoğlu ile çalışırken şimdi rahmet ve minnetle andığım Kemal Sulaoğlu’ndan almıştım. “Can seni Haber Gazetesi’nde görmek istiyoruz” dediğinde 1 gün süre istemiştim… Kızım Deniz yeni doğmuştu ve Bursa’ya dönmek artık elzem hale gelmişti… O süreçte ekonomi ile yakından ilgilenmek bende yeni ufuklar açtı.

Serbest Piyasa, borsa, döviz, altın, Dünya Bankası, IMF, FED, Merkez Bankası, bilanço, yatırımlar, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD), Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD), Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), Rumelili Sanayici ve İşadamları Derneği (RUMELİSİAD), Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD), Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD), Bilişim Sektörü İşadamları Derneği (BİSİAD), Çalı Sanayi İşadamları Derneği (ÇASİAD), İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD), Bursa Asansör Sanayicileri Derneği (BURSAD), Bursa Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD), Bursa Serbest Bölge İşadamları Derneği (BUSBİAD), Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD), Gemlik Sanayici ve İşadamları Derneği (GEMSİAD), Görükle Sanayici ve İşadamları Derneği (GÖRSİAD), İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD), İznik Genç İşadamları Derneği (İZGİAD), Nilüfer Sanayici ve İşadamları Derneği (NİLSİAD),Orhangazi Sanayici ve İşadamları Derneği (ORSİAD), Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), Tüm Etkin Sanayici ve İşadamları Derneği (TESİAD), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Yıldırım Sanayici İşadamları Derneği (YILSİAD) gibi ekonominin aktörlerini biraraya getirerek sinerji yaratanlarla karınca gibi çalışan ve işyerini kendisinin gibi gören mavi yakalıları buluşturmaya gayret ettim. Toplu iş sözleşmeleri, zamlar, konut fiyatları, Cenevre otomobil fuarı, teknolojik gelişmelerin iş dünyasındaki yansımaları hep ilgi alanım içinde oldu. Zeytincinin feryadı, Marmarabirlik, Ticaret Borsası, makine fuarları, turizm, tarih kokan Bursa’ya gelen projeler…

Bu köşe herkese açık… Sözü olan, buluşu olan, kaynak arayan, ne yapacağına karar veremeyen, siyasi gelişmelerden etkilenmeden geleceğe koşan, yeni yapılarda yerini alan, katma değer yaratan herkes konuğumdur…

Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri buradayım.

Beklerim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.