Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taylan Antalyalı'nın Tişörtü

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2021 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2021 00:05

Galatasaray taraftarının bölündüğü sosyal paylaşım sitelerinde Taylan Antalyalı'nın giydiği tişört sebebiyle, tartışmalar yükselirken, basın sözcüsü Remzi Sanver'in açıklamaları tansiyonu düşürdü. Galatasaray yönetimi, üzerinde gökkuşağı renkleri bulunan ''powered by pride'' yazılı tişörtle paylaşımda bulunduğu için Taylan Antalyalı'yı hedef gösteren, TV 100 futbol yorumcuları Emre Bol ve Turgay Demir hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla savcılığa su duyurusunda bulundu. Bize göre de çok iyi yaptı. Bu iki şahıs ekranlarda kasıla kasıla patavatsızca her konu hakkında tahrik kar yorum yapmaya yıllardır devam ediyorlar. Üstelik yaptıkları yorumlar objektif olmaktan çok uzak. Deyim yerindeyse giydikleri forma ve tuttukları takımın haricinde her takımı aşağılamak, kin ve nefret tohumları ekmekten hiç çekinmeden insanları bir birine düşürmeyi marifet sanıp mutlu oluyorlar.

LGBT'ye destek veren tişörtü giymesi gündem olan yıldız futbolcu için TV100'de yayınlanan bir programda ağır eleştiriler yapan yorumcular Emre Bol ve Turgay Demir hakkında "halkı kin ve düşmanlığa yönelttikleri" gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Galatasaray Basın Sözcüsü Remzi Sanver, dün GS TV'de yaptığı açıklamada Taylan Antalyalı'nın yanında olduklarını belirtirken "Dilerse hukuki desteği veririz" ifadelerini kullanmıştı. Galatasaray basın Sözcüsü Remzi Sanver: "Galatasaray'ın değerlerinde ifade özgürlüğü vardır. Galatasaray'ın değerlerinde, kimliğinden dolayı ayrımcılığa uğrayanların yanında durmak için, illa o kimliğe sahip olmanın gerekmediği bilinci vardır. Değerli sporcumuz Taylan Antalyalı'nın yanındayız."

Mehmet Demirkol'dan Emre Bol ve Turgay Demir'e Taylan Antalyalı tepkisi: Sana ne

Mehmet Demirkol, başta Bol-Demir ikilisi olmak üzere Taylan'a tepki verenlerin nefret suçu işlediğinin altını çizdi.

Demirkol, "Taylan Antalyalı'nın giydiği tişörte dair bakış açısı çok basit olmalı aslında. İsteyen, istediğini giyer. Sana mı soracak? Sana ne kardeşim? Ne istiyorsam giyerim. Bunun cevabı esasen bu kadar. Eşcinsellik bir hastalık olarak görülüyordu bundan 20-30 önce. Beyin ameliyatı yapılıyordu, hormon tedavisi yapılıyordu. Dünyanın her yerinde. 'Pride'... Bu gösteri niye yapılıyor? 'Gurur duyuyorum halimle' diye dünyanın her yerinde gösteri yapılıyor. Bu da bunun göstergesi. 'Sen ne kadar baskı yaparsan yap, ben buyum diyor' çok doğal olarak. Sana ne?" dedi.

Nefret suçu işleniyor

'Her görüşe saygım var'! Yok her görüşe saygım! Görüşünü bildirme hakkına saygım var. Ama saçmaladığında da 'Sen saçmalıyorsun' deme hakkım var. Örf adet, örf adet! Kanun var nizam var, medeni hukuk var. O yüzden geçiniz. Sana ne! Nefret suçu işleyenlere savcılık bakmalı. Nefret suçu işleniyor. Nefret suçudur bunlar. Davalıktır. İçeri girersin normalde" dedi.

Yıllar önce NTV de 90 dakika programı vardı Hıncal Uluç, Merhum Kenan Onuk ve Haşmet Babaoğlu'nun yaptıkları bu programı keyifle izlerdim. Her üç konuşmacı da mükemmeldi. Günümüzde bırakın böyle benzeri bir programı, yanından geçen bile yok. Neredeyse futbol programlarının tamamı halkı kin ve nefret duyguları ile besliyor ve şiddete meyilli hale getiriyor. Reyting geyiklerinin her şeyin önüne geçtiği bu sanal dünyada artık Milli takımımız bile kulüp taraftarlığının çok gerisinde kaldı. Üzülerek söylüyorum bu embesil yorumcu takımının yüzünden Milli takımımız artık ortak değerimiz değil.!

POWERED BY PRİDE NE DEMEK? Powered by pride ''Gururla destekliyorum'' anlamına gelmektedir. Taylan Antalyalı'nın giydiği tişörtte yazan kelimenin anlamı budur. 48 Yıllık Galatasaray taraftarıyım Metin Oktay'ın 1991 yılı Milletvekili seçimlerinde Doğru Yol Partisinden (DYP) milletvekili olacağını biliyor muydunuz.? Elbette çoğunuz bilmiyordunuz. Metin Kurt'un siyasi görüşü veya başka futbolcuların. Biz Galatasaraylı olarak bunlara hiç bakmadık, yıllarca DYP (DP) de siyaset il ve ilçe başkanlığı yapmış biri olarak Metin Oktay'a sempatim oluşmadı, bu çok çok önceden Galatasaraylı olduğu içindir Kısaca Galatasaray ve Milli takım oyuncuların ne siyasi kimliklerine ne hovardalıklarına nede cinsel tercihlerine bakmadık, ilgilenmedik, sormadık, merak ta etmedik.

Maden bulmuş gibi ekranlarda lak, lak yapan bu iki zevat mahkemeye veriliyorsa, biz bundan mutlu oluruz. İnsanları kin ve nefret ile tahrik etmek artık bu kadar kolay olmasın lütfen. Rakip taraftarlar artık birlikte maç seyredemiyorlar, tek sebebi işte bu tiplerdir, kinden ve nefretten beslenen kişileri tahrik edenlere asla prim vermeyin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.