Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Takım olmak

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2015 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2015 07:52
Bursaspor, kendi sahasında oynadığı ilk maçında taraftarlarını da arkasına almasına rağmen henüz ‘takım’ olamadığı için gol ve galibiyetle tanışamadı.

Ligin ilk maçında Trabzonspor karşısına kanatsız ve forvetsiz çıkan yeşil beyazlılar, Gaziantepspor karşısında kanatlarına kavuşmasına rağmen yine golcüsüzdü. Necid’in henüz sakatlığı geçmemiş, Sutter ise anlaşma gereği hala Bursa’ya gelememişti.

Kanatlar gelmiş te ama bu kez de doğru dürüst birlikte bırakın maç oynamayı, antrenman bile yapmayan oyuncular topluluğu olmanın sıkıntısı 90 dakika boyunca hissedildi. Hele hele Stoch antrenman bile yapmadan maça çıktı yeşil beyazlı takımda.

Durum böyle olunca da takım olma duygusunun henüz yerleşmediği gün gibi ortaya çıktı.

Kimin ne zaman nerede duracağı, kimin nereye koşu yapacağı, kimin nasıl pas atacağı sahadakiler tarafından bilinmeyince de ortaya bu sonucun çıkması çok doğal oldu.

Bursaspor için zamana ihtiyaç var. En az 3-4 hafta geçmeli ve bu takım daha çok birlikte zaman geçirmeli ki ‘takım’ olma yolunda önemli adımlar atılsın. Bu açıdan milli maç arası yeşil beyazlı ekibe çok ama çok iyi gelecek diye düşünüyorduk ancak tek tek yapılan milli takım kadrosu açıklamaları, bizi hayal kırıklığına uğrattı. Yeşil beyazlı takımın hemen hemen bütün yeni transferleri ülkelerinin milli takımlarına gidecek. Belki de Ertuğrul Sağlam, yapılacak bir özel maçta kadro kurmakta bile zorlanacak.

Kısaca oyuncu analizine gelecek olursak;

Kalede Mert yaptığı kurtarışlar ile güven veriyor, sağda Advincula çok sağlam, enerjisi ile koridoru iyi kullanıyor, Sivok-Serdar ikilisi bu sezon geçit vermeyecek gibi. Solda Emre-Aziz ikilisi seçim konusunda Ertuğrul Sağlam’ı en çok zorlayacak isimler. Orta alanda ön libero eksikliği gün gibi ortada. Bu acilen çözülmeli. Jorquera sanki çok yumuşak. Alıştığımız Belluschi değil. Burada biraz daha savunması güçlü birisi olsa çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Josue’yi anlatmaya gerek yok. İki kanat Stoch ve Balazs Dzsudzsak çok hareketli, adam eksilten, sert şutları ile Bursaspor’un çok nemli iki silahı. Burada tek sıkıntı, şut-orta tercihlerinde olabilir. Çünkü her iki oyuncu da içeriye girip şut atmayı daha çok seviyor. Burada bir de Cuenca var ki, henüz hazır olmadığını Gaziantepspor maçında ğgördük.

İleriye gelecek olursak, Necid ve Sutter ikisi de henüz ortada yok. Birisi sakatlığı, diğeri de anlaşma gereği henüz Bursa’ya gelmedi. Necid iyileştiği, Sutter de geldiğinde Bursaspor sayısal anlamda takım olacak, bir de oyun anlamında takım olduk mu, Bursaspor gerçek yerini bulacaktır. Bir anlamda lig Bursaspor için 5-6’ncı haftalardan sonra başlar diyebilirim.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.