Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye meselesi

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2013 22:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2013 22:35
Obama:"Sınırlı bir operasyon planlıyoruz."
Erdoğan: "Sınırlı operasyon bizi tatmin etmez."
Sinir bozucu tartışma.

ABD Başkanı, Suriye'ye olası askeri müdahale için üst düzey ulusal güvenlik yetkilileriyle bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Suriye'de silahlı saldırının sorumlusu rejim güçleridir." dedi.
Sınırımızda ne olursa olsun bu bizi ilgilendirir. Katliamcı ruhu ikna etmek için aylarca uğraştık. Uluslararası toplumu harekete geçmek için 2 yıl uğraştık. Amerika, Rusya, İran ve daha birçok ülkelerle temas kurduk. Formüller ürettik. Hatta karma bir hükümetin olması teklifini bile sunduk. Çok yoğun çalıştık. Bunu bir insanlık vicdanı olarak gerçekleştirdik.
Bu Suriye-Türkiye arasında bir mesele değildir. Doğrudan Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili bir mesele. Bugünlerden korktuğumuz için iki yıldır uluslararası toplumu tepki vermeye çağırdık. Hem insanlık hem vicdan hem de Türkiye'nin güvenliği için çaba sarf ettik. Türkiye'nin güvenliği konusunda alınabilecek tedbirleri gözden geçirdik. Olabilecek gelişmelere hazırlıklı olabilmek için gerekli tedbirleri almak için kurumlarımız arasında koordinasyon sağlanacak ve kriz masası kurulacak. Benzer bir tedbiri, Libya'dan sonra vatandaşlarımızın tahliyesinde almıştık. Suriye'deki dramın trajedinin, zulmün boyutları tahammül edilemez. Öte yandan Türkiye'ye yönelik güvenlik riskleri arttı. Alınacak tedbirleri gözden geçirdik. Uluslararası toplum içinde birlikte hareket edebileceğimiz ülkeler durumunu masaya yatırdık. Halkımızın güvenliki önceliğimizdir. Kriz yönetimi şeklinde bir mekanizmanın kurulması konusunda da bazı adımlar atıyoruz. Bütün kurumlarımız dün Başbakanımızın talimatıyla talimatlandırıldı. Kurumlarımız arasında koordinasyon yapılacak.

Diyor fakat bizlere hiç inandırıcı gelmiyor Suriye ile savaş isteklerini ve ısrarlarını anlamış değiliz bizlerin bilmediği düşünemediği veya kavrayamadığımız bir kazançmı var.
Başbakanımız Obamanın Sınırlı operasyon teklifine bizi kesmez diyor ve şaşkınlıkla hayretler içerisinde dinliyoruz.
Amerika'nın sözde müdahelesi'nin birkaç savaş uçağıyla birkaç yeri bombalamaktan öteye geçmeyeceği çok açıktır .Bu bağlamda Abd kendi kamuoyunda yeterli desteği alamamıştır Birleşmiş Milletler dahi onu yalnız bırakmışken biz ısrarla Vatan Millet Sakarya edebiyatı ile Kara Murat rolünü istiyoruz Unutulmamalıki bir bölen bir gün bölünür yarın Suriye kendini toparlar Abd bölgeden uzaklaşır ve Bizler komşularımızla başbaşa kalırız Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetlerinde Türkiye Liderliğe oynuyorsa bu şekilde olmaz komşu ülkeler Türkiye'yi güvenilmez ülke olarak görmektedirler bu görüntüyü acilen değiştirmemiz gerekir.Esenkalın Barışla Kalın... 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.