Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süleyman Soylu'nun acı günü

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2021 00:00

İçişleri bakanı Süleyman Soylu nun acı gününde yanında olmak istedik vefat eden Annesi Servet Soylu hanımefendinin cenazesinde bulunmak bizim için bir borç sayılırdı. Bu sebeple Süleyman Soylu'nun Demokrat arti genel başkanı olduğu dönemlerde Bursa il başkanı Füsun Erdoğan (Yaşar) ile programımızı yaı pazar sabahı arkadaşımız Sadettin Polat ve genç kaptanımız, Mert Aslan ile İstanbul, Gaziosmanpaşa, Merkez camiine doğru yola çıktık.

2009 Yerel seçimlerinde Bursa'ya çok önem veren Süleyman Soylu defalarca Bursa'ya gelerek Merhum Hikmet Şahin ile bir çok açılışa imza atmıştı. Dönemin Demokrat parti Genel başkanı Süleyman Soylu, genel başkan yardımcısı Harun Akın, İl başkanı Füsun Erdoğan, Büyükşehir belediye başkan adayı mevcut başkan merhum Hikmet Şahin ve Osmangazi belediye başkan adayımız da yine merhum Yakup Aktaş'tı, bizde belediye meclis üyesi, il yönetim kurulu üyesi ve il işçi komisyonu başkanıydık.

Süleyman Soylu 29 Mart 2009 seçimini Bursa'dan takip etmişti, gece yarılarına kadar DP Bursa il binasında birlikteydik, seçimlerden 8 ay sonra talihsiz bir şekilde vefat eden Hikmet Şahin'in cenazesine katılan Soylu, bir müddet sonra ise vefat eden Yakup Aktaş'ın cenazesi için Emek semtindeydi, kendisini karşılayıp taziye yerine götürmüştüm. Bu katılımlar Süleyman Soylu'nun ne kadar vefalı bir insan olduğunun da gösteriyordu.

Gaziosmanpaşa, Merkez camiine geliyoruz, çok sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı yerlerden dört farklı noktadan geçiyoruz ve her seferinde üstümüz yeniden aranıyor, bu aranmalara elbette hak veriyoruz. Soylu'nun terör ve uyuşturucu ile mücadelesini destekliyor ve ne kadar zor olduğunu da biliyoruz. Cami alanı öğle namazından önce tıka basa dolu. Süleyman Soylu ise üzgün bir şekilde taziyeleri kabul ediyor adeta izdiham yaşanan bu yoğunlukta Süleyman Soylu her geleni tanıyor, görüşüp taziyelerimizi iletince, Bursa'dan geldiğimiz için mütevazı bir şekilde ''çok sağolun zahmet ettiniz'' diyor ve gözlerinde bir Anne yi kaybetmenin derin kederini okuyoruz. Camiye gelenler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli, Demokrat parti genel başkanı Gültekin Uysal, DP İstanbul il başkanı Ekrem Eray Arda ve Cumhurbaşkanı yardımcıları katıldı, ayrıca Bursa'dan Uğur ve Umut Şahan kardeşler ve yine dönemin gençlerinden şimdi Ankara'da yaşayan Burak Edin kardeşimizi gördük, onlar da vefalarını yansıtmış oldu.

Cami den çıkıp Eyüp mezarlığına doğru hareket ediyoruz ve merhum Servet Soylu hanımın ebedi istirahat yerinin yakınındayız, yine çok sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığını doğal olarak görüyoruz. Bir müddet sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzden geçiyor, kalabalığa selam verip geçerken yorgun ve üzgün olduğu dikkatimizden kaçmıyor, fotoğraf ve video çekimi yamak yasak güvenlik güçleri tarafından herkes uyarılıyor.

Bir müddet sonra cenaze geliyor ve Soylu tabutu üzgün bir şekilde sırtlamış bayır yukarı çıkmak zor olsa da talepleri geri çeviriyor merhum Annesinin son yolculuğun da tabutu kimseye bırakmıyor yardım etmek isteyenleri reddediyor başını sağa, sola sallayıp bırakmıyor, bu hali bizi duygulandırıyor. Cenaze anında Cumhurbaşkanı uzun bir müddet ayakta bekliyor Kuran okunurken herkes derin bir huşu içinde ve bir müddet Erdoğan'da Kuran okuyor, defin işlemi bittiğin de bu kez Erdoğan mezarın üstüne su döküp ilgileniyor ve Süleyman Soylu'nun acısını paylaşıp kendisine ne kadar değer verdiğini de yansıtmış oluyor.

Eyüp mezarlığın da Harun Akın ile karşılaşıyoruz yanında eski dostları da var. Demokrat parti de iki farklı ve zor dönemlerde ikl başkanlığı yaan Harun Akın, Mehmet Ağar'ın genel başkanlığı bırakmasından sonra, Süleyman Soylu'nun genel başkan olması için çok çaba harcamıştı. Bu gün ise İçişleri bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanlığını yapan Harun Akın'da bu acı günde Soylu'yu yalnız bırakmamıştı. Süleyman Soylu mezarlıkta yeniden taziyeleri kabul ederken bir hayli yoruldu, bunaldı, Annesine rahmet kendisine ve sevenlerine sabır diliyoruz, mekanı cennet ruhu şad olsun İnşallah.

Füsun Erdoğan, Sadettin Polat ve genç kardeşimiz Mert Aslan ile İstanbul'dan geri dönerken hafta sonu pazar günleri yasak olması sebebiyle rahat bir trafikte geri dönüyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.