Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süleyman Demirel ve Kamuran Yılanlı anısı

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2020 00:00

Süleyman Demirel'i anlamak için ya yakından tanımanız gerekirdi, yâda yoklukta yaptığı hizmetleri iyi araştırıp objektif bakış açısıyla analiz etmeniz gerekir. Yıllar önce sohbetini çok sevip keyifle dinlediğim Marmara Birlik Genel başkanı ve Demokrat parti eski il başkanı Kamuran Yılanlı anlatmıştı. ",Bursa Erkek lisesinden mezun olmuştum. 17 yaşlarındaydım, Ankara'ya üniversiteye gideceğim.

Rahmetli babam Mehmet Yılanlı elinde yazmış olduğu adresi bana uzatarak. Ankara'ya gittiğimde bu adrese mutlaka uğramamı ısrarla tembih etmişti. Birkaç gün sonra elimde ki notta yazan adrese gittim, duvarda bir tabelada Morrison acentalığı yazıyordu kapıya hafifçe vurdum, zayıf ve gözlüklü bir bayanın, buyurun demesiyle içeri girdim, ardından, hanımefendi ben sayın Süleyman Demirel'i arıyorum demekle diğer oda dan. Gel evladım sesini duyunca oraya hareket ettim. Babamın selamı hoş beş derken, saatlerce orada Süleyman Demirel'i dinledim ve şok oldum.

Kendisini ilk görüşüm ve ilk tanışmam dı, yazıhane sinden çıktığımda bambaşka bir Kamuran Yılanlı olmuştum. Türkiye de bu denli vizyon sahibi ve bu kadar büyük hayalleri olan bir insanın olacağını o ana kadar tasvip edememiştim. Bu anlattığım olayda Süleyman Demirel daha Adalet partisi genel başkanı olmamıştı. Fakat devlet ve millet yararına yapması gereken hizmetlerin yolunun siyasetten geçtiğini çok iyi biliyordu.,"

Kamuran Yılanlı entelektüel bir insan. Bilgili, birikimli ve donanımlı bu gün Büyük millet meclisine baktığımda hakikaten üzülüyorum, bir kısım çapsız şahısların yalnızca genel başkana yakın olması sebebiyle Milletvekili olması ve koltuğu doldurmaları sebebiyle saçma sapan beyanatlar vermeleri. Adeta cahilliklerinin içinde çırpınırken daha da batmalarını insan olarak kabullenmek hakikaten zor.

Siyasi hayatımızda hakikaten çok kaliteli ve donanımlı şahsiyetler tanıdım örnek olarak Kamuran Yılanlı ve CHP eski il başkanı Şahin Gençal'ın da Mecliste olmadı gerekirdi, az yetişen kadın siyasetçilerin ise temsil yeteneği olan Füsun Erdoğan,'da mecliste olmalıydı. Ben siyasete başladığım da adresimiz DYP Osmangazi gençlik kolları olmuştu, belki de siyaset hayatım da en keyif aldığım dönem ve yıllardı. Gençlik kolları başkanımız değerli dostumuz Cem Ünal',dı sayesinde siyaseti sevdik, yıllar sonra ilçe başkanı olarak kendisine il başkanlığı teklifi götürmüştüm, makama yakışacak kaliteli bir kişilikti, fakat ben de şahittim işlerinin yoğunluğu ve yurtdışı seyahatleri in mecburiyeti bu göreve müsaade etmiyordu. TBMM'de görmek isterdim Cem Ünal'ı ne yazık ki Bursa dan seçilmiş olan eski ithal bir milletvekili ve genel başkan yardımcısı onu siyasete genç yaşında küstürüp veda ettirmişti. (ismi ben de kalsın) DYP nin gelecek vaat eden genç prenslerin den Cem Ünal'a daima üzülmüşümdür.

SÜLEYMAN DEMİREL'İN. DOĞRU CÜMLELERİ

İki de bir önümüze 70 cente muhtaç ettiler lafı getirilir bunu söyleyen de gerçek manasını bilmez, kulaktan dolma düşünen bir toplum olduğumuz için hep böyle ön yargılar la konuşmak inat etmek adeta kültürümüz olmuştur.

Konunun geçtiği yıl Hacca 130 .bin kişi müracaat eder, Süleyman Demirel cevaben "70 bin kişi hacca gönderelim" dönemin muhalefeti itiraz eder "hayır hepsini gönderelim"

Demirel "70 cente muhtacız bu kadar hacıya döviz vereceğiz"

bu mantıklı tepkiyi bilmeden yıllarca siyasi malzeme olarak kullanıldı, bu gün hala iktidar yanlıları bile vatandaşı korkutmak için kullanmakta.

Süleyman Demirel dönemlerinde Türkiye hiç bir zaman 70 cente muhtaç olmamıştır. Bu gün ülke nüfusu 83 milyon hacca yine 70 bin kişi yolluyoruz

Demirel zamanı nüfus 55 milyon hacca giden sayı 130 bin kişi onu yazmazlar Demirel düşmanları .

Ve onun dönemlerinde milleti hiç kimseye muhtaç etmemiş ABD ye nota verip bir anda 21 üssünü kapatıp kapı dışarı atacak kadar da yiğitti. Allah rahmet eylesin saygın ve minnet ile.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.